Otizim mi ?

Çok teşekkür ederim içimiz az da olsa diniyor . Odada git mutfağa çöp atıyorum alıp gidip atıyor mesela

Çok teşekkür ederim içimiz az da olsa diniyor . Odada git mutfağa çöp atıyorum alıp gidip atıyor mesela

Normalde eğitim almamş bir otizmli için mümkün değil. Mesela şöyle düşünün yanımızda oturuyor ve masanın diğer ucundaki bardağı işaret ederek o bardağı bana ver diyoruz. Bunu bile yapmıyor. Çok çok nadir aşırı yakın nesneler için o da canı isterse uyduğu komutlar oluyor ama içeriden getir eylemi pek mümkün değil

Babanesi hergün dışarı çıkarıp tv telefon izletmezse şüpheleriniz azalır diye düşünüyorum.

Bizimki yapıyor boşuna evham ediyorum o zaman ben … ne istesem veriyor anında dolabı kapat diyorum hop kalkıp kapatıyor ama şıpa yüzüme bakmıyor isim derken demek takmıyor bizi o yüzden

Bizim orda sorun yoktu. Kelime sayısı azdı, dışarda kalabalık ortamlarda ağlardı aşırı tepkileri olurdu. İnsanlardan korkardı. Ve elini ısırması var. İsmine dönmeme ve göz kontağı gibi durumu olmadı. Şuan dediklerimdem de sadece elini ısırması kaldı. Yanı duygularini kontrol etmeyi beceremediginden her duygu değişimi olunca elini ısırıyor. 2 yaşa söner diye bekledim diğerleri söndü çünkü maalesef bu henüz geçmedi çocuk psikiyatrisine randevu aldım götüreceğim

İnşAllah herşey iyiyi bulur … bizimki kelime çıkarıyor … bol bol aktivite eşleştirme yapalım dikkat çekecek oyunlar aktarma tak çıkar vs

Siz otizimden şüphe ettiniz mi hiç

Aslında benim ablam okul öncesi öğretmeni ama rahabilitasyonlarda görev yapıyordu şuandada otizimli öğrencisi var özel eyitim veriyor bu yüzde az çok çocuklarımın gelisimini süekli kontrolü altında bende küçük endişeler oluyordu ama bir problem gördüğümden deyilde annelik vesvesesi diyelim bana korkma bunlar normal diyordu

Hocam bizimki artık göz temasını arttırdı bakıyor her ismini dediğimde dikkati arttı konutların hepsini alıyor 19 aya girdik işaret etme huyu yok sadece beni çekiyor normal mi karşılamalıyım

Hocam bizimki artık göz temasını arttırdı bakıyor her ismini dediğimde dikkati arttı konutların hepsini alıyor 19 aya girdik işaret etme huyu yok sadece beni çekiyor normal mi karşılamalıyım
Merhaba, 2 ayda güzel bir yol almışsınız gibi görünüyor. Bu aylarda işaret etme davranışını aktif olarak gözlemleriz aslında. Ama bir şeyler yolunda gitmeye başlamış. Biraz zaman tanıyın. Siz model olun. Kelimeleri ne durumda?

Kelimeleri kullanmaya devam ediyor dedeye dede amcaya amca halaya hala herkesi tanıyor ver ona diyince veriyor , tüm duyu organlarını gösteriyor bu ay elle yeni el demeyi öğrendi ayak diyor .

Süper, takip edin bakalım. Artış olacak mı, işaret parmağını kullanacak mı diye. Bir de dediğim gibi, siz model olun. Su istiyor musun, diye sorarken işaret edin. Bir şey gösterirken işaret edin. Zamanla kullanmaya başlar diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…