• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizim mi ?

Eslem_hasrett3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2019
59
6
36
28
Arkadaşlar merhaba … oğlum 16 aylık. 1.5 yaşına az kaldı … verilen her komutu yapıyor . ( Kitabı getir babana götür - mutfağa götür çöpü at oğlum - babanı uyandır veya getir .- kumandayı ver - anahtarı ver ) ismini söyleyince yanımıza gelir . Bunları kusursuz yapar . Ama göz Kontağı az . Dışarıya çıkıyor , gözü hep incelemede ismini söylüyorum bakmıyor çevreye bakıyor hep inceliyor . Komutları yapmasına rağmen kormalımıyız

Merhaba, otizmin tek belirtisi göz kontağı kurmama değil. Ama önemli bir bulgu tabii. Buradan otizm ya da değil demek hiç sağlıklı bir yol değil. İçiniz rahat etmiyorsa, bir çocuk gelişim uzmanı ile görüşmenizi öneririm. Özel olduğu gibi, devlet hastanelerinde de çocuk gelişim uzmanları görev alıyor.

16 aylık oğlum bende çocuk gelişim mezunu , öğretmenlik yapıyorum . İşim 36 aydan başlıyor genelde … ama 16 bir bebek büyüttüğümüz için bilemiyorum . Otizim çocuklar bu ayda alınan komutları yapar mu acabaa

Bu arada dedeye dede , anneye anne , babaya baba , kargaya karga diyor kuş görünce anne su ver diyor , ama yüze bakmadan yapıyor bunları anlıyor uyguluyor algı açık ismine dönüyor biliyor adını yüze bakmıyor … baktığı durumlar da oluyor ama sürekli değil

Sürekli bakmaması, bulunduğu yaş için normal aslında. Özellikle de dışarı çıktığınızda çevreyi incelediğini söylemişsiniz. O kadar fazla keşfedecek şey var ki, ilgisini çekene odaklanıyor olması çok normal. Oyun oynadığınız anlara dikkat edin bir, böyle zamanlarda da göz kontağından kaçınıyor mu.

Kışın doğdu oğlum hiç dışarı çıkamadı pandemi girdi araya evde tv girdi telefon girdi …. Çizgi film izledi oyun oynadı …merakı bu yüzden mi bilmiyorum.. arabaları çok seviyor nınnnnn diye gitme sesi çıkarıyor üstüne biniyor sürüyor bagaj gibi yeri açıyor eşya koyup sürüyor

Arkadaşlar merhaba … oğlum 16 aylık. 1.5 yaşına az kaldı … verilen her komutu yapıyor . ( Kitabı getir babana götür - mutfağa götür çöpü at oğlum - babanı uyandır veya getir .- kumandayı ver - anahtarı ver ) ismini söyleyince yanımıza gelir . Bunları kusursuz yapar . Ama göz Kontağı az . Dışarıya çıkıyor , gözü hep incelemede ismini söylüyorum bakmıyor çevreye bakıyor hep inceliyor . Komutları yapmasına rağmen kormalımıyız

Şuan keşfetme döneminde çok normal hele ki dışarıda sizi dinlememesi ve ilgilenmemesi 😊 otizm sadece göz kontağı ile anlaşılan bir şey değil endişe etmeyin.

Bence oğlun merakından. Benimkilerle pandemi bebeğim. Benim oğlum 19 aydan sonra algısal ilerleme sağladi mesela bende sizin gibi çok tedirgin oldum. Ama oğlunuz sadece yabancı olduğu dünyayı keşfetmek istiyor.

Pandemi çocukların gelişimlerini biraz olumsuz etkiledi. İster istemez daha izole bir hayaın içine doğdular. Komut alması güzel, ama bazen beceriler gerileyebiliyor. Şu an tek olumsuzluk göz kontağını yetersiz buluyor oluşunuz. Sonraki mesajınızda telefon ve televizyona maruz kalışından bahsetmişsiniz. Normalde, 2 yaş altına ekran hiç önermiyoruz. Gelişimlerini çok olumsuz etkileyebiliyor. Panik olmadan, televizyon ve telefonu çocuğunuzun hayatından çıkararak gözlemlemeye devam edin. Muhtemelen göz kontağı artacaktır.

Çok teşekkür ederim arabaları inanılmaz seviyor amcasına gidiyor bizim araç yok amca nennn diyor yani arabaya götür . Alıp iniyor … çok merakı var parka araba görsün hemen bakar araba gitmese bile yanına gider izler . Araçlara bakması da beni tedirgin etti acaba sevdiği için mi tekerlek için mi öyle olsa çamaşır makinasını saatlerce izlerdi evde diyorum sizce

Bence oğlun merakından. Benimkilerle pandemi bebeğim. Benim oğlum 19 aydan sonra algısal ilerleme sağladi mesela bende sizin gibi çok tedirgin oldum. Ama oğlunuz sadece yabancı olduğu dünyayı keşfetmek istiyor.
Malesef 17 ayına girecek ay sonu , öyle meraklı ki temizlik yaparız oda yapar taklite eder tv kestim iki gün oldu çöm hata ettim biliyorum ama pandemi ilk bu yaz çıkardım dışarıya oda 7-8 kez toplamda ben tam gün öğretmenlik yapıyorum akşamları nadiren gidiyoruz , tek sıkıntı göz temasımız İsmine her dediğinizde bakar mı sizin de

Çocuğunuzun yaşında çamaşır makinasını izlemesi, arabaları arka arkaya dizmesi ya da tekerlekleriyle oynaması gibi otizmde de görülen davranışlar gözlemlenebilir. Psikomotor gelişimi hızlanıyor, bağımsızlaşmaya başlıyor. Hem evde hem dışarda gözlemlenecek, öğrenilecek o kadar fazla şey var ki. 1-2 belirtinin otizmle örtüşmesi otizm şüphesi oluşturmaz. Bizlere bile baktığımızda, emin olun her birimizde otizmli bireylerde görünen davranışlarıın bazıları var. Fakat sağlıklıyız. :) Ama yanlış anlaşılmasın, görmezden gelin demiyorum. Sadece anlattığınız kadarıyla alarman bir durum yok, gelişimini gözlemlemelisiniz. Ama ekran maruziyeti önemli bir konu, ekran hayatınızdan tamamen çıkmalı bu yaşlarda. Duyusal etkinliklikler, mümkün olduğu derecede sosyal etkileşime girmesi kıymetli destekler.

Şuan keşfetme döneminde çok normal hele ki dışarıda sizi dinlememesi ve ilgilenmemesi 😊 otizm sadece göz kontağı ile anlaşılan bir şey değil endişe etmeyin.
İnşAllah evde komik şeylerde gözü bende ne yapacağım diye bakıyor gülüyor … ismini söyleyince dönüyor geliyor yanımıza be dersek yapıyor ama bana bakmıyor tosbik

Çocuğunuzun yaşında çamaşır makinasını izlemesi, arabaları arka arkaya dizmesi ya da tekerlekleriyle oynaması gibi otizmde de görülen davranışlar gözlemlenebilir. Psikomotor gelişimi hızlanıyor, bağımsızlaşmaya başlıyor. Hem evde hem dışarda gözlemlenecek, öğrenilecek o kadar fazla şey var ki. 1-2 belirtinin otizmle örtüşmesi otizm şüphesi oluşturmaz. Bizlere bile baktığımızda, emin olun her birimizde otizmli bireylerde görünen davranışlarıın bazıları var. Fakat sağlıklıyız. :) Ama yanlış anlaşılmasın, görmezden gelin demiyorum. Sadece anlattığınız kadarıyla alarman bir durum yok, gelişimini gözlemlemelisiniz. Ama ekran maruziyeti önemli bir konu, ekran hayatınızdan tamamen çıkmalı bu yaşlarda. Duyusal etkinliklikler, mümkün olduğu derecede sosyal etkileşime girmesi kıymetli destekler.
Ben çalıyorum diye oğlum babannede büyüyor yemek yemeyince hep tv telefon izledi :(( en büyük etkisi bence

İnşAllah evde komik şeylerde gözü bende ne yapacağım diye bakıyor gülüyor … ismini söyleyince dönüyor geliyor yanımıza be dersek yapıyor ama bana bakmıyor tosbik
Canım bu aylarda umursamamzlik çok oluyor yani bilimsel olarak demiyorum da benimde 17 aylık bir oğlum var ve asla ismini çağırdığı da bakmaz sadece yiyecek bir şey yada dikatini çekecek bir şey vereceyim zaman cagirdığimda dönüp bakar yani aslında tabiri yerindeyse hesaba almıyorlar bu aylarda daha çok dısadönük oluyorlar herşey onlar için büyük bir anlam çünkü hayatlarında ilk defa kesfediyorlar korkma yani otizimin çok belirgin belirtileri var ve bu konuda deneyimli siniz anladığım kadarıyla yani olsaydı başka belirtilerinide ilaki fark ederdin

Yeğenim otizmli yani senelerdir oldukça bilgi sahibiyim. İçiniz rahat olsun. İsmiyle seslendiğinizde kafasını bile çevirmezler. Ancak gerçekten yüksek bir ses tonuyla ona bağırdığınızı anlayacak şekilde yani gerçekten bağırarak falan söylemeniz lazım dikkatini çekmek için 😊

Çocuğunuzun yaşında çamaşır makinasını izlemesi, arabaları arka arkaya dizmesi ya da tekerlekleriyle oynaması gibi otizmde de görülen davranışlar gözlemlenebilir. Psikomotor gelişimi hızlanıyor, bağımsızlaşmaya başlıyor. Hem evde hem dışarda gözlemlenecek, öğrenilecek o kadar fazla şey var ki. 1-2 belirtinin otizmle örtüşmesi otizm şüphesi oluşturmaz. Bizlere bile baktığımızda, emin olun her birimizde otizmli bireylerde görünen davranışlarıın bazıları var. Fakat sağlıklıyız. :) Ama yanlış anlaşılmasın, görmezden gelin demiyorum. Sadece anlattığınız kadarıyla alarman bir durum yok, gelişimini gözlemlemelisiniz. Ama ekran maruziyeti önemli bir konu, ekran hayatınızdan tamamen çıkmalı bu yaşlarda. Duyusal etkinliklikler, mümkün olduğu derecede sosyal etkileşime girmesi kıymetli destekle
Merhaba, otizmin tek belirtisi göz kontağı kurmama değil. Ama önemli bir bulgu tabii. Buradan otizm ya da değil demek hiç sağlıklı bir yol değil. İçiniz rahat etmiyorsa, bir çocuk gelişim uzmanı ile görüşmenizi öneririm. Özel olduğu gibi, devlet hastanelerinde de çocuk gelişim uzmanları görev alıyor.
Sağlık ocağı aile hekimimiz bir şey yok ama içiniz rahat et
Canım bu aylarda umursamamzlik çok oluyor yani bilimsel olarak demiyorum da benimde 17 aylık bir oğlum var ve asla ismini çağırdığı da bakmaz sadece yiyecek bir şey yada dikatini çekecek bir şey vereceyim zaman cagirdığimda dönüp bakar yani aslında tabiri yerindeyse hesaba almıyorlar bu aylarda daha çok dısadönük oluyorlar herşey onlar için büyük bir anlam çünkü hayatlarında ilk defa kesfediyorlar korkma yani otizimin çok belirgin belirtileri var ve bu konuda deneyimli siniz anladığım kadarıyla yani olsaydı başka belirtilerinide ilaki fark ederdin
çok teşekkür ederim aynı ayda çocuklarımız takipleri burdan yazarız o zaman içimiz rahat etsin … her türlü şeyi yapıyor ismine dönüyor ama yüze bakmıyor bu kuşku yaptı . İsmini bağırınca yüzüme bakıyor anneeee diye ağlıyor niye bağlıyorsun bana der gibi

Kesinlikle acaba sadece benim 17 aylık çocuğum mu öyle dedim herkesin dönüp bakıyor sanıyorum bu ayda … başka özellik yok araba sevdası var yolda evde çok sever bakar oynar ama tekerle değil direk araçla dışarı da hem giden hem duran araca bakar .. otizim olsa durana da ilgisi olmazdı demi

Back