Sizde ki sorun neydi nasıl farkettiniz kesin tanı aldımıBizimki de aynı korumanızı gerektiren hiçbir durum yok özel eğitimden korkmayın benim oğlum 1 yaşından beri alıyor şuan 3 yaşında maşallah inanılmaz aktiflesti birkaç seneye raporu iptal olabilirmiş aklınıza takılan soru olursa sorun
Götürdüm çocuk doktorumuz var 6 aylık dan beri gittiğimiz o bizi gelişim uzmanına göndermişti nöroloji ye nöroloji gelişim testi istemişti 3 yaşında orda sadece konuşması geri de çıkmıştı onlarda kreş önermişti ama o dönem yeme problemi vardı püre şeklinde yiyor çiğnemeyi bilmiyordu bu durum suan düzeldi kreşte sorun olur bogulur filan diye verememiştik malesef 4 yasa doğruda hafiften konuşmaya başlayınca anaokuluna veririz orda açılır tek fazla çocuk görmediği için diye düşündük ama bu seferde başkalarının yanında konuşmuyorSiz daha önce götürmediniz mi hiç iletişim.problemi varmış.
Çok geçmiş olsun..Benim oğlum da 4 yaş civarı kreşe yazdırdigimda kimseyle tek kelime konuşmadı, aile üyeleri dışında dışarıda da kimseyle konuşmazdı..çocuk psikiyatristi şurup vermişti, 1 ay içinde kendiliğinden konuştu, anksiyete, kaygı durumu..sizinki de belki böyle bir durumdur..Götürdüm çocuk doktorumuz var 6 aylık dan beri gittiğimiz o bizi gelişim uzmanına göndermişti nöroloji ye nöroloji gelişim testi istemişti 3 yaşında orda sadece konuşması geri de çıkmıştı onlarda kreş önermişti ama o dönem yeme problemi vardı püre şeklinde yiyor çiğnemeyi bilmiyordu bu durum suan düzeldi kreşte sorun olur bogulur filan diye verememiştik malesef 4 yasa doğruda hafiften konuşmaya başlayınca anaokuluna veririz orda açılır tek fazla çocuk görmediği için diye düşündük ama bu seferde başkalarının yanında konuşmuyor
Peki 3 yaşına kadar püre yemesi nedenmişGötürdüm çocuk doktorumuz var 6 aylık dan beri gittiğimiz o bizi gelişim uzmanına göndermişti nöroloji ye nöroloji gelişim testi istemişti 3 yaşında orda sadece konuşması geri de çıkmıştı onlarda kreş önermişti ama o dönem yeme problemi vardı püre şeklinde yiyor çiğnemeyi bilmiyordu bu durum suan düzeldi kreşte sorun olur bogulur filan diye verememiştik malesef 4 yasa doğruda hafiften konuşmaya başlayınca anaokuluna veririz orda açılır tek fazla çocuk görmediği için diye düşündük ama bu seferde başkalarının yanında konuşmuyor
Uzman yada eğitimcimisiniz ?Bu çocuk 5 yaşına gelene kadar durumun hiç fark edilmemesine inanmıyorum.
3 yaşına gelmiş bir çocuğun püre şeklinde beslenmesi ve bu nedenle anaokuluna gidememesi apayrı bir konu.
Bu tip durumlarda erken teşhisin ve tedavinin önemi çok büyük.
Zararın neresinden dönülürse kârdır lütfen daha fazla oyalanmayın.
Doktorun verdiği ilacı kullanın.
İçiniz rahat değilse bir çocuk psikiyatristinden daha görüş alın.
tv-tablet-telefon kesinlikle olmasın çocuğunuzun bulunduğu ortamda.
Bol bol sohbet, resimli kitapları okuma, etkileşimli oyunlar ve akranlarla bir arada bulunma artı özel eğitim tavsiye ediyorum.
Uzun yıllardır 3-12 yaş arasındaki çocuklarla çalışıyorum.
9 aylıkken bir boğulma yaşadı çocuk o günden sonra korktuğum için ilk çocuk be tecrübesizlikten dolayı püre şeklinde verdik aynı şeyi yasamamak için oda katı şeyleri reddetdi ama suan bir sorun yok düzeldi kendiliğindenPeki 3 yaşına kadar püre yemesi nedenmiş
Umarım öyledir benim oğlumda tam dediğiniz gibi çok neşeli güler yüzlü aşırı hareketli bir çocuk fakat tek sorun bana çok bagımlı olması ve başkalarıyla konuşmamasıÇok geçmiş olsun..Benim oğlum da 4 yaş civarı kreşe yazdırdigimda kimseyle tek kelime konuşmadı, aile üyeleri dışında dışarıda da kimseyle konuşmazdı..çocuk psikiyatristi şurup vermişti, 1 ay içinde kendiliğinden konuştu, anksiyete, kaygı durumu..sizinki de belki böyle bir durumdur..
İstanbuldayım evet çok teşekkür ederimDr.Handan Kılıç var eğer İstanbuldaysanız ona gidin derim. İnstagramdan takip ediyorum kadın çok mantıklı konuşuyor. Herkese otizm denir oldu, bu olmamalı.
Yani kusura bakmayın da bu ilk çocuk ve tecrübesizlik lafını sevmiyorum ben ya. Eskilerin nasıl büyüttüğünü de görüyoruz pata küte on çocuk. Valla dönüp kendimi tebrik ediyorum. Kendimden çok çok daha fazla tebrik ettiğim arkadaşlarım da var.9 aylıkken bir boğulma yaşadı çocuk o günden sonra korktuğum için ilk çocuk be tecrübesizlikten dolayı püre şeklinde verdik aynı şeyi yasamamak için oda katı şeyleri reddetdi ama suan bir sorun yok düzeldi kendiliğinden
Bence bukadar basit konuşmayın o anı yaşamayan bilemez çocuğum kollarımda morardı o an ki yaşadığım korkuyu ben biliyorum aynı şeyi yaşamamak için yanlış bir yol seçtim evet ama o an o şekilde oldu olmasa iyiydi ama kimse durup dururken çocuğuna püre yedirmez bi annenden başkasıda çocuğunu daha fazla düşünemez diye düşünüyorum bende tebrik ederim sizi süper annesinizYani kusura bakmayın da bu ilk çocuk ve tecrübesizlik lafını sevmiyorum ben ya. Eskilerin nasıl büyüttüğünü de görüyoruz pata küte on çocuk. Valla dönüp kendimi tebrik ediyorum. Kendimden çok çok daha fazla tebrik ettiğim arkadaşlarım da var.
Çocuk sadece ilgisiz olabilir diye düşünüyorum ben şu an ya.
Sizle kıyaslamadım kendimi tecrübeli olduğunu iddia edenlerden bahsediyorum böyle bi iddianız yok zaten.Bence bukadar basit konuşmayın o anı yaşamayan bilemez çocuğum kollarımda morardı o an ki yaşadığım korkuyu ben biliyorum aynı şeyi yaşamamak için yanlış bir yol seçtim evet ama o an o şekilde oldu olmasa iyiydi ama kimse durup dururken çocuğuna püre yedirmez bi annenden başkasıda çocuğunu daha fazla düşünemez diye düşünüyorum bende tebrik ederim sizi süper annesiniz
Evet okul öncesi öğretmeni ve uzman PDR’yim.Uzman yada eğitimcimisiniz ?
Götürdüm çocuk doktorumuz var 6 aylık dan beri gittiğimiz o bizi gelişim uzmanına göndermişti nöroloji ye nöroloji gelişim testi istemişti 3 yaşında orda sadece konuşması geri de çıkmıştı onlarda kreş önermişti ama o dönem yeme problemi vardı püre şeklinde yiyor çiğnemeyi bilmiyordu bu durum suan düzeldi kreşte sorun olur bogulur filan diye verememiştik malesef 4 yasa doğruda hafiften konuşmaya başlayınca anaokuluna veririz orda açılır tek fazla çocuk görmediği için diye düşündük ama bu seferde başkalarının yanında konuşmuyor