otistik çocuk anneleri lütfenn..

canım ben eltinin söylememesini gayet anlayış ve saygıyla karşılıyorum,çünkü bizde sadece ailemize söyledik tanıyı,bu bizim düşüncemiz.İnşallah en iyi düzeye gelir eltinizin oğlu.Otim geniş bir yelpazedir çok çok farklı türleri vardır beş parmağın beşinin bir olmadığı gibi

Tekrar kusura bakmayin cok sık giremiyorum siteye yeni gördüm. Her boş kaldığında yapıyor demişsiniz. Aslında bu çoğu otizm tanılı çocuğumuzda olan bir şey. Çocuğunuza bağırmanızdan ya da hareketlerinizle kızgınlığınızı belli etmenizden bile haz alıyor olabilir. Başka bir değişle dikkat çekme çabası olabilir ancak bu kesin degildir. Genelde otistik belirtilerin en başında bu tür kendini tekrarlayan davranışlar gelir. Yani çocuğunuz bunu istemsiz de yapıyor olabilir. Kendi takıntılarınızı düşünün boş kaldığınız bir anda yalnızken ya da otobüste giderken ayak sallama ya da parmaklarınızla oynama vs gibi davranışlar mutlaka sergiliyorsunuzdur. Oğlunuzla tek farkınız siz bunu dikkat çekmiyecek şekilde yapıyorsunuz. Ve siz de bu takıntıları istensiz yapıyorsunuz. Peki neden yapıyorsunuz? Çünkü o an boşsunuz hiç bir şeyle ilgilenmiyorsunuz. Konunun özü şunu demek istiyorum. Çocuğunuzu çok iyi göziemlemişsiniz her boş kaldığında yapıyor. O zaman siz de çocuğunuzun boş kalmasını engelleyebilirsiniz en azından bunu bir süre deneyebilirsiniz. Bunu da şu şekilde yapabilirsiniz evdeyseniz ona sevdiği bir etkinliği ya da oyuncağı verip elinin boş kalmamasını sağlayabilirsiniz. dışarda misafirlikteyseniz de yine sevdiği oyuncağı verebilirsiniz ya da oturarak kendi kendine yapmaktan zevk aldığı bir etkinlik verebilirsiniz. Ama bu etkinlik ya da oyuncak takıntısı olduğu bir etkinlik ya da oyuncak olmamalı çünkü onu elinden aldığınızda daha büyük bir davranış sorunu ortaya çıkabilir. Aynı zamanda öğretmenleriyle de görüşüp bilgi almanızı rica ediyorum çünkü çocuğunuzu tanımadan bunları söylüyorum yanlış bir şeye de sizi yönlendirmek istemem açıkçası.

Bir de bir gün biter mi demişsiniz. Bunu yanıtlamak çok zor ama yine kendinizden pay biçin sizin takıntılarınız biter mi? Sıklığı azalabilir şiddeti azalabilir yada takıntı normalleşebilir. Otistik olarak bakmayın her insanın takıntıları vardır ve arada bir mutlaka ortaya çıkar. Takıntıyı yok edemezsiniz sadece değiştirebilirsiniz şeklini şiddetini değiştirebilir ya da o davranış yerine başka bir davranış koyabilirsiniz bunları da yardım alarak okuldaki öğretmenlerle iş birliği içinde başarabilirsiniz.

Cok sagol canim, zaman bulup cevap yazdigin icin.Allahim butun kucuk meleklerimize yardim etsin, annelerini, babalarini, akrabalarini hayata kusturmesin ki cocuklarina gerekli yardimi yapabilecek istekleri/gucleri olsunlar. (Amin!)

evet aynen söylediğiniz gibi düşünüyorum,her insanın takıntısı vardır,mühim olan o takıntının göze batmayacak şekilde olması.oğlum ara ara fazla yapıyor,hani onu söndürüp başka bir takıntıya geçse bile dikkat çekecek şekilde olmasın diyorum.Öğretmen de aynı şeyleri söylüyor,sürekli bişeylerle meşgul olsun diyor.Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. :)

Cok sagol canim, zaman bulup cevap yazdigin icin.Allahim butun kucuk meleklerimize yardim etsin, annelerini, babalarini, akrabalarini hayata kusturmesin ki cocuklarina gerekli yardimi yapabilecek istekleri/gucleri olsunlar. (Amin!)

amin canım aminn!

benim abimde oyle yapıyordu ellerini ısırıyordu
askı istiyorum diye kafasına takıyordu
güneş gözlüğü parçalıyordu
huy etmişti. rehabilitasyon merkezine gide gide acıldı daha iyi oldu öyle takıntıları yok artık
ugrasabılcegı seyler yaptırın zamanla geçecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…