Fath ve Bayezıt arkadaşıymış gibi konuşmuş.Umarım yanlıştır söyledikleri.
Madem içip içmediği çok önemli değil bu haberi paylaşmanın amacı nedir anlamadım.O ilber hocanin konusma tarzi.Hem ne degisir ki icse icmese? 2kadeh icmis olmasi Fatih'in koskoca imparatorluk icin yaptiklarini alcaltir mi ?
Başlığı gördüğümde aklımdan geçen buydu.Ortaylı, "Yani bir adam çıktı Türkçesi mükemmel, bu konuyu soruyor. Türk müsün dedim, evet dedi, belli. İngiltere’de yaşıyorsun İngiliz aksanı alıyorsun ama takıntı değişmiyor. Koskoca insanın bana içki içip içmediğini soruyor en mühim olay bu.
Başlığı gördüğümde aklımdan geçen buydu.
Çok mu mühim padişahların içki veya esrar kullanması.Kullanması kötü örnek oluşturmayacağı gibi, kullanmaması da iyi örnek oluşturacak değil sonuçta .Padişah diye hatasız olacak değiller .Fatihi anarken sayacağımız pek çok özelliği varken içki içse ne, içmese ne..
Ilber hocada başka birşey anlatırken bu konuya değinmiş anladığım kadarıyla.
Madem içip içmediği çok önemli değil bu haberi paylaşmanın amacı nedir anlamadım.
İlber Hoca tarihimizi ve atalarımızı kötüleyen bir insan olsa size katılırdım .Muhakkak bir konuda geçmiştir ve söylemiştir.Gizlese miydi,bunu mu tercih ederdiniz?ay valla rahmetli padisahlar bu tarz seylerin konusuldugunu duysalar gulme krizine girerlerdi. O kadar sey yapmisiz ne yiyip ictigimiz konusuluyor diye. Osmanli padisahlarinin ozel hayatlarinin bu derece konusulmasi cok sacma geliyor bana. Kim ne icmisse icmis kimene bize ne ne faydasi var simdi bu bilginin bizlere. İlber ortaylinin tarih bilgisi olabilir ama ben tarzini sevemiorum
İyide bu gizli bir durum degil ki? Esrarin tarihi cok cok eskilere dayaniyor. Padisahi da icmistir ulemasida. Bunu bilmek icin tarihci olmaya gerek yok ki. Bunu bilmeek benim icin birsey ifade etmiyor dogrusu.Dediginiz gibi laf arasinda gecmis bir konu da olabilir ama bana gereksiz geldi.Belki padisahta olsa kimsenin ozel hayatina ilgi duymadigim icin olabilir.İlber Hoca tarihimizi ve atalarımızı kötüleyen bir insan olsa size katılırdım .Muhakkak bir konuda geçmiştir ve söylemiştir.Gizlese miydi,bunu mu tercih ederdiniz?
He bir de eklemek istedigim bir sey daha var. İlber hocanin tarihimizi ve atalarimizi kotulemedigini biliyorum. Soylemek istedigin tarzini cok samimi bulmadigim. Tarih bilgisine bir sey diyemem bu konuda saygi duyarim tabikiİlber Hoca tarihimizi ve atalarımızı kötüleyen bir insan olsa size katılırdım .Muhakkak bir konuda geçmiştir ve söylemiştir.Gizlese miydi,bunu mu tercih ederdiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?