• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruc ve Migren ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Selamlar

Dr. Ayşen Yücel, oruç tutacak migren hastalarını uyardı, “Oruç süreci migreni yüzde yüz etkiler, hasta oruçluyken ilaç alamayacağı için de ataklar şiddetlenebilir” dedi.. diye bir yazi okudum bugun.. Migrenden dolayi oruc tutamiyorum. Bir kere denedim oruc tutmayi burda aksam 10 da bozmam lazimdi orucumu nerdeyse hastaneye goturecekti esim, o derece kotu oldum. inanilmaz bir Migren atagi yasamistim.. Gozum cok korktu o nedenle tutamiyorum ,kandillerde bile oruca niyetleniyorum ama tutamiyorum.. Oysaki cok istiyorum oruc tutmayi ama son 2 yildir Migren beni ciddi anlamda zorluyor.
Migren geldigi anda ilac almaz isem felaket bir hal aliyor durumum. Migrenli hastalar bilirler..

Siz Migreni olan arkadaslarim oruc tutuyor musunuz? Tutacak misiniz? Herhangi bir sorun ile karsilastiniz mi bu durumda?
Yada onerileriniz var midir ne yapmamiz lazimdir? Migreni olanlar oruc tutmasa olur mu acaba? bu konuda bilginiz var midir?

Tsk.ederim simdiden..

sevgiler.

Selamlar

Dr. Ayşen Yücel, oruç tutacak migren hastalarını uyardı, “Oruç süreci migreni yüzde yüz etkiler, hasta oruçluyken ilaç alamayacağı için de ataklar şiddetlenebilir” dedi.. diye bir yazi okudum bugun.. Migrenden dolayi oruc tutamiyorum. Bir kere denedim oruc tutmayi burda aksam 10 da bozmam lazimdi orucumu nerdeyse hastaneye goturecekti esim, o derece kotu oldum. inanilmaz bir Migren atagi yasamistim.. Gozum cok korktu o nedenle tutamiyorum ,kandillerde bile oruca niyetleniyorum ama tutamiyorum.. Oysaki cok istiyorum oruc tutmayi ama son 2 yildir Migren beni ciddi anlamda zorluyor.
Migren geldigi anda ilac almaz isem felaket bir hal aliyor durumum. Migrenli hastalar bilirler..

Siz Migreni olan arkadaslarim oruc tutuyor musunuz? Tutacak misiniz? Herhangi bir sorun ile karsilastiniz mi bu durumda?
Yada onerileriniz var midir ne yapmamiz lazimdir? Migreni olanlar oruc tutmasa olur mu acaba? bu konuda bilginiz var midir?

Tsk.ederim simdiden..

sevgiler.

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun..Benimde migrenim var maalesef,birde ülserim :18: Seni çok iyi anlıyorum..Doktorlar oruç tutulmamasını söylüyorlar..Bende tutmaya çalışıyorum ama yarı baygın vaziyette..

Selamlar

Tsk.ederim simdiden..

sevgiler.

2009 dan beri Auralı migrenim var, ölüm gibi birşey.. ama ramazan orucumu tutuyorum, sahurda eğer görme problemim başlamışsa ilaç alıyorum, biraz geç kalkıyorum, işi biraz sallıyorum, çok dikkat kesilmiyorum bilgisayara.. akşama doğru yine biraz uzanıyorum. ha bir de sahurda ya da iftarda migreni tetikleyici şeyler yemiyorum (çikolata, kahve gibi). inşallah bu senede bir sorun çıkmaz :26:

2009 dan beri Auralı migrenim var, ölüm gibi birşey.. ama ramazan orucumu tutuyorum, sahurda eğer görme problemim başlamışsa ilaç alıyorum, biraz geç kalkıyorum, işi biraz sallıyorum, çok dikkat kesilmiyorum bilgisayara.. akşama doğru yine biraz uzanıyorum. ha bir de sahurda ya da iftarda migreni tetikleyici şeyler yemiyorum (çikolata, kahve gibi). inşallah bu senede bir sorun çıkmaz :26:

İlaç ismi vermekte sakınca yoksa hangi ilacı kullanıyorsunuz acaba?

Canim selam sen bekar misin?
Ben evliyim vede cocuklarim var. gec kalka gibi bir durumum yok, uzanmak hele dinlenmek hic mumkun degil.
malum is guc,cocuklar.. cok denedim bende ama susuz kalmamak lazim sende bilirsin, inanilmaz tetikliyor beni aninda kan sekerim dusuyor sonrada kriz..
gozlerimi acamiyorum ne kendime nede cocuklarima faydali olamiyorum o anda :((

Gecmis olsun canim.

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun..Benimde migrenim var maalesef,birde ülserim :18: Seni çok iyi anlıyorum..Doktorlar oruç tutulmamasını söylüyorlar..Bende tutmaya çalışıyorum ama yarı baygın vaziyette..

Merhaba canim sanada cok cok gecmis olsun..
Ne guzel tuttugun oruclarini Allah kabul etsin.
canim bende yari baygin oluyorum ama cocuklar var iste..onlarla ilgilenemiyorum o anda surekli uzanma halinde oluyorum
ne yapsam bilemiyorum :(

Off migren:43:
Sağ tarafım uyusuyor agrıdan 3 gun cektiğimi baygın yattıgımı hastanelık oldugumu kusmaktan tuvalette yığılıp kaldıgımı biliyorum

Geçen sene tuttum çok şükür sıkıntı çıkmadı çok fazla

Ama sahurda ilaç içtim uyku düzenımı bozmamaya dıkkat ettım sesli ısıklı stresli ortamlara girmedim dısarı çok acil olursa çıktım

Yemegi hep kaynanamda yedim:27:

Ve sahurdada tıka basa yedım ki açlık hıssetmeyeyım yoksa aksama dogru baslıyordu agrı

Ben yemek yemegı sevıyorum öğün kaçırsam bile agrır basım çay içmeyincede agrır:44:

Sankı pusuda beklıyo bişey yapsada agrısam dıye

Allah yardım etsin çok zor valla

Ben evliyim vede cocuklarim var. gec kalka gibi bir durumum yok, uzanmak hele dinlenmek hic mumkun degil.
malum is guc,cocuklar.. cok denedim bende ama susuz kalmamak lazim sende bilirsin, inanilmaz tetikliyor beni aninda kan sekerim dusuyor sonrada kriz..

Gecmis olsun canim.

yok anlıyorum kesinlikle sizi. bu migren hamileliğimde çıktı benim.. 2 miniğim var, çalışıyorum ama benim avantajım annemler.. açıkçası durumu bildiklerinden ramazanda (hele şimdi de tatil) çocuklarla onlar ilgileniyorlar.. yoksa inanın şu mesajınızı okuyunca bile ne halde olduğunuzu anlayabiliyorum. doktorunuz ilaç falan verdi mi? çok geçmiş olsun size de..

Gecmis olsun canim.

Bence mıgren hastalıgında uyku düzeni bozulmamalı

2 çocukta bende var halıyle erken kalkayım yada uykum bölünsun baslar ama ılk gunler zor sonrası duzen aynı olunca agrımıyor

Selamlar

Tsk.ederim simdiden..

sevgiler.

Ben tutamiyorum ve migreni olmayanlara derdimi anlatamiyorum ne yazikki..

bildiğimiz ağrı kesici alıyorum m ile başlayan, hiçbir ilaç işe yaramadı bende.. üstelik bir de gastrit var her ilacı da alamıyorum :14:

Sanırım m ile başlayıp k ile biten ilaçtan bahsediyorsun..Ama gastritin varsa o ilaçta çok zararlı..Benim Gastroenteroloji doktorum içmemi yasakladı.Ama migrene de m...iyi geliyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun bu durumda.

yok anlıyorum kesinlikle sizi. bu migren hamileliğimde çıktı benim.. 2 miniğim var, çalışıyorum ama benim avantajım annemler.. açıkçası durumu bildiklerinden ramazanda (hele şimdi de tatil) çocuklarla onlar ilgileniyorlar.. yoksa inanın şu mesajınızı okuyunca bile ne halde olduğunuzu anlayabiliyorum. doktorunuz ilaç falan verdi mi? çok geçmiş olsun size de..

Canim ne guzel ya annenler sana destekci.. Ahh keske benim yanimda da destekci olanim olsaydi ama yok iste..
Gurbette tek basimayim, esim tum gun calisiyor .. malum cocuklarla ben tekim evde
simdi kriz gelse o an gozum gormuyor hicbirseyi agridan, buyuk oglum bana kolonya yetistiriyor hemen.
onlarda anliyor annemin migreni geldi, annem kotu diye :( Yanimda Annemler olsaydi bir nevi krizim gelse bile onlar ilgilenirdi cocuklarla,ben uzanirdim dinlenirdim atagi gecirirdim. ama yalniz olunca cok zor ...

Evet ilac aliyorum canim, suda eriyen ilaclardan verdi doktorum.. iyi geliyor bir nebze olsun rahatliyorum...
sanada cok cok gecmis olsun canim.

Benim de hem migrenim hem de mide sorunum var.
Oruç tutuyorum ama nasıl tutuyorum :)
Migrenden ziyade mide zorluyor beni.

Ben genelde sahura kadar oturup sahurdan sonra yatıyorum.
Haliyle öğlene kadar uyuyorum.
Kalkınca da sonradan zorlanmamak için hemen yemeği yapıp sonra da kendimi oyalıyorum.
Bir şekilde geçiyor öyle ;)

Benim migrenim tuttugunda ilac icmezsem kusmaya basliyorum.bana tek fayda eden ilacta avm.gran bir dunya ilac ictim vaktiyle bu ilac olmazsa 3gun gecmez

Bence mıgren hastalıgında uyku düzeni bozulmamalı

2 çocukta bende var halıyle erken kalkayım yada uykum bölünsun baslar ama ılk gunler zor sonrası duzen aynı olunca agrımıyor

Ne guzel arkadasim ya.. Uyku duzeni kesinlikle onemli zaten.
bende korkuyorum ilk gunden tutmaya.. ya diyorum kriz gelirse ben naparim :(
cunku birkez tuttum perisan oldum ama Allahtan o gun esim evdeydi.. Wc den cikamadim istigfar etmekten.. cunku direk mideye vuruyor bulanti geliyor
off offf Allahim yardim etsin hepimize..

Ben tutamiyorum ve migreni olmayanlara derdimi anlatamiyorum ne yazikki..

Ahh arkadasim ahh Migreni yasayan ceken bilir.
inanilmaz bir kafa agrisi.. Agri gelince kafani hareket bile ettiremiyorsun ..
ben dun yine migren atagi gecirdim inanilmaz yaaa kafami duvara vuracaktim o derece kotu geldi.. Ama cikolata yemistim ondan oldu sanirim..
sende takma kafana bosver cekmeyen bilemez.. Allah kimseye vermesin diyeyim..

Benim de hem migrenim hem de mide sorunum var.
Oruç tutuyorum ama nasıl tutuyorum :)
Migrenden ziyade mide zorluyor beni.

Ben genelde sahura kadar oturup sahurdan sonra yatıyorum.
Haliyle öğlene kadar uyuyorum.
Kalkınca da sonradan zorlanmamak için hemen yemeği yapıp sonra da kendimi oyalıyorum.
Bir şekilde geçiyor öyle ;)

Ne guzel masallah.. Allah daim etsin canim. Kolayliklar dilerim sanada..
Rabbim kabul etsin.. Banada o gucu kuvveti versin.. Benim ataklarim cok agir geciyor cesaret edemiyorum bu yuzden
insallah Allah nasip etsinde tutayim...

Benim migrenim tuttugunda ilac icmezsem kusmaya basliyorum.bana tek fayda eden ilacta avm.gran bir dunya ilac ictim vaktiyle bu ilac olmazsa 3gun gecmez

Bende uzun sureli ac kalinca ve susuz kalinca bas agrisi siddetleniyor.
Kandilde oruc tutmustum mahvoldum :( Ezan vakti gelince yemek bile yiyemedim. cunku mide almiyor ki bas agrisindan.
kusmaktan mahvolmustum.. Migren direk mideye vuruyor ...

Eşim sabah erkenden uyanır sıcagın altında çalısır kosturur müşteri filan diye bazen susuluktan ölecek gibi oluyorum der

Bense prenses modunda ay gözüme güneş gelmesin ay sesi kısın koku koklamayayım annen sınırlerımı zıplatıyo görmeyeyım dıye oruç tutuyorum

Allah kabul etsın insallah

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back