• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oruç,susuzluk,sıcaklık ve hamilelik

canim gecmis olsun bir defa bu aylarda bebek senden zerre vitamin almiyor canim endiselenme
tamamen kanindan besleniyor
tutma diyenler demeyin vebal almayin bebek 3 aydan sonra anneden beslenir
ama normal bir gebelik gecirsen tamam tut kusuyorsan ki zaten bozulur orucun
birde dusup bayginlik hissi yaratacak seyler yani hayati tehliken var ise tutma telafi edersin
yoksa bebek icin hiiiiiic endiselenme 4 ay agzima lokma koyamadim
resmen aclik orucu tuttumm oda yetmiyor gibi ictigim suda cikti yalanim yok an be animi bu sitede gecirdim
bisey olsaydi benim bebegime olurdu
maasallah cok cok saglikli selvi boylu bir kizim olacak
herseyi super dedi dr umuz
seninde zor geciyor sanirim asermeleerin cok kotu hiissediyorsan tuutma canim dinimiz insan hayatini zora sokmuyor insalah kisin oderiz borclarimizi

ilk üç ay annenin vitamin ve mineral depolarının sağlam olması gerekir.yoksa gelsin tansiyonlar gitsin gebelik şekerleri! kalsiyum eksikliği olur, diş gider yine anneden! bebek bencildir, anneyi ilk günden itibaren sömürür bir araştırın bakalım. bebeğin organ gelişimi ilk 3 ayda tamamlanır,iskelet sistemi de. anneden beslenmiyorsa nereden besleniyor acaba? düşük riskinde dahi doktorun ilk dediği neden "bol su iç" olur?sen bir lokma da yesen ve kussan da ne kadar kusarsan kus bir kısmı midede kalır.içtiğin sudan bile senden önce bebeğin hücreleri yararlanır. vebal almayın da ne demek?peygamber bile ben öldükten sonra rehberiniz kurandır demiş. islam madem kolaylık dini, madem ki gebeye,lohusaya, emzikliye hatte regl olana izin var neden o minicik bebeği zora soksun hatta kendi bedenine işkence etsin ki?

tebrikler..ama bebeğinin gelişebilmesi için senin sürekli bişeyler yeyip içmen gerek,heleki bu sıcakta su o kadar hayati önem taşıyoki... hamilesin sen Allah günah yazmaz,yazık o bebeğe,kendine işkence yapma ltfn.

ilk üç ay annenin vitamin ve mineral depolarının sağlam olması gerekir.yoksa gelsin tansiyonlar gitsin gebelik şekerleri! kalsiyum eksikliği olur, diş gider yine anneden! bebek bencildir, anneyi ilk günden itibaren sömürür bir araştırın bakalım. bebeğin organ gelişimi ilk 3 ayda tamamlanır,iskelet sistemi de. anneden beslenmiyorsa nereden besleniyor acaba? düşük riskinde dahi doktorun ilk dediği neden "bol su iç" olur?sen bir lokma da yesen ve kussan da ne kadar kusarsan kus bir kısmı midede kalır.içtiğin sudan bile senden önce bebeğin hücreleri yararlanır. vebal almayın da ne demek?peygamber bile ben öldükten sonra rehberiniz kurandır demiş. islam madem kolaylık dini, madem ki gebeye,lohusaya, emzikliye hatte regl olana izin var neden o minicik bebeği zora soksun hatta kendi bedenine işkence etsin ki?

iyide kardesim bunu ben demiyorum dr um dedi ve milyontane insan var
soyle bi bu siteyi gezin ilk birinci ikinci ayinda olanlarin hepsi oruc tutuyor
ben ilk cocugumda eksiksiz tuttumm
drum super saglikli bir bebeginiz oldu dedi oruc tamamen aclik degildir sahurunu iftarini yaparsin
tercih kisinin kendisine kalmis
ben tut yada tutma diyerek vebal alamam
ben mi giricem mezarina dr degilim bisey degilim

Bu hamilelikte oruç tutumak da son bir iki senedir moda oldu kimseden daha önce böyle bir şey duymadım görmedim yani. Her şeyden önce bebeğinizi düşünmeniz lazım. Allah bile hamilelere, yaşlıya, hastaya, çocuklara ve yola çıkana bu konuda kolaylık sağlamışken siz nasıl hem kendi canınızı hem bebeğinizinkini tehlikeye atarsınız anlam veremiyorum açıkçası.

Bu hamilelikte oruç tutumak da son bir iki senedir moda oldu kimseden daha önce böyle bir şey duymadım görmedim yani. Her şeyden önce bebeğinizi düşünmeniz lazım. Allah bile hamilelere, yaşlıya, hastaya, çocuklara ve yola çıkana bu konuda kolaylık sağlamışken siz nasıl hem kendi canınızı hem bebeğinizinkini tehlikeye atarsınız anlam veremiyorum açıkçası.

eğer doktor sorun yok tutabilirsin dediyse ve kişi kendini iyi hissediyorsa neden tutulmasın
amaaa halsiz kalacaksa kendinden geçecekse tutulmaz
konu sahibide yazmış zaten hiçbirşey yiyemediğini onun için tutmayı denediğini

iyide kardesim bunu ben demiyorum dr um dedi ve milyontane insan var
soyle bi bu siteyi gezin ilk birinci ikinci ayinda olanlarin hepsi oruc tutuyor
ben ilk cocugumda eksiksiz tuttumm
drum super saglikli bir bebeginiz oldu dedi oruc tamamen aclik degildir sahurunu iftarini yaparsin
tercih kisinin kendisine kalmis
ben tut yada tutma diyerek vebal alamam
ben mi giricem mezarina dr degilim bisey degilim

dr değilseniz bebeğe bir şey olmaz diye hüküm vermeyin.
ilk bebekte tuttunuz ve bebek gayettt sağlıklı öyle mi? peki ilk gebeliğiniz böyle cayır cayır yaz günlerine mi geldi hani 17 saat açlık ve susuzluk...bir de işe gittiniz mi 17 saat oruçlu kalarak? tansiyon kalmaz insanda bırak gebeyi, normal insanda.
orucun tamamen açlık değildir, sahurunu iftarını yaparsın demişsiniz de, ben de biliyorum orucun ne olduğunu,iftarı, sahuru...
din, mantıksızlık değildir.islam kolaylık dinidir. allah'ın izin verdiği şeye kullar bir zahmet engel olmasın. forumu bir gezsek evet çok var oruç tutan gebe. şöyle bir kuranı açıp okusalar tutarlar mıydı acaba?

Herkes kendi bebeği için en iyisi neyse araştırıp okuyup karar versin, herkes kendi icinde taşıdığı candan sorumlu. Benim anlamadığım hamilelikte oruç sozkonusu oldugunda neden kraldan çok kralci olunduğu. Ramazanda 3-7 gün adet gördüğünüzde de ısrarla oruç tutuyor musunuz? Adet gördüğünde kadın vücudu kan kaybediyor ve islamda daha zorlanmasın bu vucutlar diye oruç tutulmasın denmiş. Kanama yaşayan vücut için böyle bir yol getirmiş din sizce icinde bir bebek taşıyan vücut için nasıl bir yol önermiştir? Kimsenin dinine inancına laf etmem ama Allah askına dininizi iyi öğrenin, iyi yorumlayın, kraldan çok kralci olmayın, size emanet o can.

Herkes kendi bebeği için en iyisi neyse araştırıp okuyup karar versin, herkes kendi icinde taşıdığı candan sorumlu. Benim anlamadığım hamilelikte oruç sozkonusu oldugunda neden kraldan çok kralci olunduğu. Ramazanda 3-7 gün adet gördüğünüzde de ısrarla oruç tutuyor musunuz? Adet gördüğünde kadın vücudu kan kaybediyor ve islamda daha zorlanmasın bu vucutlar diye oruç tutulmasın denmiş. Kanama yaşayan vücut için böyle bir yol getirmiş din sizce icinde bir bebek taşıyan vücut için nasıl bir yol önermiştir? Kimsenin dinine inancına laf etmem ama Allah askına dininizi iyi öğrenin, iyi yorumlayın, kraldan çok kralci olmayın, size emanet o can.

İslamda kraldan çok kralcı olunmaması için adet kanı damlası bile görülse, iftara 1 dk. bile kalsa orucun bozulacağı belirtilmiş. Sadece oruç terkedilmesi emredilseydi kadınlarımız abartıp hala oruç tutmaya devam edeceklerdi. Bu arada orucun bir sebebi de vücudumuz ve sindirim sistemimizin dinlenerek daha sağlıklı bireyler olmamız. Yani Allah-ü Teala sağlıklı olmamızı istiyor. Oruç sağlığımızı bozuyorsa nerede kaldı amaç?

yorumlara bakıyorumda kadıncağızı bir dövmediğiniz kalmış.tut yada tutma dersin.ama herkes üstüne birde yorum eklemiş.

bende oruc tuttum 2 gun ama bılmıyordum hamıle olduğumu ılk gun gayet ıyıydı kı benım normaldede tansıyonum düşüktür korktum ama bısı olmadı fakat ıftardan sonra asırı bas dönmelerım ve bayılma hıslerım oldu namaz kılarken seccadede aynı noktaya bakamaz oldum bas donmesınden ıkıncı gunde tuttum bu seferde gunduz mıde bulantıları basladı gun ıcınde azaldı ıftara ıkı saat kala kotulestım bas donmelerınden sukur bozmadım ama ıftardan sonra yıne bas donmelerı ve bayılma hıssı olustu doktor gastrıt dedı meğerse hamıleymısım hamıle ınsanın tutması bebek acısından ne kadar zararlı blmem ama anneın alamadığı vıtamınlerı cocuk annenın deposundan kullanıyor ve bu bır aylık acığı kapatamadığın zaman doğumdan sonra annede rahatsızlıklar ortaya cıkabılır bu sadece oruc ıcın değil devamlı yedıklerını cıkaran anne ıcınde söz konusu bu nedenle bebeklerımızı sağlıklı bır sekılde kucağımıza alana kadar allahtan af dıleyıp nsıbımızde varsa sonrakı yıllar tutmak benım nacizane fıkrım daha ıyı olur cunku bu nedenle bebeğe yada anneye bır sey olursa onun bıle sorgusu var allah katında bırde daha yenı hamıle bır anneye bu kadar yuklenılmesı hıc hos değil bır sey danısmıs herkes fıkrını karsısındakını kırmadan ıletmelı

slm kızlar hatırlayanınız varsa beni, geçen hafta gebelik belirtileri var demiştim. gebelik testi yaptım pozitif çıktı. sonra dr. gittim ve 6 haftalık gebeyim. bebeğimin kalp atışlarını duydum. çok mutluyum. midem yanıyo ve arada kusuyorum sahurda su iftarda su nadiren meyve başka birşey yiyemiyorum dr.bunlar yeterli dese de. bebeğimi düşünmekten kendimi alamıyom çünkü; kraker bile hatta çok sevdiğim çikolatalı gofret bile yiyemiyorum hiç birşey . bebek sağlıklı çok şükür. ama ben iyi miyim bilmiyorum? bir yandan sıcak bir yandan oruç üstelik dün iftarda su içtim, sahura uyanmadım şuan oruçluyum eşim boz diyo orucunu. bozarsam ki su içebilirim sadece eşimden az önce üzüm istedim şöyle şişman, siyah üzüm belki yiyebilirim. gebeyim ve çalışıyorum susuzum,aynı zaman da çok sıcak. benim gibi hamileliği ramazana denk gelen var mı benim gibi sudan ve nadirde olsa meyveden başka bişey tüketmeyen var mı? ve sürekli uyuyan artık işyerin de bile uyuyorum.

Hangi doktor su ve meyve yeterli der mantıklımı sizce...

Bu hamileyken oruç tutma zihniyetini anlamıyorum anlayamamda herhalde...

Sevap kazanayım derken günah kazanıyorsunz ....

Neyseki orucunu bozmuş konu sahibi ....

arkadaşlar benim doktorumda tutabilirsin dedi... problem olmaz dedi..
üstelik progesteron düşük çıktı bende ilaç verdi,ilaç,yemek ve suyu iftar ve sahur arasında ayarlayabilirsin dedi..
Aslında şu da var ben rahatsızlık yaşamıyorum oruç konusunda...
şimdi merak ettiğim Sizin doktorlarınız bu konuyla ilgili ne gibi açıklamalar yaptı?
Paylaşırsanız sevinirimm...

Back