• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oruç,susuzluk,sıcaklık ve hamilelik

mecnunkays

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012
31
0
16
Adana
slm kızlar hatırlayanınız varsa beni, geçen hafta gebelik belirtileri var demiştim. gebelik testi yaptım pozitif çıktı. sonra dr. gittim ve 6 haftalık gebeyim. bebeğimin kalp atışlarını duydum. çok mutluyum. midem yanıyo ve arada kusuyorum sahurda su iftarda su nadiren meyve başka birşey yiyemiyorum dr.bunlar yeterli dese de. bebeğimi düşünmekten kendimi alamıyom çünkü; kraker bile hatta çok sevdiğim çikolatalı gofret bile yiyemiyorum hiç birşey . bebek sağlıklı çok şükür. ama ben iyi miyim bilmiyorum? bir yandan sıcak bir yandan oruç üstelik dün iftarda su içtim, sahura uyanmadım şuan oruçluyum eşim boz diyo orucunu. bozarsam ki su içebilirim sadece eşimden az önce üzüm istedim şöyle şişman, siyah üzüm belki yiyebilirim. gebeyim ve çalışıyorum susuzum,aynı zaman da çok sıcak. benim gibi hamileliği ramazana denk gelen var mı benim gibi sudan ve nadirde olsa meyveden başka bişey tüketmeyen var mı? ve sürekli uyuyan artık işyerin de bile uyuyorum.

öncelıkle tebrık ederım hayırlı olsun bebeğınız

hamılelığın ılk zamanları çok önemlı
hele kı bu sıcakta aç susuz kalmayın
Oruç tutmayın bu sene, hamılesınız sonuçta bebeğınız çok daha önemlı

Şaka mı yapıyorsunuz?
Gebe olduğunuzu bile bile, 17 saat!!! hem de hamileliğinizin ilk aylarında oruç tutmak????????????

Doktorunuz su ve meyvenin yeterli olduğunu mu söyledi????

İnanamıyorum!!

Amnio sıvısının oluşması için bol bol su içmeniz gerektiğini biliyorsunuz değil mi?
O sıvı siz su içmeseniz de oluşur ancak bu kez vücudunuz susuz kaldığı için ciddi sıkıntılar yaşarsınız.
Gebeliğimin ilk haftalarında oruç tutmama rağmen ve sürekli su içmeme rağmen kendimi hep susuz hissederdim.
Neden böyle bir risk alıyorsunuz?

dinimiz herşeyin kolaylığını sunmuşken zorlaştırmak neden? hamilelik gibi özel durumlarda oruç tutma gibi bir yükümlülüğünüz yok zaten,o karnınızdaki cana yazık.onca saat aç susuz durarak bebeğinizi tehlikeye atıyosunuz bence.

slm kızlar hatırlayanınız varsa beni, geçen hafta gebelik belirtileri var demiştim. gebelik testi yaptım pozitif çıktı. sonra dr. gittim ve 6 haftalık gebeyim. bebeğimin kalp atışlarını duydum. çok mutluyum. midem yanıyo ve arada kusuyorum sahurda su iftarda su nadiren meyve başka birşey yiyemiyorum dr.bunlar yeterli dese de. bebeğimi düşünmekten kendimi alamıyom çünkü; kraker bile hatta çok sevdiğim çikolatalı gofret bile yiyemiyorum hiç birşey . bebek sağlıklı çok şükür. ama ben iyi miyim bilmiyorum? bir yandan sıcak bir yandan oruç üstelik dün iftarda su içtim, sahura uyanmadım şuan oruçluyum eşim boz diyo orucunu. bozarsam ki su içebilirim sadece eşimden az önce üzüm istedim şöyle şişman, siyah üzüm belki yiyebilirim. gebeyim ve çalışıyorum susuzum,aynı zaman da çok sıcak. benim gibi hamileliği ramazana denk gelen var mı benim gibi sudan ve nadirde olsa meyveden başka bişey tüketmeyen var mı? ve sürekli uyuyan artık işyerin de bile uyuyorum.

öncelikle tebrik ederim canım, allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
ama yaptığının yanlış oldugunu düşünüyorum, bana doktorum kesinlikle tutma dedi.
unutma sen bi can taşıosun ve o can su an daha yeni yeni gelişiyor, en hassas dönemindesin hamileliğin.
İlk 3 aylık süreçte uyku,halsizlik,mide bulantıları ve hiç bi şey yiyememe gibi problemler herkeste oluo..
sonra düzelecek kafana takma, sevdigin aklına gelen ne varsa onları yemeye çalış..
ama hamileliğinin başında en hassas döneminde, oruç tutman ne kadar oğru işte bu büyük bi soru işareti..

Böyle zorlamaya ne gerek var ki? Oruç sağlıklı insanın işidir, hastalar, hamileler küçük çocuklar bundan muaftır. Dinimiz ne güzel kolaylıklar sağlamışken bu sıkıntı niye?

evet haklısınız zaten dayanamadım bozdum bayılacak gibiydim midem de yanıyodu üstelik karnımda kasılmalarım olunca dayanamayıp bozdum.bebeği düşünüyorum elbette oruç zamanı bide sıcak çok zor geçiyo

Bende hamileyim ve oruç tutmuyorum üstelik ileri bir dönemimde olmama rağmen...Aslında bunu doktoruma falanda hiç sormadım çünkü biliyorum ki bebeğimin benim yediklerime ihtiyacı var hatta karnımda rahat hareket edebilmesi için benim gün içinde içeceğim suya ihtiyacı var çünkü ben ne kadar çok sıvı tüketirsem bebeğimin amniyon sıvısı o kadar artar ve hareketleri gelişimi bi o kadar rahat olur...Hal böyle iken siz ilk aylarınızda olmanıza rağmen nasıl tutuyorsunuz ki :53: ayrıca ilk haftalardasınız ve su bu haftalarda çok önemli vucutta ki olası enfeksiyonları idrar yolu ile atmanızda suyun rolü büyük..

Sizin gibileri anlamıyorum gerçekten. Hamileyim diyorsunuz, bu sıcaklarda ne orucu ya???

Bebeginize iskence cektirmeyin, gunah.

Doktorunuzun yorumuna daha cok takildim aslinda.

Benim de bircok seyden hala midem bulaniyor. Corba icmek cok iyi geliyor. Corba icmeye calisin.

Allahaşkına ne yaptığınızın farkında mısınız ? Hamile olarak nasıl oruç tutabiliyorsunuz ? Hamilelikte dr. ların önerdiği tek şey bol bol su için demek. Ki bu sadece yaz için değil, yaz kış.

Son düzenleme:
eh tamam anladı kadın tutmuo. doktoru nasıl olmuşta uyarmamış bilmiyorum ama iyiki konu açmşta ögrendi ama bozmuş işte daha aynı seyler tekrarlanıo ya..

kuran, hani şu tek rehberiniz olması gereken kitap, gebe ve lohusaya hatta emziren annelere izin vermişken oruç tutmak...
o can sana emanet! o emaneti korumanın şu ilk haftalardaki tek yolu bol bol su içmek!
senin vücudundaki oksijen düzeyibile içtiğin suyla artıyor.
ben anlamıyorum...çok şey söylenebilir de burası yeri değil...işkence halini almış ibadet,ibadet mdir gerçekten?

öncelikle tebrikler
sağlıkla alın kucağınızaa
ama bence bedene ve minik bir cana zarar vermek en büyük gnah
ibadet edeceğim yine günaha girmeyin yazıktır o bebeğe de size de

hayırlı olsun arkadaşım ama tutmasan iyi edersin çünkü bebeğin sadece senin yiyip içtiklerinle besleniyor dinende hamilelerin tutması şart değil sonra tutarsın ben hamileyken tuttmadım geçen sene emziriyordum hepsini tuttum sütümde azalmadı hatta bollaşmıştı sanki kendini zorlama bebişine yazık

canim gecmis olsun bir defa bu aylarda bebek senden zerre vitamin almiyor canim endiselenme
tamamen kanindan besleniyor
tutma diyenler demeyin vebal almayin bebek 3 aydan sonra anneden beslenir
ama normal bir gebelik gecirsen tamam tut kusuyorsan ki zaten bozulur orucun
birde dusup bayginlik hissi yaratacak seyler yani hayati tehliken var ise tutma telafi edersin
yoksa bebek icin hiiiiiic endiselenme 4 ay agzima lokma koyamadim
resmen aclik orucu tuttumm oda yetmiyor gibi ictigim suda cikti yalanim yok an be animi bu sitede gecirdim
bisey olsaydi benim bebegime olurdu
maasallah cok cok saglikli selvi boylu bir kizim olacak
herseyi super dedi dr umuz
seninde zor geciyor sanirim asermeleerin cok kotu hiissediyorsan tuutma canim dinimiz insan hayatini zora sokmuyor insalah kisin oderiz borclarimizi

Son düzenleme:
Back