Ortaylı’nın 'geri zekâlı' dediği Ardıç’tan cevap: Hanımefendi sanatçı olarak bilirdim, cadaloz mahal

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://t24.com.tr/haber/ortaylinin-...-bilirdim-cadaloz-mahalle-karisi-olmus,293037
'Ayıp olmuyor mu kız abla?'

• Sabah gazetesi köşe yazarı Engin Ardıç, Yeni Şafak gazetesine verdiği demeçte isim vermeden kendisi için, “Eski solcu, alkolik, geri zekâlı…” diyen Prof. İlber Ortaylı’ya cevap verdi. “Kendisini mahkemeye verip parasını almayacağım, korkmasın" diyen Ardıç, "Böyle bir saldırıya karşı savunma yapmayı bile zül sayarım. Fakat şaştım. Ben onu hep hanımefendi sanatçı olarak bilirdim, cadaloz bir mahalle karısı düzeyine inmiş. Ayıp olmuyor mu kız abla?” ifadelerini kullandı.

Ardıç'ın Sabah'ta "Eli maşalı" başlığıyla yayımlanan (9 Nisan 2015) yazısı şöyle:

İlber Ortaylı, sağolsun, bana cevap vermiş. Hakkımda söyledikleri aynen şöyle:

"Bir tane herif var, eski solcu, alkolik, geri zekâlı... O da konuşuyor... Git başka tarih kitabı oku hayvan... Baban seni Fransız okuluna yollamış, lisan biliyorum diyorsun, git başka dilde oku..."

Kendisini mahkemeye verip parasını almayacağım, korkmasın. Böyle bir saldırıya karşı savunma yapmayı bile zül sayarım.
    Fakat şaştım. Ben onu hep hanımefendi sanatçı olarak bilirdim, cadaloz bir mahalle karısı düzeyine inmiş. Ayıp olmuyor mu kız abla?

“Kendisini mahkemeye verip parasını almayacağım, korkmasın. Böyle bir saldırıya karşı savunma yapmayı bile zül sayarım. Fakat şaştım. Ben onu hep hanımefendi sanatçı olarak bilirdim, cadaloz bir mahalle karısı düzeyine inmiş. Ayıp olmuyor mu kız abla?”

Ortaylı ne demişti?
    Tarihçi İlber Ortaylı, Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü tarafından zehirlendiğini öne süren Yeni Şafak gazetesinin muhabirine verdiği demeçte, isim vermeden Ardıç için, “Bir tane herif var. Eski solcu, alkolik, geri zekalı… O da konuşuyor. Git başka tarih kitabı oku hayvan. Baban seni Fransız okuluna yollamış. Lisan biliyorum diyorsun git başka dilde oku. Herif okul kitabıyla tarih yazıyor geri zekalı” sözlerini kullanmıştı.

Yeni Şafak, haberin metninde “Bir tane herif var” cümlesinden sonra (Engin Ardınç) yazmıştı.

her zaman ki odun,pardon ardıç

kız abla jakhajdhadha ya bunlar ne ayak ya

gazeteciler tutarlı değiller nerden tutsan elinde kalıyorlar

Bunlar bile böyle tartıştıktan sonra... Seviye tespit sınavından geçemediler maalesef, her ikiside...

İlber Ortaylı ya bayılıyorum yaa.... Adam çok iyi oturtuyo lafları.... ardıç verdiği cevap bile olmamış kendisini komik duruma düşürmüş iyice...

Rezillik. Hakarette bile cinsiyetcilik. Bugunse baskasi adina utandim hamdolsun

kadın kavramını,kadınlığı aşağılayarak hakaret etme anlayışı bir çok erkekte hatta kadınlar da bile mevcut.karı gibi gülme,kadın gibi dedikodu yapma vb..adam gazeteci,güya bilinçli ama ettiği hakaret cinsiyetçiliğin dibi.

bu arada saçma gelmesin ama bilmiyorum ilber hoca eşcinsel mi? bu adam onu mu vurgulamak istemiş? yani nasıl bir bel altı saldırma bu.

burada ilber ortaylı konuşulmuyor,engin ardıçı yeriyoruz

eşcinselmii.....olabilirmi evlimi,, çocuğu varmıı

burada ilber ortaylı konuşulmuyor,engin ardıçı yeriyoruz

abla gülme geldi bana

biri diğerine aptal demiş öbürü tutup sen cinsel kimliğine bak diye sıvamış hangisi daha beter dersen bence engin ardıç hakarette bir adım öne geçmiş

ama ben ilber ortaylı ya da aptal,gerizekalı vb..kelimeleri yakıştıramıyorum çünkü o değerli biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…