Ortaya karısik durumlar

Pat diye yurtdışına gidemezsiniz evinizi yerleştirin herşey yavaş yavaş olur esyayla doldurmayin Allah aşkına biblom tablom süssüm yok gayette mutluyum takilmayin öyle şeylere eksik normal eksik biteyecek hiçbir zaman mutlu olmaya bak
Artık hayat çok yordu bi an önce duzen huzur olsun istiyorum ya belki size aceleciyim diye görünüyor da iste yasananlar çok geldi

Benim e
Ywni evlendim bazı eşyaları tam almadık daha ..evim çok küçük hiç yerlesesim yok.heryer iç içe oldu eşyaları önceden aldığımız için.onun dışında kiramız çok gecim zor, tek maaşla hersey çok zor ben de iş arıyorum malesef bulamıyorum..
Eşimle yurtdisina gitmek istiyoruz bir yandan nasil olacak düşünüyoruz.para biriktirip evdeki eksik eşyaları mi almak ,hali, Dolap kitaplık komple yurtdisi hayalini iptal etmek mi...yoksa para biriktirip yurtsina mi gitsek yazilim alaninda is bulabilir esim.. Ne yapacağımızı bilemiyoruz . Evime arkadaşlarım gelmek istiyor haliyle ben de ağırlamak istiyorum velhasıl ne halı var ortada ne bir çerçeve bir tablo bir süs bir biblo... boş ev eşyaları içine dizmişiz sadece . Dekor vs çok pahalı bi saksı çiçeğe bile olmuş..kendime güzel görünmesi için bir yığın para harcamak istemiyorum. Kafa Leyla.suqn içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar beyinleri yaktı. Herk3s böyle nereye gidiyoruz diyor.bizd3 malesef yer yer akıllıca yer yer saçma düşünceler içindeyiz.bocalıyoruz bolca...
Cocuk yapma hayalim vardı hemen. Malesef erteledik. Ekonomi herseyimizi etkiliyor. Sosyal hayat ,çevre,es dost ev duzeni... sizlerin kafasından da geçiyormu bu durumlar yada benzer durumlar..
Benim evde ilk çocuktan sonra biblodur süstür hepsi kalktı. Bir daha da almadım da koymadım da. Yaz başında tüm halıları kaldırdım, okullar açılana kadar sermeyecegim. Cocuklar evde, yiyip içiyorlar haliyle döküyorlar, hali yok sorun yok. Misafirlerimi de bu şekilde agirladim. Tabi kışın halisiz olmaz, yerler soğuk olur. Evine gelmek isteyen seni görmeye gelir, süsü, bibloyu, halıyı değil. Gelelim ikileme, ben olsam yurt dışı için çabalardım.

Orda da zor gidenler hemen tutunamıyor aslında. Ama artık bu ülkenin ekonomik gidişatı bizi korkutuyor. Yoksa ailemi arkadaslarimi bırakıp gitmek de istemiyorum
Ben yurtdışında yaşıyorum zaten. Kusura bakmayın ama gitmeyi bi başarın da tutunup tutunamamak sonra ki mesele. Yani eve halı alacak para yok diyorsunuz ama yurtdışına para biriktirmekten bahsediyorsunuz ben bu çelişkiyi anlayamadım sadece. Gerçekten kötü hissettirmek gibi bir niyetim yok ama kolay olmadığını anlatmaya çalışıyorum yoksa ülkenin yarısı Avrupa’ya akın etmişti çoktan.

Benim evim de küçük ve küçük olduğu için de en minimal en sade şekli ile en gerekli eşyaları almıştım. İlk evlendigim de evimde ne kitaplık ne orta sehpa ne zigon ne duvar saati tablo vs vardı . Sadece yatak odam .mutfak masam oturma odam TV bile yok ki hâlâ yok. Neredeyse 5 yıl olacak evleneli hâlâ bir süs esyam yok. Ve ben o evin hiç hâlinde bile arkadaşlarımı ağırladım . Ve mutlulukla ağırladım. Çünkü kendimiz emek emek, yavaş yavaş , yapacağımızı biliyorduk. Ve arkadaşlarım da benim evimin o sade minimal haline Bayıldılar ve bana hak verdiler içime sinerek döşemek istiyorduk aceleye gelmesin istedik. Küçük eve de herşey alınmıyor istenilen gibi olmuyor baya araştırıp iyi dusunmek gerekiyor. .bence bunlara takılmayın elinizdekilerin keyfini çıkarın eviniz yuvanız huzurlu olsun yeter .

Hali Dolap kitaplık mi alsam yurtdisina mi gitsem demiyorum. Şuan bunlar çok para eskiden olsa lafı olmayan şeyler oysaki ...
Yurt dışı için altyapınız var mı, lisan biliyor musunuz? Sizin mesleğiniz var mı, kenarda birikmiş para falan? Mesela Avrupa'da sadece İngilizce'yle olmuyor. O ülkenin diline de hakim olmanız istenebiliyor. Daha önce hiç görmediğim şartlar görüyorum iş ilanlarında. EU vatandaşları veya EU bölgesinde oturum izni olanlar başvurabilir yazıyor ilanda. Bu şart eskiden devlet işi veya askeri kurum iş ilanlarında olurdu mesela.

O işler artık çok zorlaştı neden, çünkü yazılım işi %100 uzaktan da yapılabiliyor. Dünyanın her yerinde yazılımcılar iş arıyor, özellikle Hindistan artık bu işi domine eder hale geldi. Çok düşük rakamlara çalışıyorlar çünkü, batıya düşük gelen rakam Hindistan'da dolgun maaş. Remote yapılabilecek iş için kimseyi çağırıp gel burada çalış sana gereken izinleri çıkarırız demiyorlar. Sen oradan çalış bizimle dediklerinde de kendi standartlarında değil, o ülkenin piyasasına göre maaş ödüyorlar.

Yani olmazsa yurt dışına gideriz opsiyonu artık %1.

Yurt dışı için altyapınız var mı, lisan biliyor musunuz? Sizin mesleğiniz var mı, kenarda birikmiş para falan? Mesela Avrupa'da sadece İngilizce'yle olmuyor. O ülkenin diline de hakim olmanız istenebiliyor. Daha önce hiç görmediğim şartlar görüyorum iş ilanlarında. EU vatandaşları veya EU bölgesinde oturum izni olanlar başvurabilir yazıyor ilanda. Bu şart eskiden devlet işi veya askeri kurum iş ilanlarında olurdu mesela.

O işler artık çok zorlaştı neden, çünkü yazılım işi %100 uzaktan da yapılabiliyor. Dünyanın her yerinde yazılımcılar iş arıyor, özellikle Hindistan artık bu işi domine eder hale geldi. Çok düşük rakamlara çalışıyorlar çünkü, batıya düşük gelen rakam Hindistan'da dolgun maaş. Remote yapılabilecek iş için kimseyi çağırıp gel burada çalış sana gereken izinleri çıkarırız demiyorlar. Sen oradan çalış bizimle dediklerinde de kendi standartlarında değil, o ülkenin piyasasına göre maaş ödüyorlar.

Yani olmazsa yurt dışına gideriz opsiyonu artık %1.

valla benim kafa da karıştı
sizin sıkıntı ne tam anlamadım :KK14:
Bende anlamadım kız bosver kafam karışık,

Yurt dışına gittiğinizde de halı dolap vs almak size zor gelecek çünkü orada da pahalı bu tarz şeyler. Yine aynı sıkıntıları yaşayacaksınız o yüzden bırakın eşya meselesini önce anlayışınızı değiştirin. Evinizi ve yaşadığınız yeri severek işe başlayın. Evde dekor yok diye insan davet etmemek çok üzücü bir bakış açısı,bu şekilde dünyanın neresine giderseniz gidin asla mutlu olamazsınız

Ywni evlendim bazı eşyaları tam almadık daha ..evim çok küçük hiç yerlesesim yok.heryer iç içe oldu eşyaları önceden aldığımız için.onun dışında kiramız çok gecim zor, tek maaşla hersey çok zor ben de iş arıyorum malesef bulamıyorum..
Eşimle yurtdisina gitmek istiyoruz bir yandan nasil olacak düşünüyoruz.para biriktirip evdeki eksik eşyaları mi almak ,hali, Dolap kitaplık komple yurtdisi hayalini iptal etmek mi...yoksa para biriktirip yurtsina mi gitsek yazilim alaninda is bulabilir esim.. Ne yapacağımızı bilemiyoruz . Evime arkadaşlarım gelmek istiyor haliyle ben de ağırlamak istiyorum velhasıl ne halı var ortada ne bir çerçeve bir tablo bir süs bir biblo... boş ev eşyaları içine dizmişiz sadece . Dekor vs çok pahalı bi saksı çiçeğe bile olmuş..kendime güzel görünmesi için bir yığın para harcamak istemiyorum. Kafa Leyla.suqn içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar beyinleri yaktı. Herk3s böyle nereye gidiyoruz diyor.bizd3 malesef yer yer akıllıca yer yer saçma düşünceler içindeyiz.bocalıyoruz bolca...
Cocuk yapma hayalim vardı hemen. Malesef erteledik. Ekonomi herseyimizi etkiliyor. Sosyal hayat ,çevre,es dost ev duzeni... sizlerin kafasından da geçiyormu bu durumlar yada benzer durumlar..
Biz yeni evlenen arkadaşlarımızın evine ilk gittiğimizde daha salonları gelmemişti, plastik taburelerde oturup sabaha kadar sohbet etmiştik. Maksat gönüller bir olsun. Zaten evinize bu gözle bakmayacak insanları da kapıdan sokmayın, abla tavsiyesi.

Yurtdışına gitmeyi netleştirmeden zaten evinize elzem eşyalar dışında birşey almayın. Boşa masraf etmiş olursunuz. Aldıklarınızı da satmanız gerekir zaten.

Çocuk konusunda, yeni evli hiç bir çift için erken çocuk sahibi olmak iyi bir fikir değil. Keşke ekonomik sebeplerle olmasaydı ama ertelemeniz isabet olmuş.

sizinle aynı durumdayım. perdem bile eksikti daha yeni aldım. ama almadan önce yurtdışı tatili yaptım. hala bir sürü eksiğim var, o eksiklerle misafir ağırlamak zoruma gidiyor bazen. aslında misafirlerim eksiklerime bakıcak insanlar değil asla. ama yine de insan kötü hissediyor. sizi anlıyorum. ben yurtdışını tercih ettim ama bazen diyorum acaba eşyayı mı tercih etseydim. sonra da diyorum ki aman yangın olur, deprem olur eşya gider önemli olan anılar ve güzel zamanlar.

ahaha yasli mod on 😜

Simdiki gencler her seyleri hemen tak takim olsun istiyorlar.

E daha yeni evlenmissin, elbette evinde eksiklikler olacak. Yurtdisi is imkani da varken biraz daha da geciktirilebilir ne var bunda.

Z kusagi kendine gel.

X