Ortaya karısik durumlar

Hali, dolap, kitaplık almayinca bu urunlerin parasını biriktirip yurtdisina gidebileceğinizi mi düşünüyorsunuz? 🙄
Bunun gibi birçok esya mutfak araç gereçleri, ev tekstil ürünleri ayna vs...daha da gidiyor hergun eksik çoğalıyor..tam ev eşyasını herseyini dizmem 20 den fazla tutuyor ev tekstil ürünleri çok pahalı misal.hepsni tek tek yazmak istemedim yahu .vs ..yazmayı unutmuşum oraya...
Şuan hiç birikim yapamiyorken 5 bin tl bile harcamak koyuyor birde.

Param var nereye harcayayım sorusunu nasıl oldu da ekonomik krize bağladınız.
Ben de yeni evli sayılırım. 1+1 40 metrekare evde yaşıyoruz. Evde hiç biblo falan yok ve gözüme o kadar zarif ve sade görünüyor ki ev. Bir tane üçlü, bir de tekli koltuğum var.
Kitaplığı ben de uzun süre alamadım, koymaya yer yoktu. Sonra duvara monte kitaplık alıp çözdük sorunu. Benim mini fırın koyacak bile yerim yok, evin ortasında mini fırın üzerinde lambader durdu aylarca.
Misafir de ağırladım o evde. Hiç de rahatsız olmadım.
Niye bu telaş anlamıyorum ki. Evde eşya fazla ise, fazla olanı satın, ihtiyaç olanı alın.
Ama ileride hepsi gözünüze batacak.
Hem derler ki, elden gelen öğün olmaz, olsa bile vaktinde önüne konmaz.
Düğünde altın takılır motivasyonu ile ev kurmak, önceden eşya almak, hatta çocuk planları yapmak falan size de düşününce tuhaf gelmiyor mu biraz?
Hani düğün salonu masrafı çıkar, işte balayı tatili çıkar falan denir de. Siz bütün hayatı o altınlara göre planlamışsınız.
Aileniz insanların düğünlerine altın takarken, ekmek 1 liraydı en fazla.
Ne bileyim, anlam veremedim.
Düğün salonda vs yapmadim. Eşya eksiğimiz cokdu.herkes takilardan alırsınız dedi. Düğünden sonra balayına bile gidemedik. Çünkü yetmedi paramız . Takıya çok güvendik gerçekten. Valla bizim zamanımızda babam kuyumcuya borçlaniyordu öyle ucuz değildi sizin dediğiniz gibi.

Bunun gibi birçok esya mutfak araç gereçleri, ev tekstil ürünleri ayna vs...daha da gidiyor hergun eksik çoğalıyor..tam ev eşyasını herseyini dizmem 20 den fazla tutuyor ev tekstil ürünleri çok pahalı misal.hepsni tek tek yazmak istemedim yahu .vs ..yazmayı unutmuşum oraya...
Şuan hiç birikim yapamiyorken 5 bin tl bile harcamak koyuyor birde.

20-30bin size çok geliyor ama 20 bin 1.000eur bile değil. Hadi 30bin olsun 1.000-2 eur ile duzen mi kurulur?

Bilet param var gideyim şeklinde olmuyor diye biliyorum.
Gideceğiniz ülkenin vatandaşı misiniz ya da AB vatandaşı misiniz?

Param var nereye harcayayım sorusunu nasıl oldu da ekonomik krize bağladınız.
Ben de yeni evli sayılırım. 1+1 40 metrekare evde yaşıyoruz. Evde hiç biblo falan yok ve gözüme o kadar zarif ve sade görünüyor ki ev. Bir tane üçlü, bir de tekli koltuğum var.
Kitaplığı ben de uzun süre alamadım, koymaya yer yoktu. Sonra duvara monte kitaplık alıp çözdük sorunu. Benim mini fırın koyacak bile yerim yok, evin ortasında mini fırın üzerinde lambader durdu aylarca.
Misafir de ağırladım o evde. Hiç de rahatsız olmadım.
Niye bu telaş anlamıyorum ki. Evde eşya fazla ise, fazla olanı satın, ihtiyaç olanı alın.
Ama ileride hepsi gözünüze batacak.
Hem derler ki, elden gelen öğün olmaz, olsa bile vaktinde önüne konmaz.
Düğünde altın takılır motivasyonu ile ev kurmak, önceden eşya almak, hatta çocuk planları yapmak falan size de düşününce tuhaf gelmiyor mu biraz?
Hani düğün salonu masrafı çıkar, işte balayı tatili çıkar falan denir de. Siz bütün hayatı o altınlara göre planlamışsınız.
Aileniz insanların düğünlerine altın takarken, ekmek 1 liraydı en fazla.
Ne bileyim, anlam veremedim.
Param yok ki

20-30bin size çok geliyor ama 20 bin 1.000eur bile değil. Hadi 30bin olsun 1.000 eur ile duzen mi kurulur?

Hiç birikim yapamayacak durumda olduğumuz için 20 bin diye küçümsediğin o parayı kac ayda artırabilirsiniz mesela ...arkadaşlar birikim yapamıyoruz neyi anlamiyoruz

Ywni evlendim bazı eşyaları tam almadık daha ..evim çok küçük hiç yerlesesim yok.heryer iç içe oldu eşyaları önceden aldığımız için.onun dışında kiramız çok gecim zor, tek maaşla hersey çok zor ben de iş arıyorum malesef bulamıyorum..
Eşimle yurtdisina gitmek istiyoruz bir yandan nasil olacak düşünüyoruz.para biriktirip evdeki eksik eşyaları mi almak ,hali, Dolap kitaplık komple yurtdisi hayalini iptal etmek mi...yoksa para biriktirip yurtsina mi gitsek yazilim alaninda is bulabilir esim.. Ne yapacağımızı bilemiyoruz . Evime arkadaşlarım gelmek istiyor haliyle ben de ağırlamak istiyorum velhasıl ne halı var ortada ne bir çerçeve bir tablo bir süs bir biblo... boş ev eşyaları içine dizmişiz sadece . Dekor vs çok pahalı bi saksı çiçeğe bile olmuş..kendime güzel görünmesi için bir yığın para harcamak istemiyorum. Kafa Leyla.suqn içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar beyinleri yaktı. Herk3s böyle nereye gidiyoruz diyor.bizd3 malesef yer yer akıllıca yer yer saçma düşünceler içindeyiz.bocalıyoruz bolca...
Cocuk yapma hayalim vardı hemen. Malesef erteledik. Ekonomi herseyimizi etkiliyor. Sosyal hayat ,çevre,es dost ev duzeni... sizlerin kafasından da geçiyormu bu durumlar yada benzer durumlar..
Temel eşyalarınız var ise trendyoldan çok uygun makineye atılan halılardan alın salona ortaya bir tane alsanız yeter zaten artık kimseler fazla hali kullanmıyor. Dekor konusunda zaten sizi ziyarete gelenler minik hediyeler getirecektir. Ayrıca ne kadar dekor o kadar zor temizlik demek çok takılmayın ben daha minimal seviyorum diyip geçebilirsiniz

Hee, biz olmayan bir birikim üzerine mi fikir yürütüyoruz?
Siz biriktirmeye başlayın, zaten hayatın zorluklarını gördükçe o bibloları birilerinin kafasında paralamak isteyeceksiniz.
Parayı denkleştirip bir an evvel bu ülkeden gitmenin yollarını arayacaksınız.

20-30bin size çok geliyor ama 20 bin 1.000eur bile değil. Hadi 30bin olsun 1.000-2 eur ile duzen mi kurulur?

O paraya hiçbir yerde düzen dediğiniz neyse kurulmaz ama elbet is görür.elimizde durması fena mı olur.birikim yapamıyoruz ki fatura kira aidat, eksik ,yol parası...birikim olmuyor

Hiç birikim yapamayacak durumda olduğumuz için 20 bin diye küçümsediğin o parayı kac ayda artırabilirsiniz mesela ...arkadaşlar birikim yapamıyoruz neyi anlamiyoruz

Ben kucumsemiyorum paranın değeriyle alakalı söylediğim şey.
Yurtdisi hayali kurduğunuz için söylüyorum, niye biriktirmiyorsunuz diye kızmıyorum. 🙄🙄 Olmayan parayla veya 1000eur ile yurtidsi zor diyoruz ne diyelim

Ben kucumsemiyorum paranın değeriyle alakalı söylediğim şey.
Yurtdisi hayali kurduğunuz için söylüyorum, niye biriktirmiyorsunuz diye kızmıyorum. 🙄🙄 Olmayan parayla veya 1000eur ile yurtidsi zor
İs ayarlamaya çalışıyoruz işte kalacak bir yer de ayarlamaya çalışıyor şirket yani ilk başta kira derdimiz olmayacak bir ay sonra ödemeye başlayacağız.burdan birisine parayla orda bisey yapılmaz ama gerçekten eger ayarlayabilirse kimseden borç falan almadan kendimiz yapalım istiyoruz herseyi.cunku borç istemek çok sıkıntı şu zamanda herkesin bi ödemesi faturası sıkıntısı var.

Evlendim, 5 sene annemden kalan tencereleri tepsileri bardakları kullandım.
Halılarım gene annemden kalmıştı.
Evdeki hiçbir eşyanın birbiriyle uyumu yoktu.
Gene de her gün evimizde arkadaşlarımız dostlarımız oluyordu.
Hiç çekinmedim evimden.
Durumumuz yoktu ne yapalım yani..
8. senedeyiz perde ve salon halımı yeni aldım.
Bulaşık makinasını da geçen sene aldım.
Takılmayın eşyaya.. gerçekten huzurunuzu bozmayın eşya işin.
para olduktan sonra 2 saatlik iş eşya almak.
zamanı gelir alırsınız..
Eşiniz yurt dışından iş baksın şimdiden.
Gidebiliyorsanız gidin.

İs ayarlamaya çalışıyoruz işte kalacak bir yer de ayarlamaya çalışıyor şirket yani ilk başta kira derdimiz olmayacak bir ay sonra ödemeye başlayacağız.burdan birisine parayla orda bisey yapılmaz ama gerçekten eger ayarlayabilirse kimseden borç falan almadan kendimiz yapalım istiyoruz herseyi.cunku borç istemek çok sıkıntı şu zamanda herkesin bi ödemesi faturası sıkıntısı var.

Madem böyle kolay niye gece gece halıyı, kitaplığı dert edindiniz ayarlayinca gidersiniz işte. Orda alırsınız.

Evlendim, 5 sene annemden kalan tencereleri tepsileri bardakları kullandım.
Halılarım gene annemden kalmıştı.
Evdeki hiçbir eşyanın birbiriyle uyumu yoktu.
Gene de her gün evimizde arkadaşlarımız dostlarımız oluyordu.
Hiç çekinmedim evimden.
Durumumuz yoktu ne yapalım yani..
8. senedeyiz perde ve salon halımı yeni aldım.
Bulaşık makinasını da geçen sene aldım.
Takılmayın eşyaya.. gerçekten huzurunuzu bozmayın eşya işin.
para olduktan sonra 2 saatlik iş eşya almak.
zamanı gelir alırsınız..
Eşiniz yurt dışından iş baksın şimdiden.
Gidebiliyorsanız gidin.
Gitmekte zorlaştı ama ayarlamaya çalışıyoruz.gittigimzde mağdur olmamak için. Herseyi ayarlayabilirsiniz gideceğiz yoksa oraya gitmenin anlamı yok.

Madem böyle kolay niye gece gece halıyı, kitaplığı dert edindiniz ayarlayinca gidersiniz işte. Orda alırsınız
Ya gidemezsek diye bacım arada deredeyiz..
Net değilki bu dedikleri bi dediklerini tutmuyor daha öncede böyle bi mevzu oldu gondermediler sonra. Bende bir an evvel ev duzeni oturtmak istiyorum böyle şaha kalkmış bekliyoruz gibi gidiyoruz. Evl3nmed3n once kesin olsaydı hiç burada ev tutmayacaktik.

Ywni evlendim bazı eşyaları tam almadık daha ..evim çok küçük hiç yerlesesim yok.heryer iç içe oldu eşyaları önceden aldığımız için.onun dışında kiramız çok gecim zor, tek maaşla hersey çok zor ben de iş arıyorum malesef bulamıyorum..
Eşimle yurtdisina gitmek istiyoruz bir yandan nasil olacak düşünüyoruz.para biriktirip evdeki eksik eşyaları mi almak ,hali, Dolap kitaplık komple yurtdisi hayalini iptal etmek mi...yoksa para biriktirip yurtsina mi gitsek yazilim alaninda is bulabilir esim.. Ne yapacağımızı bilemiyoruz . Evime arkadaşlarım gelmek istiyor haliyle ben de ağırlamak istiyorum velhasıl ne halı var ortada ne bir çerçeve bir tablo bir süs bir biblo... boş ev eşyaları içine dizmişiz sadece . Dekor vs çok pahalı bi saksı çiçeğe bile olmuş..kendime güzel görünmesi için bir yığın para harcamak istemiyorum. Kafa Leyla.suqn içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar beyinleri yaktı. Herk3s böyle nereye gidiyoruz diyor.bizd3 malesef yer yer akıllıca yer yer saçma düşünceler içindeyiz.bocalıyoruz bolca...
Cocuk yapma hayalim vardı hemen. Malesef erteledik. Ekonomi herseyimizi etkiliyor. Sosyal hayat ,çevre,es dost ev duzeni... sizlerin kafasından da geçiyormu bu durumlar yada benzer durumlar..
Pat diye yurtdışına gidemezsiniz evinizi yerleştirin herşey yavaş yavaş olur esyayla doldurmayin Allah aşkına biblom tablom süssüm yok gayette mutluyum takilmayin öyle şeylere eksik normal eksik biteyecek hiçbir zaman mutlu olmaya bak

X