Ortaya karısik durumlar

Parolterafarvele

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2023
184
182
33
Ywni evlendim bazı eşyaları tam almadık daha ..evim çok küçük hiç yerlesesim yok.heryer iç içe oldu eşyaları önceden aldığımız için.onun dışında kiramız çok gecim zor, tek maaşla hersey çok zor ben de iş arıyorum malesef bulamıyorum..
Eşimle yurtdisina gitmek istiyoruz bir yandan nasil olacak düşünüyoruz.para biriktirip evdeki eksik eşyaları mi almak ,hali, Dolap kitaplık komple yurtdisi hayalini iptal etmek mi...yoksa para biriktirip yurtsina mi gitsek yazilim alaninda is bulabilir esim.. Ne yapacağımızı bilemiyoruz . Evime arkadaşlarım gelmek istiyor haliyle ben de ağırlamak istiyorum velhasıl ne halı var ortada ne bir çerçeve bir tablo bir süs bir biblo... boş ev eşyaları içine dizmişiz sadece . Dekor vs çok pahalı bi saksı çiçeğe bile olmuş..kendime güzel görünmesi için bir yığın para harcamak istemiyorum. Kafa Leyla.suqn içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar beyinleri yaktı. Herk3s böyle nereye gidiyoruz diyor.bizd3 malesef yer yer akıllıca yer yer saçma düşünceler içindeyiz.bocalıyoruz bolca...
Cocuk yapma hayalim vardı hemen. Malesef erteledik. Ekonomi herseyimizi etkiliyor. Sosyal hayat ,çevre,es dost ev duzeni... sizlerin kafasından da geçiyormu bu durumlar yada benzer durumlar..

Ywni evlendim bazı eşyaları tam almadık daha ..evim çok küçük hiç yerlesesim yok.heryer iç içe oldu eşyaları önceden aldığımız için.onun dışında kiramız çok gecim zor, tek maaşla hersey çok zor ben de iş arıyorum malesef bulamıyorum..
Eşimle yurtdisina gitmek istiyoruz bir yandan nasil olacak düşünüyoruz.para biriktirip evdeki eksik eşyaları mi almak ,hali, Dolap kitaplık komple yurtdisi hayalini iptal etmek mi...yoksa para biriktirip yurtsina mi gitsek yazilim alaninda is bulabilir esim.. Ne yapacağımızı bilemiyoruz . Evime arkadaşlarım gelmek istiyor haliyle ben de ağırlamak istiyorum velhasıl ne halı var ortada ne bir çerçeve bir tablo bir süs bir biblo... boş ev eşyaları içine dizmişiz sadece . Dekor vs çok pahalı bi saksı çiçeğe bile olmuş..kendime güzel görünmesi için bir yığın para harcamak istemiyorum. Kafa Leyla.suqn içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar beyinleri yaktı. Herk3s böyle nereye gidiyoruz diyor.bizd3 malesef yer yer akıllıca yer yer saçma düşünceler içindeyiz.bocalıyoruz bolca...
Cocuk yapma hayalim vardı hemen. Malesef erteledik. Ekonomi herseyimizi etkiliyor. Sosyal hayat ,çevre,es dost ev duzeni... sizlerin kafasından da geçiyormu bu durumlar yada benzer durumlar..
Küçük eve iç içe olan eşyalara, yenilerini eklemek istemek!!!

Yurtdışına çıkma öyle ha deyince olacak şey değil. Altyapıyı oluşturun ve çıkın.
Yada daha büyük bir eve taşının ama minimal yaşayın. Eşyanın kölesi olmamalıyız

Sanki evlenmeden önce düşünülecek şeyler🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Evlendiğimde evdeki hesap çarşıya uymadı. Benim işim kesin gibi biseydi olmadı son dakika mesela. Düğünde takı iyi gelecek derdik çünkü solsun babam herkese iyi bireyler taktı.bize çoğu akraba gelemedi.cok az insan geldi.herk3s bi bahane buldu .herkes sıkışık ve çok dugun oldu ailede..
Bizim beklediğimiz takılar gelmedi kısaca.cunku ister istemez kafamızda plan yapıyorduk. İşin içine girince hiç plan tutmaz oldu.ne birikim yapabileceğim ne çocuk dusunebilecegiz..e ama nereye kadar dedik kendimizce..

İstanbul'da 2+1 evdeyiz eşimle 65 m2 falan. Minimum şekilde döşedik en başta. Kitaplık, zigon sehpalar, çalışma masası, sandalye evlendikten sonra 1 yıl içinde yavaş yavaş tek tek aldık. Kitaplığı 350 liraya aldim misal. Şuanki fiyatı 700-800 lira. Çalışma masasıni 400 e aldım şuan taş çatlasa 1000 liradır. Sandalyesini 200 liraya almıştım evideada gezerken görmüştüm bı tane kalmıştı. Yani sandalyeler pahalı diye çalışma masasıni da aylarca sandalyesiz tuttum. Halı deseniz artık evlerde düzgün halı kullanilmiyor kilim ya da ince halılar daha moda ve daha az masraflı. Onu da öyle tercih ettik. Evin dekorunun gönlünüze göre olması tabi ki önemli ve hem zevkinize hem de cebinize uygun seçenekler illaki bulursunuz. Hepsi de aynı anda olmak zorunda değil gezip tozup araştırıp bir bir dizince insan daha hevesli oluyor. Bunları tamamlamadan önce de arkadaş olsun akraba olsun birçok misafir ağırladım. Evime gelen kişi zaten eksik gözetmez ve ben de evimdeki eksikler için kimseden utanmam cekinmem. Önce kafanızı dinginlestirin ve eşinizle olan sevginize yogunlasin:)

İstanbul'da 2+1 evdeyiz eşimle 65 m2 falan. Minimum şekilde döşedik en başta. Kitaplık, zigon sehpalar, çalışma masası, sandalye evlendikten sonra 1 yıl içinde yavaş yavaş tek tek aldık. Kitaplığı 350 liraya aldim misal. Şuanki fiyatı 700-800 lira. Çalışma masasıni 400 e aldım şuan taş çatlasa 1000 liradır. Sandalyesini 200 liraya almıştım evideada gezerken görmüştüm bı tane kalmıştı. Yani sandalyeler pahalı diye çalışma masasıni da aylarca sandalyesiz tuttum. Halı deseniz artık evlerde düzgün halı kullanilmiyor kilim ya da ince halılar daha moda ve daha az masraflı. Onu da öyle tercih ettik. Evin dekorunun gönlünüze göre olması tabi ki önemli ve hem zevkinize hem de cebinize uygun seçenekler illaki bulursunuz. Hepsi de aynı anda olmak zorunda değil gezip tozup araştırıp bir bir dizince insan daha hevesli oluyor. Bunları tamamlamadan önce de arkadaş olsun akraba olsun birçok misafir ağırladım. Evime gelen kişi zaten eksik gözetmez ve ben de evimdeki eksikler için kimseden utanmam cekinmem. Önce kafanızı dinginlestirin ve eşinizle olan sevginize yogunlasin:)
Teşekkürler tatlı kadın ağzın bal yesin

Teşekkürler tatlı kadın ağzın bal yesin
Ne demek canım benim senden sonra yazdıklarımın fiyatına baktım kitaplık 600 liraymis hatta 😂 bırak hepsi en kalitelisi olmayıversin zaten üç günlük dünya iki gün sonra sıkılıyoruz eşyadan en azından yarın öbür gün 600 liraya aldığın kitaplığı değiştirirken canın acımaz ♥️ kendini bu ruh bunaltindan bir an önce çıkar ve yeni evliliginin tadını çıkar 😜 öpüyorum 🌸

Eve birileri gelince hos gozuksun diye biblo tablo vs aldik
Simdi evden cikarmaya bahane ariyorum cok kalabalik toz tutuyor ve gerek de yokmus meger 😬

Bence hemen yurtdışına çıkın derim. Mümkün olduğunca da az eşyanız olsun zaten. Çok eşya çok iş demek. Resmen kendimizi eşyalara hizmet ederken buluyoruz. Ben eve o kadar çok obje almışım ki geçenlerde dayanamadım sadeleşicem diye hepsini poşete doldurdum tam atacaktım ki belki ihtiyacı olan çıkar diye kenara kaldırdım gerçekten de yeni evlenen biri çıktı ona verdim. 1 senede bezdim hepsinden. Tablo obje falan filan hepsi eziyet. Kitaplar için de küçük bir portmanto aldım onun içine koydum. Açık kitaplık toz toplar diye. Zaten artık bütün evler çok küçük. Biz eve ilk yerleşirken 90 m2 nasıl sığacağız diye düşünüyorduk çünkü eşimin ailesinin evi de benim ailemin evi de bizim evin 2,5 katı kadar. Başlarda aşırı zorlandık. Hatta 2-3 aylık evliyken taşınalım demeye başladık. Şimdi 1 yılı doldurduk o kadar alıştık ki. Ev alırken de 2+1 almayı düşünüyoruz. Bi tane odam var o kadar komik ki. Yüklük yapmak için aldığım bir dolap kanepe eşimin bilgisayarı o kadar saçma ki gören bu ne odası der. İsteyen istediğini diyebilir kimseyi memnun etmek zorunda değilim evimin güzelliği için gelen bir daha gelmek zorunda değil. Sizin yerinizde olsam bi an önce iş bulurum. Para biriktirip doğru yurtdışına giderim.

Eşimle yurtdisina gitmek istiyoruz bir yandan nasil olacak düşünüyoruz.para biriktirip evdeki eksik eşyaları mi almak ,hali, Dolap kitaplık komple yurtdisi hayalini iptal etmek mi.

Hali, dolap, kitaplık almayinca bu urunlerin parasını biriktirip yurtdisina gidebileceğinizi mi düşünüyorsunuz? 🙄

43 metrekare evim, 1 oda 1 salon, az ve açık renkli eşya aldım hep, evimde dekor yok denecek kadar az, sadece bir tane dekor lamba ve duvarda birkaç küçük çerçeve (içleri hâla boş).. Şimdiki zamanda minimalizm ve sadelik "moda".. Az eşya çok huzur diye düşünüyorum..

Param var nereye harcayayım sorusunu nasıl oldu da ekonomik krize bağladınız.
Ben de yeni evli sayılırım. 1+1 40 metrekare evde yaşıyoruz. Evde hiç biblo falan yok ve gözüme o kadar zarif ve sade görünüyor ki ev. Bir tane üçlü, bir de tekli koltuğum var.
Kitaplığı ben de uzun süre alamadım, koymaya yer yoktu. Sonra duvara monte kitaplık alıp çözdük sorunu. Benim mini fırın koyacak bile yerim yok, evin ortasında mini fırın üzerinde lambader durdu aylarca.
Misafir de ağırladım o evde. Hiç de rahatsız olmadım.
Niye bu telaş anlamıyorum ki. Evde eşya fazla ise, fazla olanı satın, ihtiyaç olanı alın.
Ama ileride hepsi gözünüze batacak.
Hem derler ki, elden gelen öğün olmaz, olsa bile vaktinde önüne konmaz.
Düğünde altın takılır motivasyonu ile ev kurmak, önceden eşya almak, hatta çocuk planları yapmak falan size de düşününce tuhaf gelmiyor mu biraz?
Hani düğün salonu masrafı çıkar, işte balayı tatili çıkar falan denir de. Siz bütün hayatı o altınlara göre planlamışsınız.
Aileniz insanların düğünlerine altın takarken, ekmek 1 liraydı en fazla.
Ne bileyim, anlam veremedim.

X