• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortaretim-nlisans KPSS'ye girecek arkadalar

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
genel kültür cok onemli canım.bide matematik coğrafya ve tarihe ağırlık ver.

türkçeyi zaten yaparsın.kolay oluyo.

vatandaşlığada son 1 -2 hafta baksan halletmiş olursun .

bence imkanın varsa yaz programları olan dersanelerden birine yazıl. planlı programlı calışırsan 3 ayda

cok gzel bi sonuc alırsın..

çok teşekkür ederim yardımın için canım.Karamsardım ama umutlandım.Dediğin gibi çalışacağım umarım hepimiz hedeflerimize kavuşuruzopuyorumnanaktan

inş canım.amin.. hem bizim sınavımızın konularıda hafif.yapılmayacak bişey yok.ben matematikten

cok korkuyodum artık onuda yapabileceğime inanıyorum..

düzenli ve azimli çalışalım yeterki... yapamayacağımız bişey yok kpssde ;)

merhaba arkadaşlar
ben çalışıyordum yeni işten ayrıldım ve çalışmya vaktim olmadı hiç.3 ayda altından kalkabilirmiyim bu sınavın sizce?Önlisans mezunuyum.Tavsiyelerinizi ve kitap önerilerinizi bekliyorum.Teşekkür ederim şimdiden

mrb.cnm tabıkı kalkarsın ya senın calısmana kalmıs sonucta,ben de kurmay(konu anlatımlı),yedııklım(konu anlatımlı) ve ıhtıyac(soru bankası) var,yenı başladım sayılır ben de hepsınden calısıyorum ıı bence bu yayınlar,kotu olduğun bolumden baslarsan calısmaya senın ıcın daha ıı olur,zaten ıı olduğun konuları aralara sıkıstırırsın:)sımdıden ıı calısmalr,,,

osym adresinde kılavuz mevcut orada başvuru merkezlerinin isimleri var,başvuru

merkezlerinden randevu alınacak,bankaya para yatırılacak vs..

merhaba arkadaşlar 3 yaşında bir kızım var ve daha hiç çalışmadım derslere bir yandan da açıköğretimde okuyorum.perişanım yani eyvahedigeldismile yazdıklarınızı okuyunca cesaret geldi.birbirimize destek olalım hep birlikde üstesinden gelip güzel puanlar alalım.:lepi:

bende sınava giriceğim fakat ösym nin sitesinde bişey farkettim. ortaöğretim ve önlisans sınavları farklı saatlerde yapılacakmış sanırım. bu önceki senelerdede böylemiydi yoksa bu sene ilk defa mı uygulanacak?

herkese merhaba..
geçen yıl liseden mezun oldum şuanda ünide okuyorum ve kpss ye girip girmeme konusunda kararsız kaldım.
kpss hakkında hiçbir bilgim yokbilmiyorumkismile
bilgisi olanlar biraz bilgi verebilir mi acaba kpss ye girersem ve kazanırsam okul saatime göre bir işte mi çalışıcam ve okuduğum bölümle ilgili bir bölümde mi çalışıcam?bilmiyorumkismile
bilen birine çok komik gelebilir sorularım ama gerçekten hiçbir bilgim yok bu konuda:kedi:
teşekkürler şimdiden yardımlarınız için..opuyorumnanaktan

herkese merhaba..
geçen yıl liseden mezun oldum şuanda ünide okuyorum ve kpss ye girip girmeme konusunda kararsız kaldım.
kpss hakkında hiçbir bilgim yokbilmiyorumkismile
bilgisi olanlar biraz bilgi verebilir mi acaba kpss ye girersem ve kazanırsam okul saatime göre bir işte mi çalışıcam ve okuduğum bölümle ilgili bir bölümde mi çalışıcam?bilmiyorumkismile
bilen birine çok komik gelebilir sorularım ama gerçekten hiçbir bilgim yok bu konuda:kedi:
teşekkürler şimdiden yardımlarınız için..opuyorumnanaktan

Ben de bu yıl mezun oluyorum önlisanstan.
Benim de hiç bilgim yok : ) komik değil merak etme.

Ben de bu yıl mezun oluyorum önlisanstan.
Benim de hiç bilgim yok : ) komik değil merak etme.

opuyorumnanaktan
birazdan gidip kpss için çalışma kitabı alıcamkaydirigubbakcemile5
çalışmaya başlayalım da bilgileri öğreniriz sınava kadarkaydirigubbakcemile5

canım liseden mezunsun önlisans okuyosun anladığım kadarıyla.

önlisanstan henüz mezun olmadğın içn lise mezunu olarak giriyosun sınava.ne bolumunden mezun

olduysa onunla ilgili işte clıscaksın.mesela ben laborantımya kpssde tıbbi laboratuvarcı olarak atanıcam.

kpss genel kültür ve genel yetenek bolumlernden olusuyo.

genel kültürde ;coğrafya tarih ve vatabdaslık dersleri var.

gelen yetenek ise matematik ve turkce den olusuyo. genel olarak alatmaya calıstım aklııza takılan

bişey olursa sorabilirsiniz. :)

canım liseden mezunsun önlisans okuyosun anladığım kadarıyla.

önlisanstan henüz mezun olmadğın içn lise mezunu olarak giriyosun sınava.ne bolumunden mezun

olduysa onunla ilgili işte clıscaksın.mesela ben laborantımya kpssde tıbbi laboratuvarcı olarak atanıcam.

kpss genel kültür ve genel yetenek bolumlernden olusuyo.

genel kültürde ;coğrafya tarih ve vatabdaslık dersleri var.

gelen yetenek ise matematik ve turkce den olusuyo. genel olarak alatmaya calıstım aklııza takılan

bişey olursa sorabilirsiniz. :)

hayır canım lisans okuyorum o yüzden aklım karıştı zatenfisfisfis
düz lise sayısal mezunuyum şuanda biyoloji bölümünde okuyorum(hazırlık okudum 1 yıl bu yıl 1. sınıfa başlıcam)
2. öğretim olduğum için gündüzlerim boş geçiyor bu yüzden çalışmayı düşünüyorum.
eğer kazanırsam hangi bölümleri seçebilirim ve okuduğumu bildirmem gereken bir yer varmı? çünkü ders saatleriyle çakışmaması lazım.
teşekkürler canım yardımın içinopuyorumnanaktan

şimdi anladımm:) yeterli puan alırsan düz memur olarak atanıcaksn canm ,biyoloji lisanstan mezun

oluncada biyolog olarak ataman olucak(tekrar sınava girmen gerekecek :(

bizde eşimle gireceğiz inşallah:hulya:

şimdi anladımm:) yeterli puan alırsan düz memur olarak atanıcaksn canm ,biyoloji lisanstan mezun

oluncada biyolog olarak ataman olucak(tekrar sınava girmen gerekecek :(

anladım canım çok teşekkürleropuyorumnanaktan
peki bu memur olarak atanabilceğim yerlerin listesi fln varmı biyerde?fisfisfis

bizde eşimle gireceğiz inşallah:hulya:

inş. çok iyi geçer canımopuyorumnanaktan
ben de dün soru bankası aldım başladım çalışmayakaydirigubbakcemile5

slm kızlar ön lisanstan kpss ye girmeyi düşünüyorum ama ben 38 yaşındatım sınavda yaş sınırı olmadığını biliyorum ama tercihte problem çıkarmı bilgisi olanlar lütfen cevaplarsa sevinirim

daha aöf sınavından çıkalı 1 hafta oldu ama hiç çalışasım yok.bi ara başlarım heralde

arkadaşlar ben ilk defa giricem sınava.10aylık bir oğlum var ondan pek fırsat bulamıyorum çalışmaya.hoş çalışsamda bişey anlamıyorum.biraz koca kafalımıyım neyim,çalışmakta hiç içimden gelmiyor.benim biraz gaza ihtiyacım var.birileri bana gaz verse hırslanıcam

Arkadaşlar düz lise mezunlarının 90 puandan az almamaları gerekiyormuş çok zor ya 90 100 puan arası da şansımız %50 gibiymiş

Back