Ortak Okuma Etkinliği

hangi kitapları okuyalım?

• sefiller

OY: 9 39,1%
  • aşk ve gurur

OY: 5 21,7%
  • iki şehrin hikayesi

• nutuk

OY: 3 13,0%
  • büyük umutlar

• savaş ve barış

• varolmanın dayanılmaz hafifliği

• mandarinler

OY: 1 4,3%
  • oliver twist

• mülksüzler

OY: 6 26,1%
  • karanlığın sol eli

OY: 2 8,7%
  • fahrenheit 451

• iskambil kağıtlarının esrarı

• tutunamayanlar

OY: 8 34,8%
  • çalıkuşu

• saatleri ayarlama enstitüsü

OY: 8 34,8%
  • bereketli topraklar üzerinde

• aylak adam

• gazap üzümleri

OY: 7 30,4%
  • don kişot

• babaya mektup

OY: 1 4,3%
  • bir delinin anı defteri

• doktor çehovdan öyküler

OY: 0 0,0%
  • kalpazanlar

• selma ve gölgesi

• la-sonsuzluk hecesi

• imkansızın şarkısı

OY: 11 47,8%
  • gün olur asra bedel

• yabancı

• sodom ve gomore

• yüzyıllık yalnızlık

• budala

• bir idam mahkumunun son günü

• babalar ve oğullar

• vadideki zambak

• diriliş

• yaşlı adam ve deniz

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .
çok yoğundum canım birde yaz tatili bayramlar yanında malum ortalık baya hareketliydi ek çalışma saatleri kaldı bize nöbetler falan baya uzak kaldım yeni gördüm o nedenle hamilelik cetvelini ay çok sevindim hayırlı olsun:KK200:
Allah kolaylık versin canım, bu sıralar herkesin çalışma hayatı çok yoğun ve karışık:işsiz:
Çok teşekkürler, Allah sana da hayırlı kısmetler versin inşallah(bekardın diye hatırlıyorum, umarım pot kırmamışımdır:bicak:)

Melinda çok sevdin dimi. Beni de merak ettirdin. Kitap elimde olsa anında okurdum. Epub olarak var ama öyle okumak istemiyorum.
Tutunamayanlara da katılacaksın dimi:rolleyes:
ay evet çok sevdim ben, Ahmet Hamdi okumamıştım hiç daha önce
bu kitabı ile başladığıma çok sevindim :KK200:

evet katılacağım kısmetse tutunamayanlara :bicak:

Merhabalar
Ortak kitabımızın tam yarısındayım ilk başlarda ne ne oluyor falandım bide kendimi verememe gibi sıkıntılar yaşadım ama şimdi baya güzel gidiyor. Hafta sonuna kadar umarım bitiririm.

ben de sayfa 190 dayım sanırım. okul başlayınca okuma hızım iyice düştü.
sabah 6 gibi kalktığım için akşam erkenden uykum geliyor

İyi haftalar
Kitabı bende bitirdim sanırım bitirmeyen kalmadı.
Yorumuma gelince güzel değişik bir kitaptı. Hayri İrdal'ı çok sevdim karakterlerde konuda çok sıradışıydı.
Günümüzde de Halit Ayarcı gibi tipler mevcut en olmayacak şeyleri özgüvenleri sayesinde topluma kabul ettirebiliyorlar. Menfaatler sunarak insanları kendilerine bağlayabiliyorlar ve vazgeçemiyor insanlar ne yazıkki
Az önce diğer kitabımızın siparişini verdim. Yanında Nazım Hikmet'in Kuvayi milliye kitabınıda ekledim ne zamandır istiyordum

ben de vikitap yorumumu kopyalayayım.. yeniden yorumlamaya üşendim :KK53:

Senelerdir kitabı bilmeme rağmen neyi anlattığı hakkında hiçbir fikrim olmadan okudum. Ahmet Hamdi'nin absürd tarzda bir kitap yazmış olabileceği aklıma hiç gelmezdi. Absürd tarzın hastası olarak bu naif kitaba bayıldım. Romandaki karakterleri o kadar güzel tahlil etmiş ki sanki hepsi hayatımda canlı kanlı bulunan kişilermiş gibi hissettim. Romanda çok fazla eski kelime olmasına rağmen bana göre inanılmaz akıcıydı ve kısa sürede elimden bırakmak istemeksizin okuyup bitirdim.

ben ya kitabı yanlış zamanda okudum ya da bana hitap etmedi. ya da kitabın içine giremedim. bazı kısımlarında gerçekten sürüklendim ama bazı yerlerde çok sıkıldım.
amma velakin menfaat dünyasının nasıl da her yerimizi sardığını gördüm. çevremizde böyle değil mi zaten?

Bende kitabı çok sevdim, karakterlerin hepsi birbirinden özeldi ama özellikle Hayri İrdal'ı çok sevdim. Severek okuduğumuz günümüz absürd tarz yazarlarının da bu kitaptan etkilenmiş olabileceklerini düşündüm hep okurken.

kitap bitti.
papatya gibi bende yanlış zamanda okudum.çok vaktim olmadı için hep araya sıkıştırma çalıştım.
cumhuriyet dönemi çok güzel anlatılmış.
ne çok gereksiz kurum varmış diye geçti içimden :KK51:

X