Ortak Okuma Etkinliği

hangi kitapları okuyalım?

• sefiller

OY: 9 39,1%
  • aşk ve gurur

OY: 5 21,7%
  • iki şehrin hikayesi

• nutuk

OY: 3 13,0%
  • büyük umutlar

• savaş ve barış

• varolmanın dayanılmaz hafifliği

• mandarinler

OY: 1 4,3%
  • oliver twist

• mülksüzler

OY: 6 26,1%
  • karanlığın sol eli

OY: 2 8,7%
  • fahrenheit 451

• iskambil kağıtlarının esrarı

• tutunamayanlar

OY: 8 34,8%
  • çalıkuşu

• saatleri ayarlama enstitüsü

OY: 8 34,8%
  • bereketli topraklar üzerinde

• aylak adam

• gazap üzümleri

OY: 7 30,4%
  • don kişot

• babaya mektup

OY: 1 4,3%
  • bir delinin anı defteri

• doktor çehovdan öyküler

OY: 0 0,0%
  • kalpazanlar

• selma ve gölgesi

• la-sonsuzluk hecesi

• imkansızın şarkısı

OY: 11 47,8%
  • gün olur asra bedel

• yabancı

• sodom ve gomore

• yüzyıllık yalnızlık

• budala

• bir idam mahkumunun son günü

• babalar ve oğullar

• vadideki zambak

• diriliş

• yaşlı adam ve deniz

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .
Ben 2 elimi hatta ayaklarımı bile kaldırıyorum @soslusarma

Ve sonunda sefilleri bitirdim.
Bu eşsiz eseri okumama vesile olduğun için çok teşekkür ederim soslusarma
Benim için de çok iyi oldu. Yıllardır okumak isteyip bir şekilde kenarda kalan kitapları okuyacağım bu sayede. Topluca okumasak sittin dene okuyamazdım sanırım sefilleri

Ben bu ay da katılamıyorum, kitabı temin edemedim, hep kitapçıdan alacağım diye netten sipariş vermedim, fırsatım olmadı. Toptan hepsini alsaymışım keşke.

Kimse de gelmemiş Sefiller yorumlamaya ben kendi yorumumu yazayım o halde. Fransa tarihinin panaroması olarak gördüm ben bu kitabı. Önemli savaşları hakkında detaylıca ve işin aslını söylemek gerekirse benim çok da ilgimi çekmeyecek şekilde bilgi vermiş. O kısımları cidden sıkıcıydı. Ama ana olay çok sürükleyici ve dokunaklıydı. Burda çevirinin etkisi de büyük bence çünkü bir klasik için dili çok akıcı ve anlaşılır. Güzel çeviriler klasikleri korkutucu olmaktan çıkarıyor bana kalırsa
Ama benim en çok içime dokunan, Jan Valjean ın sadece bir ekmek çaldı diye küreğe mahkum edilmesiydi. Çok acımasızca buldum.

Benimde bugün aklıma geldi aslında ne zaman yorumlayacağız bu kitabı diye ama sabah fırsatım olmadı hafta başı işim başımdan aşkın biraz bakayım derken yorumunu gördüm soslusarma canım.
Mükemmel bir kitaptı sayenizde okudum hepinize teşekkür ederim hayat da okuyabileceğimi sanmıyordum.
Fransa tarihi, ders alınması gereken noktalar, zamanın insanlarına öneriler şeklindeki uzatmaları sıksa da çok çabuk bir şekilde olaya geri dönmesi de güzeldi kitabın.
Jan Valjean a bende çok üzüldüm

Sefillere ben bayıldım. Çok sevdim.
Bazı kısımlarda sıkılsam da genel olarak konu çok akıcı idi.
jean valjean'ın hayatı beni inanılmaz etkiledi. Özellikle de cosettaya olan sevgisi. İnanılmazdı. Kaçmak için çektiği çile, vicdan azabı, lağımda geçirdiği Zaman'lar.
Bazı kısımları yüreğim ağzımda okudum. Bazen javerti boğmak istedim.
Bi kitabı yaşlılığımda inşallah tekrar okumak isterim...
Hiç unutmayayım istiyorum. Her ayrıntı kalsın aklımda

kesinlikle hayatımın kitapları arasına girdi benim de Sefiller. İnsan anlıyor cidden neden böyle kült bir kitap olduğunu
beni sadece Waterloo kısımları sıktı, mesela bir de lağımların tarihçesinden falan bahsetmişti sanırım uzun uzun o kısımlar sıktı
Jan Veljean'ı çok sevdim, çok üzüldüm ona ama yer yer de çok kızdım kendini neden bu kadar eziyete maruz bıraktı diye
çok yüce gönüllü bir adamdı, çok daha güzel bir son isterdim onun için
benim kalbimde apayrı bir yeri olacak Jan Veljean'ın

merhaba kızlar
dün okul telaşı uğrayamadım buralara aslında kitabında sonunu getiremedim ama genel olarak kitabı çok sevdim diyebilirim.
haliyle uzun oldugu için biraz yordu. ama anlatımı yinede sade denebilir ve konusu çok etkileyici.vichor hugo bence fransayı çok seviyor ama bu adaletsizlikleri görmesine engel olmamıs.Jean valjen karakteri muthişti.bilmiyorum edebiyat tarihinde bu kadar etkili bir karakter varmı.mahkeme salonunda itiraf etmesin diye yalvardım.bi sen misin doğrucu dedim.

daha önce savas ve barısı okumuştum ve araştıdığımda o savasta fransa ve rusya milyona yakın askeri kaybetmişti.
(bizim sarıkamış gibi) ama kitap aşk vs ötesine gecememişti. bence sefiller çok daha etkileyici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…