• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortak Okuma Etkinliği

hangi kitapları okuyalım?

• sefiller

OY: 9 39,1%
  • aşk ve gurur

OY: 5 21,7%
  • iki şehrin hikayesi

• nutuk

OY: 3 13,0%
  • büyük umutlar

• savaş ve barış

• varolmanın dayanılmaz hafifliği

• mandarinler

OY: 1 4,3%
  • oliver twist

• mülksüzler

OY: 6 26,1%
  • karanlığın sol eli

OY: 2 8,7%
  • fahrenheit 451

• iskambil kağıtlarının esrarı

• tutunamayanlar

OY: 8 34,8%
  • çalıkuşu

• saatleri ayarlama enstitüsü

OY: 8 34,8%
  • bereketli topraklar üzerinde

• aylak adam

• gazap üzümleri

OY: 7 30,4%
  • don kişot

• babaya mektup

OY: 1 4,3%
  • bir delinin anı defteri

• doktor çehovdan öyküler

OY: 0 0,0%
  • kalpazanlar

• selma ve gölgesi

• la-sonsuzluk hecesi

• imkansızın şarkısı

OY: 11 47,8%
  • gün olur asra bedel

• yabancı

• sodom ve gomore

• yüzyıllık yalnızlık

• budala

• bir idam mahkumunun son günü

• babalar ve oğullar

• vadideki zambak

• diriliş

• yaşlı adam ve deniz

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .
Kaç gündür kolladığım bir saatlik boşluğu nihayet yakalayıp kitabımı bitirdim.
Yalın anlatımı hoştu ama aklıma takılan bit nokta var herkes bitirsin de sorayım size, siz anladınız mı ben de mi var saflık:KK53:

Kaç gündür kolladığım bir saatlik boşluğu nihayet yakalayıp kitabımı bitirdim.
Yalın anlatımı hoştu ama aklıma takılan bit nokta var herkes bitirsin de sorayım size, siz anladınız mı ben de mi var saflık:KK53:
loliss bende merakla ve heyecnla bekliyorum benimde aklıma takılan bi yer var acaba aynı yer mi yorumlamaya geçince görürüz :D

yeni kitaplarım geldi :D evde birsürü kitap olduğu halde bitmeden almaya devam ediyorum ya bu aralar ama çalıkusunu aldım ne zamandır almak istiyordum hatırlamadığım bir zamanda okuduğumdan tekrar okumak istiyorum da ;) birde aklıma geldi daha haziran ayının kitabını sipariş vercem onunla birkaç daha kitap alırım ama kitap alırken çok mutlu oluyorum ya napayım :D

loliss bende merakla ve heyecnla bekliyorum benimde aklıma takılan bi yer var acaba aynı yer mi yorumlamaya geçince görürüz :KK70:
bakalım az kaldı, birkaç gün sonra didikleriz kitabı:KK70:
yeni kitaplarım geldi :KK70: evde birsürü kitap olduğu halde bitmeden almaya devam ediyorum ya bu aralar ama çalıkusunu aldım ne zamandır almak istiyordum hatırlamadığım bir zamanda okuduğumdan tekrar okumak istiyorum da :KK66: birde aklıma geldi daha haziran ayının kitabını sipariş vercem onunla birkaç daha kitap alırım ama kitap alırken çok mutlu oluyorum ya napayım :KK70:
hangimiz almadık çılgınlar gibi:KK70:
ben de Çalıkuşu'nu tekrar okumak istiyorum ama şu sıra elimde fazla kitap var onları eritiyim de öyle inşallah:KK37:

Hqziran ve temmuzda hangi kitaplar var kızlar
Aradım ama bulamadım listeyi
Alışveriş yapıcam da ondan soruyorum

Hqziran ve temmuzda hangi kitaplar var kızlar
Aradım ama bulamadım listeyi
Alışveriş yapıcam da ondan soruyorum
nisan: imkansızın şarkısı
mayıs: bir idam mahkumunun son günü
haziran: yüzyıllık yalnızlık
temmuz-ağustos: sefiller
eylül: saatleri ayarlama enstitüsü
ekim: tutunamayanlar
kasım: gazap üzümleri
aralık: gün olur asra bedel-budala

İş bankası 5 ciltli sefilleri aldı bir kaçımız

nisan: imkansızın şarkısı
mayıs: bir idam mahkumunun son günü
haziran: yüzyıllık yalnızlık
temmuz-ağustos: sefiller
eylül: saatleri ayarlama enstitüsü
ekim: tutunamayanlar
kasım: gazap üzümleri
aralık: gün olur asra bedel-budala

İş bankası 5 ciltli sefilleri aldı bir kaçımız
Çok teşekkür edeim.
Benim de sepetimde işbankasının yayınları var. Onu alayım bende

Ben sonraki ay sefiller var diye hatırlıyordum unutmuşum değiştiğini yüzyıllik yalnizligi almamistim o yüzden neyseki daha zaman var bir kaç hafta sonra onuda siparis vereyim unutmayim;)
Bu arada iyi haftasonları hepimize erken kalktim kitap okuyorum da :-)

Ben sonraki ay sefiller var diye hatırlıyordum unutmuşum değiştiğini yüzyıllik yalnizligi almamistim o yüzden neyseki daha zaman var bir kaç hafta sonra onuda siparis vereyim unutmayim:KK66:
Bu arada iyi haftasonları hepimize erken kalktim kitap okuyorum da :-)
zamanda okumak zor olur diye değiştirdik. zor olacağından ziyade kuran hatip yapmak isteyen olur okuma aksamasın diye.

Ben bitirdim kitabi da onsozu okuyamadim.merak ediyorum sefillerin ozsozu kac sayfa olacak.ilk cilti onsoze ayirmislardir kesin.
Artık onu da okumam ben o kadar olursa vakit kalırsa en son okurum zaten 5 cilt on söz sonraya kalsa da olur :-) ama inşallah tek cilt onsoz değildir yya o kadar da yapmazlar inşallah :KK70:

Selam kızlar
Kitabı yorumlamayacak mıyız?

loliss loliss deadline deadline kafanıza takılan bir sey vardı çok merak ediyorum neydi:)

Benim de kafama şu takıldı:Mahkum 6 yaşında hem öksüz hem yetim kalmamış mıydı?Kitabın sonlarına doğru aşık olduğu kızı anlatırken annesinden de bahsediyordu

Bir hukukçu olarak idam cezasına her zaman karşıydım, bu kitap da karşı olma sebebimi desteklemiş oldu.
Yanlış yargılama her zaman her ülkede olabilen bir durum, atıyorum ömür boyu hapis cezasına çarptırılan biri ileride kararın yanlış olduğu anlaşıldığında beraat ettirilebiliyor (tabi bu da oldukça kötü bir durum, bir yanlış üzerine ömrünü 4 duvar arasında geçirmek)
Ancak idam cezasının hiçbir şekilde geri dönüşü yok
Tamam kimi alçakça suçları işleyenlerin bunu hak ettiğini söyleyebiliriz ama oldukça yanlış kullanılmaya müsait bir ceza
Muhtemelen yöneticiler, yetkililer kendi çıkarlarına alet edeceklerdir yine. Deniz Gezmişleri hatırlayalım

Kitap tabi ki çok güzeldi, mahkumun tüm yaşadıklarına sanki yanındaymışsınız gibi şahit oluyorsunuz. O çaresizliği, korkusu, zaman zaman boş vermişliği sonra yine yaşama dört elle sarılmak isteyişi, hepsi çok güzel yansıtılmış

loliss loliss ve soslusarma soslusarma ile üzerine konuştuğumuzda mahkumun suçunun ne olduğunun ve en sonunda idam edilip edilmediğinin havada kaldığını söylemiştik
Ben kitaptan adam öldürmüş gibi anlamıştım sanki bir yerde öyle bir şeyden bahsediyordu..
Sonunda da infazın gerçekleştiğini düşündüm

Bir hukukçu olarak idam cezasına her zaman karşıydım, bu kitap da karşı olma sebebimi desteklemiş oldu.
Yanlış yargılama her zaman her ülkede olabilen bir durum, atıyorum ömür boyu hapis cezasına çarptırılan biri ileride kararın yanlış olduğu anlaşıldığında beraat ettirilebiliyor (tabi bu da oldukça kötü bir durum, bir yanlış üzerine ömrünü 4 duvar arasında geçirmek)
Ancak idam cezasının hiçbir şekilde geri dönüşü yok
Tamam kimi alçakça suçları işleyenlerin bunu hak ettiğini söyleyebiliriz ama oldukça yanlış kullanılmaya müsait bir ceza
Muhtemelen yöneticiler, yetkililer kendi çıkarlarına alet edeceklerdir yine. Deniz Gezmişleri hatırlayalım

Kitap tabi ki çok güzeldi, mahkumun tüm yaşadıklarına sanki yanındaymışsınız gibi şahit oluyorsunuz. O çaresizliği, korkusu, zaman zaman boş vermişliği sonra yine yaşama dört elle sarılmak isteyişi, hepsi çok güzel yansıtılmış

loliss loliss ve soslusarma soslusarma ile üzerine konuştuğumuzda mahkumun suçunun ne olduğunun ve en sonunda idam edilip edilmediğinin havada kaldığını söylemiştik
Ben kitaptan adam öldürmüş gibi anlamıştım sanki bir yerde öyle bir şeyden bahsediyordu..
Sonunda da infazın gerçekleştiğini düşündüm

Ben de infazın gerçekleştiğini düşündüm sonunda.Bir de ben kan döktüm diyordu bir yerde.Cinayet işlediğini düşündüm.Hayat hikayesini anllattığında da insanların bazen seçim sansı olmadığını,hayatlarını değiltirecrk güçlerinin olamayacağını anladım bir kez daha.
Bir de kürek mahkumlarının anlatıldığı sahne çok etkiledi beni

Back