Ortak Okuma Etkinliği 2017

Kızlar bir şey soracağım. Geçen sayfalarda sordum ama yorum yazmadı kimse.
Klasik kitaplar hep raflarda kalıyor. Ayın başı içinde klasik okuma etkinliği yapalım mı ?
2 etkinlik fazla olmaz okuruz derseniz başlığı açayım. Budalayı o etkinliğe alırız. Burda ki kitaplarımızı da netleştirmişken tekrar oynama yapmış olmayız. Ne dersiniz?
Etkinliklere boğulmuş olmazsınız öyle de
Gerçi klasik etkinliğine katılmam ben, birçoğunu okudum çünkü ama kendi listenizi hangi ara okuyacaksınızo_O
Yine de işinize karışmayayım tabii

ben her ay kendi çapımda en az 1 klasik okumaya çalışıyorum ama bu aralar cidden çok fazla etkinlik oldu o sebeple kendimi çok baskı altına almak istemiyorum ben, bi daha stres yapıyorum etkinliğe yetişçek diye :confused:
klasik etkinliğine katılamayabilirim çünkü Vikitap ortak okuma etkinliğim de var ayrıca

bu arada Fantastik için biraz düşünmek istiyorummmm:rolleyes:

Benim yazdığım listede okuduğun kitaplar hangisi?
ya sorun değil oylamaya açarız zatenb
çok seçenek olması güzel, kim hangisini istiyorsa onu oylar

senin listende
Bilimsel bir kitap: Modern Çöküş- Celalettin Vatandaş
Osmancık - Tarık Buğra
Distopya: Asrın vebası Narsizim illeti
okumadıklarım

Fantastik için
Hobbit
Silmarillion
Aslında Harry Potter'ı da tüm kitaplarını edinip okumak istiyorum ama bu etkinlikte olmaz sanki
Harry poter:) benimde o seriyi acayip okuyasım var??
Ben neden bütün kitapları oku.ak istiyorum ya şu dünyadan doyamadan gideceğim şey heralde kitaplar olacak...

Harry potter a benim oğlan başladı acayip sevip okuyor 1.kitabı bitirince ardından filmini seyrettik çocuk resmen ayakta seyrediyor heyecandan. Hobbiti de aldım onu sevmedi.
bende okumak istiyorum hepsini ama hangi birini okuyacaksam :işsiz:

2017 aylara göre tür listesi

Ocak dünya klasiği - Bu kitap zaten seçili sanırım.
Şubat polisiye - John Verdon kitaplarından olabilir diye düşünüyorum.
Mart şiir - Turgut Uyar / Göğe Bakma Durağı (ince bir kitap, Turgut Uyar'a ait farklı kitaplar da olabilir)
Nisan fantastik - Bayan Perregreine'ın Tuhaf Çocukları. (Hem güncel bir kitap, hem de ikinci kitap da basıldı.)
Mayıs tarihi - İskender Pala desem çok mu saçmalamış olurum acaba o_O
Haziran yeraltı edebiyatı - Bu türe çok hakim değilim, google araştırmam sonucu Hakan Günday çıkıyor bu türe ait kitapların yazarı olarak. Eğer öyle ise Hakan Günday okumayı istediğim yazarlardan biri.
Temmuz türk klasik - Tekrar okumayı çok istediğim ve çok zevk aldığım bir kitap olarak Reşat Nuri Güntekin - Çalıkuşu olabilir sanırım.
Ağustos bilim bilimkurgu - Stephen King kitaplarından herhangi biri olabilir.
Eylül öykü - Sabahattin Ali'nin öykü kitaplarından biri olabilir.
Ekim romantik - Klasiklerden okumak yerine günümüz yazarlarından tercih edebiliriz. Sarah Jio bu konuda önerebileceğim isimlerden
Kasım distopya - Kendimi uzman zannedip artist artist yazdım buraya kadar ama burada patladım işte :KK53: Bu türe ait önerebileceğim bir kitap yok malesef :bicak:
Aralık psikoloji felsefe - Malesef bu konuya da hakim değilim :bicak:

Uzman edalarıyla yazacağım yorumlar buraya kadardı :KK53:
Kendi kendime düşünür gibi yazdım :KK23: Yazarları hakkında böyle düşünüyorum, kitapları da zamanla belirtebilirim sanırım değil mi acelem yok :skandal:
Alternatiflere de açığım tabiki :KK49:

2017 aylara göre tür listesi

Ocak dünya klasiği - Bu kitap zaten seçili sanırım.
Şubat polisiye - John Verdon kitaplarından olabilir diye düşünüyorum.
Mart şiir - Turgut Uyar / Göğe Bakma Durağı (ince bir kitap, Turgut Uyar'a ait farklı kitaplar da olabilir)
Nisan fantastik - Bayan Perregreine'ın Tuhaf Çocukları. (Hem güncel bir kitap, hem de ikinci kitap da basıldı.)
Mayıs tarihi - İskender Pala desem çok mu saçmalamış olurum acaba o_O
Haziran yeraltı edebiyatı - Bu türe çok hakim değilim, google araştırmam sonucu Hakan Günday çıkıyor bu türe ait kitapların yazarı olarak. Eğer öyle ise Hakan Günday okumayı istediğim yazarlardan biri.
Temmuz türk klasik - Tekrar okumayı çok istediğim ve çok zevk aldığım bir kitap olarak Reşat Nuri Güntekin - Çalıkuşu olabilir sanırım.
Ağustos bilim bilimkurgu - Stephen King kitaplarından herhangi biri olabilir.
Eylül öykü - Sabahattin Ali'nin öykü kitaplarından biri olabilir.
Ekim romantik - Klasiklerden okumak yerine günümüz yazarlarından tercih edebiliriz. Sarah Jio bu konuda önerebileceğim isimlerden
Kasım distopya - Kendimi uzman zannedip artist artist yazdım buraya kadar ama burada patladım işte :KK53: Bu türe ait önerebileceğim bir kitap yok malesef :bicak:
Aralık psikoloji felsefe - Malesef bu konuya da hakim değilim :bicak:

Uzman edalarıyla yazacağım yorumlar buraya kadardı :KK53:
Kendi kendime düşünür gibi yazdım :KK23: Yazarları hakkında böyle düşünüyorum, kitapları da zamanla belirtebilirim sanırım değil mi acelem yok :skandal:
Alternatiflere de açığım tabiki :KK49:
Bayan Perregreine'ın Tuhaf Çocukları
3. bile basıldı kuzum. Ay yanlış mı biliyorum bakayım bi.

bende görüşlerimi yazayım

Polisiye için : Grange- Siyah Kan , Davinci Şifresi -Dan Brown , Kayıp sembol -Dan Brown
Şiir : Nazım Hikmet-Kuvayi Milliye (belki seçilir elimde var)
Fantastik için : Hobbit , Harry Potter Felsefe Taşı(1.kitap)

Ocak dünya klasiği : NOTRE DAME'IN KAMBURU
Şubat polisiye : AGATHA CHRİSTİE- ÖLÜM MELEĞİ
Mart şiir : NAZIM HİKMET- NE GÜZEL ŞEY HATIRLAMAK SENİ
Nisan fantastik : ADAM FAWER- OLASILIKSIZ
Mayıs tarihi : ŞU ÇILGIN TÜRKLER
Haziran yeraltı edebiyatı : AHMET GÜNDAY- DAHA
Temmuz türk klasik : PEYAMİ SAFA- SÖZDE KIZLAR
Ağustos bilim bilimkurgu :
Eylül öykü : SABAHATTİN ALİ - SIRÇA KÖŞK
Ekim romantik : SARAH JİO-KELEBEK ADASI
Kasım distopya :GEORGE - 1934
Aralık psikoloji felsefe: BİR PSKİYATRİSTİN GİZLİ DEFTERİ