Ortak Okuma Etkinliği 2017

günaydın kızlar
ben 3 er tane aday göstericem
Ocak ayı kitabımız belli olduğu için;
Şubat-polisiye adaylarım:
Jean Christophe Grange- Kızıl Nehirler (bu kitabını okumadım ama çok merak ediyorum)
Glenn Meade- Kar Kurdu (eşimin kıymetli yazarı, kendisiyle tanışmıştık harika bir adam, bu kitabını da bir ara başlamıştım ama kalın diye az okuyabilmiştim, baştan almak isterim)
Dan Brown- Dijital Kale (okumadığım 2 kitabından biri olduğu için :KK53:)

Mart-şiir adaylarım:
Turgut Uyar- Büyük Saat (Biraz kalın ama listemde var idi ve Turgut Uyar'ı çok severim)
Orhan Veli- Bütün Şiirleri
Ahmed Arif- Hasretinden Prangalar Eskittim

Nisan-Fantastik de belirleyecek miyiz?

selam kızlar.
fandastik ve bilim kurus genelde okumam. izlemeyi tercih ederim :işsiz:
bu yüzden etkinlik benim için çok iyi olur diye düşünüyorum :kahve:

Sanırım ben de öneri yazamayacapım ama oylamaya katılırım.Olur mu?

Benim için de
Şubat ayı için
Grange kızıl nehirler ya da taş meclisi
Şiir- herkese uyarım ama tercihim nazım hikmet bütün şiirler

Bence 3 aylık ya da 4 aylık seçelim

şiir içinde
nazım hikmet, necip fazıl kısakürek, cemal süreya, ahmed arif olabilir.
herşeye uyarım genel olarak.
kargo siparişi vericem. nezaman belirlenecek acaba :kahve:

günaydın kızlar
ben 3 er tane aday göstericem
Ocak ayı kitabımız belli olduğu için;
Şubat-polisiye adaylarım:
Jean Christophe Grange- Kızıl Nehirler (bu kitabını okumadım ama çok merak ediyorum)
Glenn Meade- Kar Kurdu (eşimin kıymetli yazarı, kendisiyle tanışmıştık harika bir adam, bu kitabını da bir ara başlamıştım ama kalın diye az okuyabilmiştim, baştan almak isterim)
Dan Brown- Dijital Kale (okumadığım 2 kitabından biri olduğu için :KK53:)

Mart-şiir adaylarım:
Turgut Uyar- Büyük Saat (Biraz kalın ama listemde var idi ve Turgut Uyar'ı çok severim)
Orhan Veli- Bütün Şiirleri
Ahmed Arif- Hasretinden Prangalar Eskittim

Nisan-Fantastik de belirleyecek miyiz?

Polisiye adaylarının hepsini okudum. En iyisi bana göre Kar Kurdu.:KK6:

Ocak dünya klasiği : Budala
Şubat polisiye: Bende Digital Kale diyorum ve Ahmet Ümit kitaplarından biri olabilir.
Mart şiir: Cemal Süreya Sevda Sözleri
Nisan fantastik: Silmarillion

Aklıma pek kitap gelmedi ne seçseniz uyarım zaten. anket yapılacaksa bunlar katılırsa iyi olur tabi:KK70:

Biraz düşündüm, benim adaylarım

*Polisiye- On Küçük Zenci
*Şiir- Göğe Bakma Durağı
*Fantastik- Yer Deniz Büyücüsü

Ocak dünya klasiği : Budala
Şubat polisiye: Bende Digital Kale diyorum ve Ahmet Ümit kitaplarından biri olabilir.
Mart şiir: Cemal Süreya Sevda Sözleri
Nisan fantastik: Silmarillion

Aklıma pek kitap gelmedi ne seçseniz uyarım zaten. anket yapılacaksa bunlar katılırsa iyi olur tabi:KK70:

Kızlar Ahmet ümit sultanı öldürmek olsun rica ediyorum ya da tarih kitabı bölümünde olsun kitap elimde yarım kaldı bu etkinlik sayesinde hem okurum ayrıca gerçekten çok severek okuyordum. _meLinDa_ _meLinDa_

Kızlar bir şey soracağım. Geçen sayfalarda sordum ama yorum yazmadı kimse.
Klasik kitaplar hep raflarda kalıyor. Ayın başı içinde klasik okuma etkinliği yapalım mı ?
2 etkinlik fazla olmaz okuruz derseniz başlığı açayım. Budalayı o etkinliğe alırız. Burda ki kitaplarımızı da netleştirmişken tekrar oynama yapmış olmayız. Ne dersiniz?

1. Polisiye/kan/vahşet/gerilim: Sultanı Öldürmek-Ahmet Ümit (kitabın yarısında doğum falan araya girdi kitabı bıraktım halen okuyamadım tam)

2. Dünya klasiği: Suç ve Ceza

3. Türk edebiyat klasiği: Kürk mantolu madonna

4. Yeraltı edebiyatı: Elif Şafak - Siyah süt

5. Tarihi roman: Sultanı Öldürmek-Ahmet Ümit (ayrıca tarihi bir kitap fatih dönemi) Osmancık - Tarık Buğra

6. Bilimsel bir kitap: Modern Çöküş- Celalettin Vatandaş

7. Romantik: Aynı yıldızın altında

8. Distopya: Asrın vebası Narsizim illeti

9. Şiir: size uyarım bana farketmez

10. Öykü: Küçük prens , Küçük ağaç'ın eğitimi

11. Fantastik/bilimkurgu : sizi uyarım :)

12. Psikoloji/felsefe: sophie'nin dünyası

Benim listemde bu :)

_meLinDa_ _meLinDa_ SiziSeviyorumDemismiydim SiziSeviyorumDemismiydim elenaferrante elenaferrante

Klasik kitaplar hep raflarda kalıyor. Ayın başı içinde klasik okuma etkinliği yapalım mı ?
2 etkinlik fazla olmaz okuruz derseniz başlığı açayım. Budalayı o etkinliğe alırız. Burda ki kitaplarımızı da netleştirmişken tekrar oynama yapmış olmayız. Ne dersiniz?

Klasikler çok kalın olmuyor mu kuzu yaa? Hem o hem diğer etkinlik, hem de herkesin kendi okumak istediği kitap derken fazla mı olur acaba diye endişeleniyorum o_O

Aynen canım aralık ocak olur hemde beklememiş oluruz bana uyar

X