Ortak Okuma Etkinliği 2017

hangi tiyatroya gideceksiniz? ben her sabah Gulyabaniye bilet almaya çalışıyorum 10:20 de sadece arkalar kalmış oluyor bugün azimliyim alarm kurdum 9:57 de hatırlatacak hemen alıcam :KK55:
Leylanin evi canım ya 10.10 da otursan da çok zor oluyor

Leylanin evi canım ya 10.10 da otursan da çok zor oluyor
ya bu sabah 10:10 da bütün biletler bitmişti, uyuz oldum :kızgın:çok istiyorum artık her sabah deneyeceğim hangisinde tutturabilirsem başka sahneler çok uzak küçükçekmecedekine yetişebilsem iyiydi ama o zaman daha kitap bitmemişti:cry:

ya bu sabah 10:10 da bütün biletler bitmişti, uyuz oldum :kızgın:çok istiyorum artık her sabah deneyeceğim hangisinde tutturabilirsem başka sahneler çok uzak küçükçekmecedekine yetişebilsem iyiydi ama o zaman daha kitap bitmemişti:cry:
Leylanin evine kadıköy hem dekine gideceğiz. Devletten bilet bulmak çok zor ya sağlam oyunlara

on küçük zenci yemeğe gitti,
birisi kendisini boğdu ve kaldı dokuz.
dokuz küçük zenci çok geç kalktı,
biri uyuyakaldı, kaldı sekiz.
sekiz küçük zenci devon'da geziye çıktı,
biri kayboldu, kaldı yedi.
yedi küçük zenci odun kırdı,
biri kendisini kesti, kaldı altı.
altı küçük zenci kovanla oynadı,
bir balarısı, içlerinden birini soktu, kaldı beş.
beş küçük zenci mahkemeye gitti,
biri idam cezası aldı, kaldı dört.
dört küçük zenci denize gitti,
birini balık yuttu, kaldı üç.
üç küçük zenci hayvanat bahçesine gitti,
birine ayı sarıldı, kaldı iki.
iki küçük zenci güneş altında oturdu,
biri güneşte kızardı, kaldı bir.
bir küçük kızılderili tek başına kaldı.
gidip kendisini astı ve hiçbiri kalmadı.

On küçük zenciyi okudum yorumumu diğer sayfa da yaptim uzun uzun yazmayim ama insanlar daha ölmeden o şiire göre öleceklerini tahmin ettim ama katili tabiki tahmin edemedim:)
Ben uşak diye düşünmüştüm ilk:)

Güzeldi agatha yi sevdim:) yine okumak isteyebileceğim bir yazar:)

On Küçük Zenci yi okumayı planlayan herkes okudu mu acaba?

Benim için ilk Agatha romanıydı.
Bir Grange değildi ama gene de gayet güzeldi. Devamını getirebilirim
Ben okumadım. İnce memedlerden sonra okuyacağım. Siz yorum yapabilirsiniz. Tabi başka okumayan yoksa. Benim açımdan sıkıntı Yok. Etkilenmiyorum ben aslında yorumlardan

Merhaba kızlar, bilindiği üzere geçen sene bir ortak okuma etkinliği düzenlendi. Kitaplar belirlendi, aylara bölündü ve aynı zamanda aynı kitaplar okundu.
Etkinlik çok sevildi ve 2017 de de olması pek güzel olur diye düşünüldü.

2017 aylara göre tür listesi

Ocak dünya klasiği : BUDALA
Şubat polisiye: AGATHA CHRİSTİNE 10 KÜÇÜK ZENCİ
Mart şiir: CEMAL SÜREYA SEVDA SÖZLERİ
Nisan fantastik: BAYAN PREGRİENİN TUHAF ÇOCUKLARI
Mayıs tarihi
Haziran yeraltı edebiyatı
Temmuz türk klasik
Ağustos bilim bilimkurgu
Eylül öykü
Ekim romantik
Kasım distopya
Aralık psikoloji felsefe

Kızlar merhaba, bu konuyu yeni gördüm. Şubat ayında katılsak :)

Aldım bile kitabı başladım :)
İlk defa Agatha Christie okuyacağım. Görünce bu yüzden daldım galiba konuya. İnternetten alıcaktım kitabı. Haftasonu bitiririm diye eve gelirken aldım. Cemal Süreya da okumamıştım. Bayan peregrine i de ingilizce almıştım. Okuyamadım sıkıldım. Belki öyle devam ederim :)

On küçük zenci bitti. İlk Agatha romanım oldu. Daha kitabın başında sürecin belli olması benim hoşuma gitmedi açıkçası. Sürekli tekrar eden şeyler beni sıktı. Sadece katil belli etmedi kendini. Genel olarak basit birkaç saatte bitirebilecek bir kitaptı bana göre.

X