• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ormanda yakalanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay öyle hatırlıyor gibiyim emin değilim .. hukuk bilgim yok sadece kpss den hatırladığım babanın bazı suçları olunca çocuğun da devlette çalışmasına engel olduğuydu

Evet benimde örneğimde bu şekilde konuşuluyor devlette çalışması engel ayrıca borcu ödemeye devam ediyor

Devlet avukat verir mis sizce talep üzerine? Kendimiz mi tutmalıyız?
Verir vermesine herhalde ama her davanın uzmanı oluyor, ne bileyim belli davalarda başarı oranı yüksek olanlar oluyor.
Tabi avukat olmadığım için bilemeyeceğim. Olanlar varsa aramızda, daha iyi cevaplarlar.
Ama öyle yabana atılacak bir suçlama değil. Arkadaşlara kızmışsınız müstehcen şakalar için ama o vaziyette polise yakalanmak bile çok daha az ciddiyet içeriyor, o kadar diyorum.

Eşiniz makine götürmüş ya küçük parcalara ayırmak için bence yanlış ifade kullandı kayıtlara ağaçları onlar kesti gibi yazıldı size yalan soylemiyorsa tabi bunu duzelttirmeniz lazım öbür turlusunde suç daha büyük
Tutulmus tutanağı, kaydi değiştirmek mümkün degilir bence 😐

Konuyu okuyunca korktum ya, ormanda kaçak kamp falan da yasak ama yapılıyor ya, 'ne cezası olacak ki' kafasındaydim , kozalak toplamak bile yasaksa kamp yapana neler etmezler 😮😮 tövbe , listemdeki tum ormanları siliyorum şu an:)

Evet heleki ateş başında yakalanirsan asla anlatamazsın sakin diyim

Konuyu okuyunca korktum ya, ormanda kaçak kamp falan da yasak ama yapılıyor ya, 'ne cezası olacak ki' kafasındaydim , kozalak toplamak bile yasaksa kamp yapana neler etmezler 😮😮 tövbe , listemdeki tum ormanları siliyorum şu an:)

Kamp yapabilirsin ama ateş yakamazsın, sigara içemezsin. Kozalak toplamak şundan yasak, ormanın kendi habitatı var. Yere düşen yapraklar, çürüyen ağaçlar ora için yeni fidanların çıkabilmesi için humuslu toprak haline geliyor. Mesela çok derin ormanlarda daha çok görürsün. Üst üste çürümüş ağaların hanından solundan sağından küçük fidanlar veya bitki örtüsü çıkar. Bunu zedelemek yasak.

Çam kozalak şurubu da çok yaygınlaştı. Bu aslında ciddi ormanda yaşayan hayvanlar ve ağaçların devamının sürdürülebilmesini baltalıyor.

Konu sahibi Pembelii11 Pembelii11 ormancıların parmağı da olabilir bu konuda. İstense uydu görüntülerine bile bakabilirler 500 ağaç ne demek?

Ben belgesel izlemiştim mesela IKEA Romanya’dan Polonya’da kaçak ağaç kesimi yaptırıyormuş. Bayıldığımız mobilyalar öyle geliyor yani.

400-500 meşe demek mobilyacı biri gibi. Zaman kaybetmeyin avukat bulun. Detaylı inceletin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X