• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ormanda yakalanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne biliyorsunuz da siz neye göre konuşuyorsunuz? Ben de öğrendiğim gibi kızıma da öğretiyorum yediği birsyein ambalajının çöp bulana dek yere atilmayacagini. Odun getirdiği yok ki sorayım nereden getirdin? Ben gittiğini dahi bilmiyordum kendimize ait makine yok zaten köyden alıp gitmiş. Ben durumda elimden ne gelir onu düşünüyorum. Lütfen yorumlarken. Bilip bilmeden yorum yapmayın
Elinizden gelen bir daha böyle kendince akıllılık yapma kocacığım demek olur. Bilip yorum yaparsam kahin olurum zaten . Siz şimdi buraya yüzlerce ağacın kesildiğini yazacaksınız kocanizin da eline makine alıp faydalanmaya çalıştığını yazacaksınız karsiliginda ah bacım nasıl sizin başınıza geldi tüh mu yazılmasını bekliyordunuz. Bahsettiğiniz şey ağaç hani oksijen kaynağımız ben bu kadar ağacın kesildiğini görsem arar haber veririm yöre insaniysam faydalanayim demem

Eşim ve bir arkadaşı ormanda kesilmiş halde odunlar görmüşler bir kaç gün boyunca o şekilde durmuş
Eşiniz ve arkadasi bu karda bu aralık ayında neden birkac gün ustuste ormana gitmişler ki?? Bu size mantıklı geldi mi?
Tabii ki 400 ağacı onlar kesmemistir sonuçta profesyonel olarak uğraşmiyorlarsa nasıl kesecekler nereye götürecekler. ama konuya 'biz öylesine ormandan geçiyorduk,kesilmiş ağaçları gördük. Sonra birkaç kere daha gördük, demek ki sahipsizdi , almaya karar verdik o ara ilk ağacı keserken yakalandik' dedilerse kimse onlara inanmamıştır.

Bir sen değilsin bende öyle düşündüm 🤣🤣🤣
Hepimiz sapigiz, ama artik bir tek agacin katledilmesine, kesilmesine, yakilmasina vicdanimiz susmuyor. Hele ki yazlari cayir cayir yanan ormanlardan sonra. 🙁 Artik yeter gercekten. Dalina degmesin kimse agaclarin

Demek istediğim kendisi Ben 500 kadar ağaç nasil keseyim diyor kesmedik biz kesili şekilde vardi diyor. Arkadaşı çoban o şekilde odunları hep yerde kesili görmüş bir kaç gün sonra gel götürelim demişler aralarında. O şekilde gorununce de onlar kesmiş oldu yani tamam ben farkındayım asla almamalı idi kendine ait olmayan igne ucu kadar bisey bile alınmaz. Ama kağıt da kendisinin kestiği yazıyor. Kendisi sadece götürmek amaçlı gitmis
Ağaç kesme makinesini niye götürmüş?

Eşiniz ve arkadasi bu karda bu aralık ayında neden birkac gün ustuste ormana gitmişler ki?? Bu size mantıklı geldi mi?
Tabii ki 400 ağacı onlar kesmemistir sonuçta profesyonel olarak uğraşmiyorlarsa nasıl kesecekler nereye götürecekler. ama konuya 'biz öylesine ormandan geçiyorduk,kesilmiş ağaçları gördük. Sonra birkaç kere daha gördük, demek ki sahipsizdi , almaya karar verdik o ara ilk ağacı keserken yakalandik' dedilerse kimse onlara inanmamıştır.
400 agaci nerde gördün 😳😳😳

Hırsızlık yapsanız, adam kayırsanız ve ceza alsanız belki ceza indiriminden vesaire faydalanırsınız, ancak orman suçu işleyenlerin hiçbir kaçarı olmuyor. Bunu söylemek istedim. Bu kadar net bir hükmü olan durumda da ancak vah gidene denilebilir.
Kendisi kesmedim kesili olanlari almak için gittik diyor arkadaşı çoban lik yapıyor o bölgede o görünce bir kaç gün o şekilde yapmaya anlaşmışlar. Ama kağıtta kendileri kesmişler şeklinde yazıyor

Hepimiz sapigiz, ama artik bir tek agacin katledilmesine, kesilmesine, yakilmasina vicdanimiz susmuyor. Hele ki yazlari cayir cayir yanan ormanlardan sonra. 🙁 Artik yeter gercekten. Dalina degmesin kimse agaclarin
Ama sonuçta bayanın eşi iki üç gün orda olduğunu söylüyor inşallah kanitlarlar

Hayir o şekilde değil. Odunları kesili halde gören o bölgede çobanlık yapan arkadaşı o demiş böyle böyle bir kaç gündür odunlar duruyo kesilmiş bırakılmış o şekilde sonra alalım şeklinde dunmusler

Tam bunu söyleyecektim bende :)

Öyle de hiç birimiz arabaya üç beş fidan atayım da ağaçsız yerleri ağaçlandıralım demiyor. Çeşitli dolandırıcı ağaç kampanyalarına para verip vicdan mastürbasyonu yapıyoruz. Babam hayatı boyunca her gittiği , gördüğü yeri, tatilde kaldığı koya kadar ağaç taşıdı dikti.

Bu ağaç dikme kampanyaları en çok dolandırılan türlerinden biriymiş. Fidanların sayısı, nereye dikildiği kontrol bile edilemiyor. Gidip sulamak bakmak, aralıklı dikmek, rüzgardan korumak gerekiyor.

Bir video görmüştüm. Yine siyasilerden biri kampanya yapmış. Gittiklerinde köylü bir amca gidip fidanları gösteriyordu. Birbirine yapışmış kurumuş fidanlar üst üste.

Yani ne yapsak bilemiyorum tüm okullarda kampanya yapıp fidan alıp çocukların dikmesi ve sulaması sağlanmalı belki de.

Kendisi kesmedim kesili olanlari almak için gittik diyor arkadaşı çoban lik yapıyor o bölgede o görünce bir kaç gün o şekilde yapmaya anlaşmışlar. Ama kağıtta kendileri kesmişler şeklinde yazıyor
Saglam bir avukat bakının.400 ağac cezası almak yerine niyetlerinden ötürü ceza alırlar yani.
Ben onlari agacin yaşi sandim gerizekalı oldugum icin 😐
Aynı zamanda cok tatlisiniz accessdenied.Şu yorum gece gece güldürdü yav alfjslfksşfkdşf 🌸

Hayir o şekilde değil. Odunları kesili halde gören o bölgede çobanlık yapan arkadaşı o demiş böyle böyle bir kaç gündür odunlar duruyo kesilmiş bırakılmış o şekilde sonra alalım şeklinde dunmusler
Ya kimin söylediğinin ne önemi var Allah aşkına isterse yüksek makamdan biri söylesin sizce konu bu mu gerçekten? Arkadaşında dediği gibi o kadar ağacı kesemeyebilirler ama buna yönelip almaları da yanlış. Terörün bile affı var ormanla ilgili suçların yok dua edin sadece para cezası olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X