orkidem..

misssimsek

acemi hanım
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2014
702
606
63
Kızlaaarrr çiçek bakımından anlayan varmı acill yardım =(( dün azıcık hava alsın diye orkidemi balkona çıkarmıştım unutmuşum =( güneş vurmul ve yaprakları yanmış =(( napayım keseyim mi? nasıl kurtarabilirim ??

Benim orkidemde kurumaya başlamıştı eşim ben yokken bakmamış saolsun en son doğum kontrol hapını erittim köklerine döktüm ya ölecek ya canlacak artık ddim ve yeni yeni kökleri çıkmaya başladı bir dene istersen

Diger ciceklerede iyi gelirmiki cok kotu oluyor ya bu cicekler kuruyunca benim buyuk yaprakli bi cicegim var yapraklarini dokuyor ne iyi gelir ki

benim de eşim güneşe koymuş sağolsun, tüm yaprakları yanmış.
hepsini budadık , normal gün ışığına koyduk. 1 haftada iki minik yaprak çıktı tekrardan, diğerleri de çıksın diye bekliyorum. orkide gübresi de kullanıyorum haftada bir.
inşallah kurtulur bizimki de sizinki de

yapraklarını nasıl kestiniz dibinden mi?

aspirin diye de duymuştum ben aslında. doğum kontrol hapım yok aspirin denesem olur mu ki;?

evet dibinden kestik bıçakla zaten sapsarı olmuşlar çeksen kopacak gibi, köklere dokunmadık. eski yaprakların çıktığı kalınca gövde gibi bir yer varya, ordan yeni yapraklar çıktı
bende cesaretimi toplayıp keseyim o zaman bu gün. öyle gördükçe vicdan azabı çekiyorum =( yeni çıkardığı minicik bi yaprağı vardı o bile yanmış =((

bende cesaretimi toplayıp keseyim o zaman bu gün. öyle gördükçe vicdan azabı çekiyorum =( yeni çıkardığı minicik bi yaprağı vardı o bile yanmış =((
bende başta tereddüt etmiştim de, ne kaybederim dedim zaten gitmiş çiçek. yeni yaprakları görünce de havalara uçtum :) orkide gübresi de edinin mutlaka, asprini falan orkide için hiç duymamıştım ben

bende başta tereddüt etmiştim de, ne kaybederim dedim zaten gitmiş çiçek. yeni yaprakları görünce de havalara uçtum :) orkide gübresi de edinin mutlaka, asprini falan orkide için hiç duymamıştım ben
aspirini orkide için değil ama diğer çiçekler için annem kullanır ve çok iyi gelir. bende orkidede de işe yararmı ki diye düşndüm. bi keresinde de sıcak suyla köklerini yakmıştım =( zavallı orkidem başına gelmeyen kalmadı =)

Ayni durumu bende yasadim. Esimin hediye aldigi orkideyi Gunes alsin belki cicek acar diye gunese koydum yapraklarinin uclari yanmis tabi hemen iceri aldim suladim sarama devam etmedi ama duzelmedide. Bir tane tamami sararan yapragini koparttim diger yapraklar duruyor. Gunesi sevmeyen bir cicekmis onu anladim.

evet güneş sevmez orkide perde arkasında durması lazım. 15 gündür evde değildim azıcık oksijen alsın diye balkona çıkarmıştım unutmuşum güneş gelmiş =(( yapraklarını kesmeye karar verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…