Örgü Örgü taraflerinde 8+2+2 ne demek oluyor?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

ayeser__

mumlar yanar birer birer!
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
4.327
406
İnternette beğendiğim bazı örgü açıklamalarında "yaka için 8+2+2 olarak ilmekleri kesin" , "koltuk altını 3+1+1 olarak açın" gibi tarifler bulunuyor. Acemiyim. ilmek kesmeyi biliyorum ama bu tarifler ne anlama geliyor, nasıl yapılacak? Bilen var mı? Yardım lütfen :KK6:

canım kol için 8 2 2 derse önce 8 ilmek keseceksin örgüne devam edeceksin...
sonra aynı işlemi diğer kol için yapacaksın...
başa gelince 2 ilmek keseceksin örmeye devam edeceksin...
diğer taraf için de 2 keseceksin...
başa gelince yine 2 keseceksin...diğer tarafta içinde aynısını yaıp örmeye devam edeceksin...

yaka için 8 2 2 derse yakaya gelince tam ortadan 8 ilmek keseceksin... sonra yakanın bi tarafını öreceksin... kola gelince kol için ne kadar diyosa o kadar kesip 8 ilmek kestiğin yere döneceksin... yakanın bi tarafını öryütosun ya diğerleri şişte bekliyo bu kez 2 ilmek keseceksin... tekrar yakaya gelince 2 daha keseceksin sonra yakanın ne kadar olmasını istiyosan okadar devam edeceksin örgüne...

sonra beklettiğin ilmekleri öreceksin yani yakanın diğer kısmını... yine aynı şekilde 2 sırada 2 şer kez keserek öreceksin... kol içinde bahsedilen sayılar kadar kesip devam edeceksin...

inşallah anlatabilmişimdir... anlamadığın yerde yeniden anlatmaya çalışırım...

Çok teşekkür ederim tatlım, çok açıklayıcı oldu. :KK19:
Bir soru daha? : Düz örgü de 2+2+2 kesim yapsam yuvarlak yaka elde edermiyim. Yuvarlağımsı bir yaka istiyorum ama bebişimin gırtlağına da dayanmasın sıkmasın onu... Nasıl bir kesim yapmalıyım? O yuvarlağımsı yakaya gömlek yakası gibi yaka yapmak istiyorum, (ilmek almayı biliyorum ) olur mu ? :26: ya da gömlek yakası yapabilmem için nasıl bir yaka kesimi kesmem gerek? Örmeye çalıştığım önden düğmeli hırka bu arada. Şu anda önünün bir yanını örüyorum, kol kesim yerine yaklaştım.

X