- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.559
- 34
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ama nasıl güzel olmuştuEline saglik:) aklima @tuzsuz_ruh geldi:))oreolu kek yapmisti o da:)
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor
Ellerinize sağlık, başarılar:)
eline sağlık başarılar
Vay çok orijinal Ellerine sağlık canım başarılar dilerimSelamlar Kadınlar Kulübü'nün güzel hanımları
Uzuunn zamandır buralardayım fakat bu benim ilk yarışma tecrübem olacak. Bu nedenle de fazlasıyla heyecanlıyım, eksik gedik bir şeyler görürseniz öncelikle affola
Konunun bildirimi gelince içimde direkt olarak bu yarışmaya katılmalıyım alevi başladı ve gördüğüm anda aklıma gelen bu kurabiye tarifimle katılmak istedim. Bu kurabiye benim arkadaşlarıma, aileme kısacası sevdiğim herkese özel günlerde pişirip paketleyip verdiğim kurabiyelerimdir, yani benim için bir ayrı özel olduğunu söylemeliyim... İlk bakışta kurabiyenin içine bisküvi konulur mu diye düşündürtse de tadınca bütün bu düşünceler aklınızdan siliniyor. Çünkü bir kurabiyeye böylesine güzel tat veren başka bir şey daha görmedim hayatımda! Oreo yerine herhangi bir bisküvi, brownie, kek dilimi vs. şeyler de koyulabilir. Ben bugün oreo ile yapıyorum...
Ben bugün bu kurabiyelerimi arkadaşlarıma götüreceğimden tam ölçü olarak yaptım ve vereceğim tarifle tam 24 adet kurabiye çıktı. Fakat daha az isteyenler tabiki de yarım ölçü uygulayıp tadına varabilirler Bir de ekstra belirtmek istiyorum benim evimde esmer şeker mevcuttu, şeker ölçüsünün bir kısmını esmer şeker ile tamamladım. Bulabilenlere kullanmalarını tavsiye ediyorum, çok güzel lezzet veriyor. Fakat yoksa tabiki normal toz şekerle de tamamını yapabilirsiniz.
Girizgahımı da yaptığıma göre malzemeler ve yapılış aşamalarına geçebilirim...
Malzemeler
220 gr. oda sıcaklığında tereyağ
120 gr. toz şeker
80 gr. esmer şeker
2 büyük boy yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 pk. vanilya
4 su bardağı un (yaklaşık 480-500 gr.)
24 tane oreo bisküvi
Eki Görüntüle 2196458
Yapılışı
1. Öncelikle iki adet fırın tepsimize yağlı kağıt yerleştirip hazırlıyoruz.
2. Tereyağı ve şekerleri krema kıvamına gelene kadar (yaklaşık 3 dk) çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 2196459 Eki Görüntüle 2196460
3. Krema kıvamına gelen karışımımıza 2 adet yumurtayı ekliyoruz ve sadece yumurtalar karışana kadar çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 2196461
4. Başka bir kapta un, karbonat, vanilya ve tuzu karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 2196462
5. Unlu karışımı yumurtalı malzemelere yedirene kadar iyice yoğuruyoruz ve köpük kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Eki Görüntüle 2196463
6. Hamuru 48 yuvarlak bezeye ayırıyoruz.
Eki Görüntüle 2196464
7. Daha sonra her iki yuvarlağın arasına bir Oreo bisküvisi yerleştirip kenarlarından kapatıyoruz ve yuvarlıyoruz.
Eki Görüntüle 2196465 Eki Görüntüle 2196466
8. Yuvarladığımız kurabiyelerimizi üzerlerine hiç bastırmadan aralıklı olarak fırın tepsilerimize diziyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıklarında hala yumuşak olmalılar, pişmedi sanılmasın sonra semsert kurabiyelerimiz olur, bunu hiç istemeyiz...... Ben bir tepside 12 kurabiye pişirdim.
Eki Görüntüle 2196467 Eki Görüntüle 2196468
Şimdi iseee sunum sırası Sunuma ismimi yazmayı unutmuşum fotoğrafları yüklerken fark ettim. Üstteki tepsilerde vardı umarım sorun olmaz :)
Fark ettim ki herkes sunumlarını bir kahve veya çay eşliğinde yapmış. Ben de farklılık olması adına bugün sütle sunum yapmaya karar verdim... Bir bardak soğuk süte ılık kurabiyelerden batırıp yemek mükemmel bir huzur veriyor içime...
Eki Görüntüle 2196470 Eki Görüntüle 2196471 Eki Görüntüle 2196469
İşte bu kadaarrr! Umarım beğenirsiniz, afiyet bal olsun
-Pearlweed...
@Nevreste @Kazen eksik bir şeyler yoktur diye umuyorum
Vay çok orijinal Ellerine sağlık canım başarılar dilerim
Bence de çok etkili olmuş tercihin Ben ilk defa gördüm Bir de şu anki çocukların tamamı Oreoyu çok seviyor Ben mesela sifonu çok sevdiği için deneyeceğim bu tarifiÇok teşekkür ederim canım. Özellikle biraz farklı bir tarif tercih etmek istedim :)
Bence de çok etkili olmuş tercihin Ben ilk defa gördüm Bir de şu anki çocukların tamamı Oreoyu çok seviyor Ben mesela sifonu çok sevdiği için deneyeceğim bu tarifi