Zamanla daha da güzel olmuşlar oralet,harika görünüyorlar,sütyen takmadığında ayrık duruyorlar mı?Ayrıca zayıflık bi insana bu kadar mı yakışır,kilo alma sakın:)) Ha bi şey daha kaç beden oldu sütyen cup?
cnm çok güzel olmuş ama bana çok büyük geliyo yani kendim zaten minyonum hiç böyle hayal edemiyorum kendimi sen nasıl alıştın canım yaa
merhaba Oralet,
uzun süredir bu forumu takip ediyorumö. bütün soruları dürüst ve içten yanıtladığını gördüm. ben de ameliyat olamayı düşünüyorum ama bu protezlerin gerçekten sağlıklı olup olmadıkları konusunda şüphelerim var. sen amleliyat olalı 1.5 yıla yakın oldu sanırım. kendinde hiç olumsuz bi değişiklik farkettin mi? saç dökülmesi, sürekli fiziksel yorgunluk, kas ağrıları, tiroit fonksiyonlarında bozukluk..vb. Ameliyattan sonra hiç ağır metal taraması için kan testi yaptırdın mı?
Merhaba memeprotezi (konuya nickten direkt giriş :) )
Ben kendi sürecimi burada günlük tutar gibi yazdım, öğrendiğim yöntemleri paylaştım yeri geldi uygulayamadığım ama uygulayanların aldıkları iyi sonuçları yazdım. Bugüne geldik çok şükür. 1,5 yıl oldu seninde bildiğin gibi.
Demekki beni tanıyorsun çok şey söylememe gerek yok.
Şimdi FDA diye bir kurum var. Bu kurum protez ameliyatlarına onay veren uluslararası bir kurum. Eskiden su bazlı protezler vardı. Hani şu mankenlerin silikonu patladı diye çok duyduğumuz silikonlar..
Şimdi FDA bu silikonlara onay vermediği için artık kullanılmıyor. Bunun yerine içeriği jel olan silikonlara izin veriliyor. Bunların zaten FDA onaylı. Sonuç olarak bedenine bir madde yerleştiriliyor ama bu sena bir zararı bulunacak bölgeye yerleştirilmiyor. Amacı protez olması zaten. Eksiği olan bölgeye protez yerleştirilir ve olması gerektiği gibi kullanılması öngörülür.
Şu an yapılan ameliyatların çoğunda protez anlaşılmıyor (iyi yapılmış ve kaliteli bir protez ile) hatta bir çok kişinin albümü var bakabilirsin. Ameliyat olmuş diyemiyor insan. Konduramıyor bile :))
"Meme büyütme silikon jel meme protezleri ile yapılmaktadır göğüs büyütme en sağlıklı ve kalıcı olarak silikon jel meme protezi ile yapılabilir." der doktorlar.
Meme kanserine yakalanan hastaların tedavisi tamamen bittiğinde memeyi yeniden oluşturmak için de silikon protez kullanılıyor. Bu zaten benim için başlıca bir güven kaynağı.
Kanser bilindiği gibi zor hatta çaresi olmayan bir illet. Bunu atlatıp protez taktıran kadınlar çok. O kadar sıkıntı çekip ikinci bir risk olarak silikon takmazlardı.
İlk 1 haftam ameliyattan sonraki biraz ağır çekimde geçti. Hareketlerim daha ağırdı ee haliyle ameliyattan çıkıyoruz anestezi etkisi var. Daha küçük adımlarla biraz mayhoş geçti. Ama işe başlayınca tempoyu bir yerde yakalıyorsun. Ben 15.gün kontrolümde bana herşey serbestti. Spordan tut sevişmeye kadar :)
Kas ağrım olmadı zaten olmamasının sebebi kas ALTI değil kas ZARI altı ameliyatı oluşum. Kas zarı altına konulan protezde kasın zarar görmüyor, kesilmiyor. Haliyle iyileşme dönemin daha çabuk oluyor. Ben Perşembe ameliyat olup Pazartesi işe başlayacak kadar iyiydim. Ve işe kendim gittim. Ameliyattan sonra kan testi yaptırdım, kan sayımı vs. Her şey normal, hatta ben kendimi kansız sanırdım o da normal değerlerde çıktı.
Hatta çok sıvı kaybı olduğunu su içmemi önerdi (başka bir doktor). Bunun dışında başka bir şey kullanmadım. İlaçta yazmadı.
Ki benim kalbimle ilgili doğuştan ritim bozukluğu var. Halsizliğimin en önemli etkilerinden biri de budur. Ama bu da bu ameliyatı olmama engel teşkil etmedi. Bu tür bir durum varsa ilk olarak kardiyologla görüşmek gerek.
Hatta ben ameliyat olmadan öncesi sene yani 2009 yılında ritim bozukluğuyla ilgili ilaç kullanıyordum. Ameliyattan 6-9 ay kadar önce bıraktım. O tarihten beri de hiç kullanmadım. Yazlar zor geçerdi sıcaktan benim için. İki yazdan beri sıkıntısız geçiriyorum. Protezin hikmeti demiyorum tabiFazla özgüven ve mutluluk olabilir.
Ben şampuan değiştirmedikçe saçlarım dökülmez. Saçların dökülmesine sebep olmaz bu ameliyat. Stres neden olur veya başka sebepler. Protez ameliyatı saç dökmez.
Troit fonksiyonuna gelince. Normalde çok tuz kullanmam sırf troit sorunum olmasın diye iyotlu tuz kullanmaya özen gösteririm. Tuz zararlıdır diye biliriz ama iyot eksikliğide bizim ülkemizde başlıca bir sorundur. Tatilde de bu konuyu ne çok konuşmuştumHer neyse troit sorunum da yok. Özetle.
Umarım yeterli olmuştur senin için :)
Merhaba memeprotezi (konuya nickten direkt giriş :) )
Ben kendi sürecimi burada günlük tutar gibi yazdım, öğrendiğim yöntemleri paylaştım yeri geldi uygulayamadığım ama uygulayanların aldıkları iyi sonuçları yazdım. Bugüne geldik çok şükür. 1,5 yıl oldu seninde bildiğin gibi.
Demekki beni tanıyorsun çok şey söylememe gerek yok.
Şimdi FDA diye bir kurum var. Bu kurum protez ameliyatlarına onay veren uluslararası bir kurum. Eskiden su bazlı protezler vardı. Hani şu mankenlerin silikonu patladı diye çok duyduğumuz silikonlar..
Şimdi FDA bu silikonlara onay vermediği için artık kullanılmıyor. Bunun yerine içeriği jel olan silikonlara izin veriliyor. Bunların zaten FDA onaylı. Sonuç olarak bedenine bir madde yerleştiriliyor ama bu sena bir zararı bulunacak bölgeye yerleştirilmiyor. Amacı protez olması zaten. Eksiği olan bölgeye protez yerleştirilir ve olması gerektiği gibi kullanılması öngörülür.
Şu an yapılan ameliyatların çoğunda protez anlaşılmıyor (iyi yapılmış ve kaliteli bir protez ile) hatta bir çok kişinin albümü var bakabilirsin. Ameliyat olmuş diyemiyor insan. Konduramıyor bile :))
"Meme büyütme silikon jel meme protezleri ile yapılmaktadır göğüs büyütme en sağlıklı ve kalıcı olarak silikon jel meme protezi ile yapılabilir." der doktorlar.
Meme kanserine yakalanan hastaların tedavisi tamamen bittiğinde memeyi yeniden oluşturmak için de silikon protez kullanılıyor. Bu zaten benim için başlıca bir güven kaynağı.
Kanser bilindiği gibi zor hatta çaresi olmayan bir illet. Bunu atlatıp protez taktıran kadınlar çok. O kadar sıkıntı çekip ikinci bir risk olarak silikon takmazlardı.
İlk 1 haftam ameliyattan sonraki biraz ağır çekimde geçti. Hareketlerim daha ağırdı ee haliyle ameliyattan çıkıyoruz anestezi etkisi var. Daha küçük adımlarla biraz mayhoş geçti. Ama işe başlayınca tempoyu bir yerde yakalıyorsun. Ben 15.gün kontrolümde bana herşey serbestti. Spordan tut sevişmeye kadar :)
Kas ağrım olmadı zaten olmamasının sebebi kas ALTI değil kas ZARI altı ameliyatı oluşum. Kas zarı altına konulan protezde kasın zarar görmüyor, kesilmiyor. Haliyle iyileşme dönemin daha çabuk oluyor. Ben Perşembe ameliyat olup Pazartesi işe başlayacak kadar iyiydim. Ve işe kendim gittim. Ameliyattan sonra kan testi yaptırdım, kan sayımı vs. Her şey normal, hatta ben kendimi kansız sanırdım o da normal değerlerde çıktı.
Hatta çok sıvı kaybı olduğunu su içmemi önerdi (başka bir doktor). Bunun dışında başka bir şey kullanmadım. İlaçta yazmadı.
Ki benim kalbimle ilgili doğuştan ritim bozukluğu var. Halsizliğimin en önemli etkilerinden biri de budur. Ama bu da bu ameliyatı olmama engel teşkil etmedi. Bu tür bir durum varsa ilk olarak kardiyologla görüşmek gerek.
Hatta ben ameliyat olmadan öncesi sene yani 2009 yılında ritim bozukluğuyla ilgili ilaç kullanıyordum. Ameliyattan 6-9 ay kadar önce bıraktım. O tarihten beri de hiç kullanmadım. Yazlar zor geçerdi sıcaktan benim için. İki yazdan beri sıkıntısız geçiriyorum. Protezin hikmeti demiyorum tabiFazla özgüven ve mutluluk olabilir.
Ben şampuan değiştirmedikçe saçlarım dökülmez. Saçların dökülmesine sebep olmaz bu ameliyat. Stres neden olur veya başka sebepler. Protez ameliyatı saç dökmez.
Troit fonksiyonuna gelince. Normalde çok tuz kullanmam sırf troit sorunum olmasın diye iyotlu tuz kullanmaya özen gösteririm. Tuz zararlıdır diye biliriz ama iyot eksikliğide bizim ülkemizde başlıca bir sorundur. Tatilde de bu konuyu ne çok konuşmuştumHer neyse troit sorunum da yok. Özetle.
Umarım yeterli olmuştur senin için :)
zaman ayırıp bu kadar ayrıntılı yazdığın için çok teşekkür ederim oralet. yıllardır bu konu kafamı kurcalıyor. ameliyat olmak isteyen onlarca kadının yazdıklarını okudum. benim farkettiğim birçoğu , kalacak yara izi, protez şekli, kesi yeri, doktor, maddi yönü..vb. konusunda çok iyi araştırma yapıyor ama bu protezlerin uzun zaman zarfında sağlıklarını nasıl etkileyeceği konusunda çok endişelenmiyorlar. FDA raporlarından bahsetmişsin ama FDA gerçekten tarafsız bir kurum mu? onlara, bu protezlerin sağlıklı olduğunu söylemeleri konusunda baskı yapan çok güçlü estetik lobileri yok mu? dünyanın her yerinde bu işten çok ciddi paralar kazanan onbinlerce doktor var.
ayrıca şuan bazı titanyum kaplamalı protezler hariç, bütün protezler içindeki dolgu maddesi ne olursa olsun silikon kılıftan yapılıyor. yani vücudumuz silikonla temas halinde. her yerde silikonun "inert" , yani tepkimeye girmeyen bir madde olduğu yazıyor ama bu yeterli mi? hem silikon kılıf hem de silikon doldu çok az miktarda da olsa krom, alüminyum, platinyum, nikel gibi ağır ve zehirli metal içeriyor. benim okuduğum bazı yazılarda, kadınlar bu protezler yüzünden ağır metal zehirlemesi geçirdiklerini yazmışlar. ve bunun testlerle kanıtlanması zor olduğunu ama protezlerini çıkarttırdıktan sonra kendilerinde iyileşme görüklerinden bahsetmişler. istersen arama motoru "toxic breast implants" yazıp kendein de okuyabilirsin.
ben internette her okuduğam inanmıyorum. ama bu kadar kadının bunları anlatmaktan , bu konuda forumlar açıp , blog yazıları yazmaktan nasıl bir çıkarları olabilir?
Rica ederim ne demek :)
Bende doktora karar verip yola çıkanlardanım. Ameliyat yöntemi protezin şekli ve maddi yönüyle ilgilendim sadece. Bu siteden etkilenmedim ameliyat öncesinde tam tersi sonrasında takibimi burası sayesinde yaptım yaşadıklarımı anlattım zaten benden önce ameliyat olan ve fikir paylaşan sadece bir iki kişi vardı o kadar.
FDA konusuna gelince doktor değilim bunu literatüre geçmiş yöntemlerden ve yaptığım araştırmalardan okuduğum kadarıyla söylüyorum. Ki su bazlı silikonlara karşı en iyisinin jel olduğun kime sorsan söyler burada :) Önemli olan şu, göğüs mü istiyoruz? Bunu büyütmenin tek yolu ameliyat. Doğal yöntem diye bir şey yok! Ben denedim bir umutla deneyip sonuç alamayan çok tanıdığımda oldu kıyamayıp atamadığım kremlerimde hala çekmecemi süslemekte.. Bu ameliyatın en kabul görmüş şekli jel içerikli silikonlardan geçiyor. Yani bunu uygulayacaksınız diyorsa bu kurum o uygulanacaktır. Şimdi bir doktor çıkıp hayır ben su bazlı silikon kullanacağım diyemez. Zaten FDA izin vermediği için üretimi yok ve de satışı yapılmıyor. Hem FDA ya kim ne kadar baskı yaparsa yapsın teknoloji ilerliyor zaten en başta yeni protez markaları çıkıyor. Hani ne kadar bunu takip ediyorsun bilmiyorum ama ameliyat olma eğilimin yok bunu seziyorum yazılarında, sadece bir noktaya dikkat çekmek istiyorsun öyle düşünüyorum.
Teknoloji sürekli değişiyor yeniliyor kendini. TV de bir ünlü gördüğümüzde ne kadar yapay duruyor silikon olduğu nasılda belli derdik şimdi ise yanımızdaki insanın göğüslerine dokunsak bile anlamıyoruz. Hani şu zamana kadar dokunup anlayabilen bir babayiğit görmedim ben :) kendimden örnek vereyim en basiti ki övünürüm bununla ben :)
Hem vücudun fazla bölgelerindeki yağlar alınıp göğüslere enjekte edilerek yaygın olarak yurtdışında uygulanıyor bu yöntem ama eşit bir görüntü oluşmama riski olduğuda söylenmekte.
Şimdi gelelim senin sorularına link paylaşımı yasak olduğu için ahkam kesmeyip direkt araştırdıklarımı paylaşacağım
"Silikonun temel yapıtaşı "Silisyum (Si)" atomudur. Silisyum, oksijenden sonra, dünyada en fazla bulunan elementtir. Yerkabuğunun %28'i silisyumdan meydana gelir. Kumsallardaki kumun içinde bulunduğu gibi camın da temelini oluşturur. Silisyum bir yarımetaldir ve hem metallere, hem de ametallere ait özellikler gösteren bir yarı iletkendir.Mekanik veya fiziksel açıdan bakıldığında silikon implantlar (veya protezler) son derece sağlam, dolayısıyla güvenlidirler. Pet şişelerin üzerinden araba geçip de patlamaması gibi. Laboratuar deneylerinde silikon implantların üzerine onlarca kiloluk yükler farklı yüksekliklerden bırakılarak dayanıklılıkları test edilmektedir. Bu, yapılan birçok testten sadece biridir, ayrıca oldukça etkili ve ikna edicidir. Eğer implanta iğne batırılırsa, koheziv (cohesive: birleşmiş, yapışmış, uyum sağlayan) yoğun silikon jel, delikten dışarı akmaz. Sıkıldığında, delikten dışarı doğru meyleden az miktarda jel, implant gevşediğinde tekrar kılıfın içine girer. İmplant ortadan ikiye kesilse bile koheziv jel yine akmaz ve şeklini korur.
Teknik olarak bakıldığında, silikon jeli hapseden ve yine silikondan yapılmış olan kılıf marka ve modeline göre 5 ila 7 katmandır.
Silikon, çeşitli fiziksel ve kimyasal etkilere karşı yüksek bir direnç gösterir. İmplantlarda kullanılan silikon, kimyasal olarak inerttir ve biokompatibldır, yani dokularla hiçbir tepkimeye girmez, etkileşmez ve zehirli bir bileşik açığa çıkartmaz. 50 yılı aşkın bir süreden beri tıp ürünlerinde, örneğin kalp pillerinin ve kateterlerin kaplanmasında, birçok protezin (örneğin kalça protezleri) yapımında kullanılır. Klinik ve bilimsel sayısız incelemeler, tıpta kullanılan silikon bileşiklerinin güvenilirliğini onaylamaktadır. Silikon -70°C ile +250°C arasında yapısal özelliklerini koruyabilmektedir.”
“Biyomalzeme üretiminde kullanılan, demir bakır, krom, kobalt, nikel, titanyum, tantal, molibden ve vanadyum gibi çok sayıda metal, az miktarda kullanılmak koşuluyla canlı vücuduna uygunluk gösteriyorlar. Birçok pozitif özelliğine rağmen, biyouyumluluklarının düşük olması, korozyona uğramaları, dokulara göre çok sert olmaları, yüksek yoğunlukları ve alerjik doku reaksiyonlarına neden olabilecek metal iyonu salımı gibi dezavantajları vardır. Kobalt-krom-molibden alaşımı, uzun yıllardan beri dişçilikte ve son zamanlarda yapay eklemlerin üretiminde kullanılmaktadır. Fazla yük altındaki eklemlerde (diz ve kalça gibi) ve protezlerde kullanılmaktadır.” (Bu maddeler sadece meme protezinde değil diş, kalça,diz protezleri, kalp pili, gisi çeşitli bölgeler için de kullanılıyor. )
Bahsini geçirdiğin sayfaya baktım hastaların talihsiz hikayelerini de okudum. Su içerikliydi okuduğum iki tanesi silikon içeriği olarak. Bu bir sebep olabilir. Hemde büyük bir sebep.
Bu kişiler neden blog açıp yorum yaparlar açıkçası yaşadıklarını bizim gibi paylaşıyorlardır buna bir şey diyemem ama zaman zaman bizim yorumlarımızın altında doğal yöntemleri savunan veya bu ameliyatın gereksizliğini savunan çok kişi de çıkıyor, kimi reklam amaçlı kimi bir ilaca bir bitkiye dikkat çekme amaçlı her şey oluyor. Bu kişilerin yazdıkları ne kadar resmi bir evraka dayanıyor , hani FDA yı sorguluyorsak onu da sorgulamamız gerekir. Kime göre neye göre ?
Kaldı ki biz mutluyuz diye yazıyoruz çiziyoruz ama aynı başlığın altında mutsuzum diyenlerde var. Hani onların sıkıntısı farklı oluyor genelde beklentinin dışa istenildiği gibi veya düşünüldüğü gibi vurulamaması sonucu.
Bu maddelerin vücutla teması gerekir bir sıkıntı oluşması için jelde zaten bu mümkün olmuyor direkt temas yok şu an ameliyat sonrası düşünülen en büyük risk kapsül oluşma riski. İlerde ne olur ne çıkar bilemem şu süreç zaafında izlerimde pigment oluşması dışında bir ekstra durumum olmadı.
Bu ameliyat benim hayatımı değiştirdi ameliyat öncesinde ciddi bir kaza atlattım hatta haberlerde manşet oldum!
Hayatın bana verdiği bu ikinci yaşamımda kendimi nasıl istiyorsam öyle görmeliyim diyip sıvadım kollarımı.
1,5 yıl oldu ameliyat olalı kadın olduğumu bu yıllar içinde hissettim, hani şu zamana kadar hissettiğim neydi acaba onu da merak ediyorum :))
İki gün bile göğüslü yaşayacağımı bilseydim yine olurdum bu ameliyatı.
Ayrıca Houston'da 1962 yılında ilk uygulanan kadın aynı silikonla hala yaşıyor :92:
öncelikle önerdiğim şeyi yapıp internette silikon yüzünden hasta olduğun düşünen insanların hikayelerini okuyacak ve bunun üzerine yorum yapacak kadar sabırlı olduğun için tekrar tekrar teşekkür ederim.
ikinci olarak ameliyat olma eğilimim olmadığını sezdiğini yazmışsın ama bu kesinlikle doğru değil. ergenlikten beri ameliyat olmayı düşünen ve yıllardır araştırma yapan biriyim. istersen takıntı de, istersen ince eleyip sık dokuma de, ama böyle bir ameliyata tüm risklerini her yönüyle araştırıp sindirmeden giremem. her zaman doğallıktan yana bir insan olmama rağmen, kişinin hayatını çekilmez yapan eksiklerini estetik ameliyatla düzelttirmesini asla yanlış bulmadım. ve biliyorum ki şimdilik göğüsleri büyütmenin en sağlıklı yolu protezler. ama bunun bütün riskleri bizimle paylaşılıyor mu? evet kapsül ve his kaybı gibi riskleri olduğunu söylüyorlar ama başka? gerçekten beklememiz gereken en kötü risk kapsül mü? işte bunu açığa kavuşturmadan ameliyat olmak istemiyorum.
şimdiye kadar hiç bir doktorla görüşmedim bu konuyu. en kısa zamanda birkaç doktordan randevu alıp, onların bu konuda ne düşündüğünü soracağım. bütün riskleri tarttıktan sonra yine de ameliyat olmaya karar verirsem, doktor, protez şekli...vb konularda senden de yardım alabileceğimi umuyorum.
ve son olarak silikon ameliyatı olan ilk kadına gelince..aynı şeyi yağmurluk ile de konuşmuştuk :) evet o kadın silikon taktırdığına hiç pişman olmamış ama bazı itirafları da var:
Ameliyata, bir klinikte çalışan arkadaşı tarafından ikna edildiğini söyleyen Lindsey, "Doktorlar çok fazla doğum yaptıktan sonra göğüsleri sarkan kadınlara bir çare bulduklarını söylediler. Benim dünyada bir ilk olmayı kabul edip etmediğimi sordular. Ben de 'evet' dedim" diye konuştu. Ameliyattan sonra bazı sorunlar yaşayabileceğini bildiğini belirten Lindsey, "Çok umurumda değildi. Göğüslerimde biraz sertleşme oldu. Ardından spor yaparken çok büyük ağrılar yaşadım. Ağız kurulukları, gözlerde kuruma ve kronik yorgunluk yaşadım" dedi.
her ne kadar ona takılan protezler çok önceki bir teknolojiyle de yapılmış olsa, şimdiki protezlerde de aynı silikon kılıf kullanılıyor (PIP ürettiği bazı titanyum kaplama protezler hariç) . içindeki dolgu maddesi ne olursa olsun. ister tuzlu su bazlı, ister silikon jel, ister koheziv silikon gel, ister hidrojel...kılıf aynı. silikon. beni ameliyat sonrası ağrı korkutmuyor, ama kronik yorgunluk, ağız-göz kurulukları ya da hafıza problemleri de risklere dahilse işte bu benim için dur noktasıdır.
aslında sana sormak istediğim bişi daha var . sende PIP marka protez kullanılmıştı sanırım. titanyum kaplama mı yoksa silikon kaplama mı? içindeki dogu maddesi silikon mu hidrojel mi?
alıntı yaparak cevap vermek istemedim çünkü ikimiz de oldukça uzun yazıyoruz, bütün sayfayı sadece bizim yazdıklarımız doldurmasın :)
haklısın, benim kafamdaki soru işaretlerini gidermek için onlarca doktorla görüşmem lazım. zaten planım da buydu ama ameliyat olmuş, bu deneyimi kendi vücutlarında yaşamış insanlardan alabileceğim bilgilerin daha içten ve samimi olduğunu düşünüyorum. doktor ikinci aşama. en kısa zamanda randevu almaya başlıcam.
senin sabrına güvenerek bir soru daha sorabilir miyim? internette damla protezlerin , şekileri sabit olduğu için sırt üstü yatıldığında normal göğüs dokusu gibi hareket etmediğini , dimdik yukarda kaldığını okudum.yuvarlak protezlerin hareket kabiliyetinin normal meme dokusuna daha yakın olduğu söyleniyor. sendeki durum nedir? acaba sırt üstü yatarken resmin var mı benim görebilceğim?
:)) Evet yazmaya başlayınca ne kadar süreceğini tahmin edemiyor insan. Ama sonuçta konu dışı bir yazışma olmuyor sıkıntı yok benim açımdan dışarıdan okuyanlar için alıntılı hali daha akıcı gider diye düşünüyorum
Kesinlikle hasta görüşleri de önemli ama önce konu hakkında bilgi sonra teyit etme amaçlı hasta diyaloğu ve süreç referansı önemli. Ama öncelikle bu sorulara bir doktorla cevap bul çünkü sorduğun soruların tamamı bir hastanın cevap veremeyeceği türden, hani hepimiz araştırıyoruz kendimize yetecek kadar bilgiyi. Ve yeri geliyor biz hastalar olarak anlaşamıyoruz hayır o öyle değil böyledir diye, bizi bırak doktorlar hemfikir değil her konuda. Her doktor kendi doğrusuna göre hareket ediyor. Haliyle biz hastalarda bunu böyle bilip hareket ediyoruz. Bazen her şeyi aynı yapan bir doktorun yaptığıyla başka bir doktorun yaptığı birbirini tutmuyor bile.
O yüzden ilk aşama doktor ikinci aşama hasta olmalı. Tecrübelerime dayanarak bunu söylüyorum. Aslında bu kadar süre araştırıp bilgi sahibi olup bir doktorla görüşmemiş olmanda çok enteresan. Görüşmeye gideceğin doktorlar sana ameliyat ol diye bir diretmede bulunmuyorlar. Senin sorularına göre anlatıyorlar. Ben görüşmeye gittiğimde bir kağıt bir kalem isteyip süreç hakkında not tutmaya başladım. Söylenenler bana yeterli geldi. Ameliyata karar verdim. Arz-talep meselesi. Ben göğüs istiyordum bunu bana en ağrısız şekliyle yapacağını vaat eden bir doktor karşımdaydı.
Önemli olan senin talebine arz sunabilecek bir doktor bulup ondan bilgi alabilmen. Şükür bir çok doktorumuz var geneli hatta neredeyse tamamı ilk görüşmelerde ücret almıyor. Her gidende ameliyat kararıyla dönmüyor.
O bahsettiğin internet linkini veya alıntısını bana yazabilir misin? Çünkü ben protezleri ameliyat öncesinde ve sonrasında elledim şekli sabit değil tam tersi göğüs yapısına göre hareket ediyor. Kalıp gibi durmuyor. Abartısız söylüyorum 1,5 yıllık protezlerim var ne yanında soyunduğum insanlar ne sevgililerim ne arkadaşlarım ne çamaşır alırken yardım istediğim satıcılar hiçbiri anlamadı. Yani anlamayı bırak bir ima bile olmadı. Hatta ameliyat sürecime tanıklık edip uzun yıllardır görüştüğüm kızlar var, yeri geldi onlarla görüştüm hiç biri yumuşaklığını görünce konduramıyor ameliyatlı olduğumu. Bu markasıyla alakalı olabilir. Her protezin kalınlığı, yumuşaklığı farklı haliyle duruşu da farklıdır. Bir kere damla protez dimdik yukarıda kalamaz ki, yağmur damlası gibi aşağı doğru eğimli olur, göğüs katlantı çizgisi olur ki benim görüntü olarak en beğendiğim modeldir.
Hem öyle dendiği gibi olsa gece yatarken sütyen takmazdım. Geceleri sporcu sütyenimi takıyorum, olası yerçekiminden böyle korumaya çalışıyorumo kadar yaptırdım dikkat edeyim : ))
Yuvarlak protez ve damla protezle ilgili böyle bir farkı ilk kez duyuyorum, ben damlalarımdan memnunum ama tatilde bir çok göğüslü hatunu analiz ettim : )) Tahmin edip tutturduklarım yuvarlak protezliydi. Sıfır bir göğüste bir anda ortaya çıkan hafif bir baskı olduğunda üstlerden çerçeve yapan göğüslerdi hani belki protez şekli değil yeni ameliyatlı oluşları veya doktor eli farklılığı olabilir.
Belki dediğin gibi bir durum vardır ama bende böyle bir oluşum yok : ) Bence içeriğine bağlıdır bu okuduğun yerdeki protezin. Kimi protezler var yüksek profili hiç iyi durmaz kimi vardır en şık görüntü yüksek profilden çıkar. Değişir yani yuvarlak damla oluşuna nazaran profilin yüksekliğine göre de duruşu. Benim sırtüstü resmim var hani çıplak değilde yazdan kalma bikinili. Siteye koyduğumda yan yatmış bir resmim var. Belli bir mesaj sayısına ulaşmadan göremiyorsun bu resimleri. Ulaştığında bakarsın.
Dokunulduğunda anlaşılacak, belli olacak bir protez olsaydı zaten ben ne burada yazardım ne de kızlarla buluşup dokundurttururdum ne de birinin yanında soyunurdum 
Yahu ben bunları yapabilecek özgüveni kazandım net özetim budur!! : ))
Bir de sen bu ameliatı olmak için değilde olmamak için sağlam sebep arıyorsun hani günün birinde pişmanlık duymayayım olumsuz yönleri ağır bastığı için vazgeçmiş olayım diyorsun benece. Ki benim doktora ilk gidişimdeki amaç buydu 30'lu yaşlarımda yine aklıma düşeceğine işte ben uğraştımda olmadı diyebileyim istemiştim.
oraletcim ben de senle aynı şeyleri düşünüyorum... ben o kadar uzun süre düşünüp ,araştırıken ,başka doktorlardan ameliyat tarihi aldığımda ama bir türlü olamadığımda vardı altında yatan,beni vazgeçiren bir sebep... bir takım taşların yerine oturması,kişinin kendisini ameliyata hazırr hissetmesi çok ama çok önemli.. bu ameliyata ihtiyacımı,doktorlardan tutun da ailemin her bireyine kadar olmam gerektiğini duysam da her seferinde bu ameliyattan kaçmıştım,insanlara sunduğum sebebim ya güzel olmazsa idi... yok öyle birşey, yıllar sonra kendime itiraf ettiğim şey doğal olmayan bir görüntüyle karşılaşırsam,ya çok acı çekersem.... kısacası beni uzun süre bu ameliyattan alıkoyan şey "korku" nun ta kendisiydi. eğer bir gün senin canına birşeyler tak derse sabahın erken saatlerinde doktorun ile konuşup ameliyata karar verebilirsin,ama bunun için psikolojinin yıpranmasını beklemenin ne kadar büyük bir hata olduğunu göreceksin... Biz burada ne söylesek de söyleyelim senin için anlam ifade etmeyecek,sen kendine göre doğru olanı bulana,kendi iç huzurunda protez ameliyatını aklayana kadar ameliyata karar veremeyeceksin...Çünkü karar verdiğin anda protez ile ilgili soruların hep aklında dönüp dolaşacak... canım seni doktorlar da bu konuda ikna edemeyecek,sen kendi kendini ikna ettiğin anda ameliyata hazırım diyeceksin..belki abartı olabilir belki de saçma ama bir çift protez insanı nasıl bu kadar mutlu eder bir gün ameliyat olduğunda göreceksin..:))
Bir de sen bu ameliatı olmak için değilde olmamak için sağlam sebep arıyorsun hani günün birinde pişmanlık duymayayım olumsuz yönleri ağır bastığı için vazgeçmiş olayım diyorsun benece. Ki benim doktora ilk gidişimdeki amaç buydu 30'lu yaşlarımda yine aklıma düşeceğine işte ben uğraştımda olmadı diyebileyim istemiştim.
oraletcim ben de senle aynı şeyleri düşünüyorum... ben o kadar uzun süre düşünüp ,araştırıken ,başka doktorlardan ameliyat tarihi aldığımda ama bir türlü olamadığımda vardı altında yatan,beni vazgeçiren bir sebep... bir takım taşların yerine oturması,kişinin kendisini ameliyata hazırr hissetmesi çok ama çok önemli.. bu ameliyata ihtiyacımı,doktorlardan tutun da ailemin her bireyine kadar olmam gerektiğini duysam da her seferinde bu ameliyattan kaçmıştım,insanlara sunduğum sebebim ya güzel olmazsa idi... yok öyle birşey, yıllar sonra kendime itiraf ettiğim şey doğal olmayan bir görüntüyle karşılaşırsam,ya çok acı çekersem.... kısacası beni uzun süre bu ameliyattan alıkoyan şey "korku" nun ta kendisiydi. eğer bir gün senin canına birşeyler tak derse sabahın erken saatlerinde doktorun ile konuşup ameliyata karar verebilirsin,ama bunun için psikolojinin yıpranmasını beklemenin ne kadar büyük bir hata olduğunu göreceksin... Biz burada ne söylesek de söyleyelim senin için anlam ifade etmeyecek,sen kendine göre doğru olanı bulana,kendi iç huzurunda protez ameliyatını aklayana kadar ameliyata karar veremeyeceksin...Çünkü karar verdiğin anda protez ile ilgili soruların hep aklında dönüp dolaşacak... canım seni doktorlar da bu konuda ikna edemeyecek,sen kendi kendini ikna ettiğin anda ameliyata hazırım diyeceksin..belki abartı olabilir belki de saçma ama bir çift protez insanı nasıl bu kadar mutlu eder bir gün ameliyat olduğunda göreceksin..
oyleyse kalemcim sana bisi sorayim. uzun zaman arastirma yaptigina pisman misin yoksa iyi ki yapmisin mi diyosun?
kesinlikle iyi ki iyi ki yaptırmışım..daha önce yaptırmadığımı pişmanım... mutluluğumu anlatacak söz yok kii. boş yere ağlayıp ,sızlanmışım.... her nefes aldığım an doktoruma teşekkür ediyorum... sana aslında söyleyebileceğim tek şey belki de hislerimi anlatacak şey şu """ BEN YAŞAMAYA 2 SENE ÖNCE BAŞLADIM.. ARTIK ALDIĞIM HER NEFES BENİM İÇİN DAHA KIYMETLİ... AYAKLARIM YERE DEĞMİYOR,KANATLARI OLMAYAN BİR KUŞ GİBİYİM... AMELİYAT MASASINDA BIRAKTIĞIM KALEM1981 YERİNE GÖZLERİNİN İÇİ HER AN GÜLEN BİR KALEM1981 VAR ARTIK.... HAYAT YAŞANILASI BİR YERMİŞ... MUTLU OLMAK O KADAR DA ZOR DEĞİLMİŞ..."""""
asla bu kadar uzun süre araştırdığıma pişma değilim,ama kendimi yıpratmadan daha hızlı davranabilirdim... bu kadar araştırmasaydım alalade bir doktora ameliyat olacaktım.. hem de üniversite hastanesinde,belki bir asistanın elinde heba olacaktım.. her araştırmam da her gittiğim yeni doktor da çok farklı şeyler öğrendim,bunları birleştirip kendime öyle bir sonuç çıkarttım..araştırmak önemli doğru doktoru ve kendin için doğru ve içine sinen bir yöntemi bulmak için.. ben ya bu kadar araştırmasaydım şimdi bu satırları yazmak yerine yeni bir ameliyat için araştırıyor olabilecektim..çünkü ben görüşmeye başladığımda serum fizyolojik ve siboplu protez öneren bir doktora olsaydım sanırım pişmanlığımçok fazla olurdu....:) elbette protez yaptirdigin icin pisman degilsin ama ben onu sormamistim. almeliyat olmadan once uzun yillar bu konuda arastirma yaptigina pisman misin? yani keske hic arastirmadan zaman kaybetmeden protezlerimi taktirsaymisim mi diyosun?
asla bu kadar uzun süre araştırdığıma pişma değilim,ama kendimi yıpratmadan daha hızlı davranabilirdim... bu kadar araştırmasaydım alalade bir doktora ameliyat olacaktım.. hem de üniversite hastanesinde,belki bir asistanın elinde heba olacaktım.. her araştırmam da her gittiğim yeni doktor da çok farklı şeyler öğrendim,bunları birleştirip kendime öyle bir sonuç çıkarttım..araştırmak önemli doğru doktoru ve kendin için doğru ve içine sinen bir yöntemi bulmak için.. ben ya bu kadar araştırmasaydım şimdi bu satırları yazmak yerine yeni bir ameliyat için araştırıyor olabilecektim..çünkü ben görüşmeye başladığımda serum fizyolojik ve siboplu protez öneren bir doktora olsaydım sanırım pişmanlığımçok fazla olurdu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?