Canım sen zaten kas zarı altından olmuşsun tabikide ağrı çekmiceksin.. Benim ve bir çok arkadaşımında meme dokusu yeterli olmadığı için ve doğal durması için kas altından olduk.. Acılar kıyaslanamaz bile.. İyileşme süreci çok farklı.. Benim bu gün 20. günüm ilk hafta zordu bi tek..
kalem1981 doktorlar kişinin vücut durumundan çok hangisini daha iyi yapabiliyorlarsa onu uygulamayı uygun buluyorlar. Mesela kas zarı altı çoğu doktorun uygulamadığı bir yöntem. Sebebi ise daha titiz, dikkatli bir cerrahi işlem gerektiriyor ve diğerlerinden uzun sürüyor. Bunun için de tercih etmiyorlar. Çünkü ben doktorumun yaptığı işlemleri öncesi sonrası olarak izledim. Erkek gibi düz vücutlu olan da vardı, normal göğsü olup daha da büyütmek isteyenlerde vardı. Hepsinde uyguladığı teknik kas zarı altınaydı.
bence doktorun hangi tekniği daha iyi uygulayabilmesinden çok her üç tekniği de ustalıkla yapabilmesi önemli. ben sadece bir tekniğin doğru olduğunu düşünmüyorum,benim doktorum ameliyatı dual plan olarak tasarlamıştı,ameliyat esnasında kas yapımın dual plan için uygun olmadığını gördüğü için subfacial uygulamış,eğer sadece tek bir teknikte doktorların uzmanlaştığını düşünmek bana çok anlamlı gelmiyor,yoksa her hastaya uygun bir kriz anını yönetmeleri güç olur.ben bakım olarak daha başka bişey yapmıyorum,birkaç hafta öncesine kadar kremimi kullanıyordum,artık onu da kullanmayı bıraktım.ben ilk haftanın sonunda hafiften yan yatma çabalrı içeriisne girmiştim,2. haftadan itibaren yan yatmaya başladım
:) eğer içindeki sesi dinlemek istersen 1 haftalık izin al ve seninle ilgilenecek en azından direnler alınana kadar 1 kişi olsun yanında. Olurda karar verir gelirsen bende ziyaretine gelirim :))
ben de neye benzediğini bilmiyordum,ama benim doktorum her hastasına diren takmıyo,ameliyat öncesinde çizim yaparken diren koyabilirm diye uyarmıştı beni,ameliyattan uyandığımda,koltukaltlarımda bir takım borular çıkıyordu..doktorum gece 1 gibi kontrole geldiğinde direnleri çıkarttı. benim de aslında kollarımı 2. günden itibaren rahat kullanmasaydım daha rahat geçecekti,ama,ameliyat sonrası acım olmayınca çok hafife aldım ameliyatı... ben ameliyat olalı 8 ay oldu,krem haricinde ekstra bir bakımım olmadı,doktorum sık sık kontrole çağırarak durumu kontrol altında tutuyordu zaten. kendimi hiç ameliyat olmamış gibi hissediyorum,artık giydiğim herşeyin yakışması çok mutlu ediyo beni. yazın gelmesini dört gözle bekliyorum.20 .günden itibaren yumuşamaya başlayacaklar zaten,artık tam doğal gögüs kıvamında bana göre,hem görüntü hem yumuşaklık,çok mutluyum kısacasıevet canım ama onlar kan içeride birikmesin diye biliyorsun. Bana bahsetmişlerdi ama ben neye benzediğinin bilmiyordum, ertesi gün çıkaralım demiştim ama doktorum anlatınca dayanılır diyip gıkımı çıkarmamıştım. Doktorum bunlar göğüslerinin sigortası demişti. Benim anlatılanlara nazaran çok rahat geçtiğini söyleyebilirim. Zaten ameliyatı hissetmiyorsunuz önemli olan sonrasındaki bakım :))
Ee kalem1981 ne kadar oldu senin ameliyatından beri? Neler önerdi doktorun ve artık kendini nasıl hissediyorsun :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?