kızlar orda mısıınız ?
Merhabalar ;
Forumlardan daha önce Dr. Yusuf Cana ameliyat olduğunuzu gördüm. Bende burun ameliyatı için kendisi ile görüşüyorum ve son kararımı vermek üzereyim. Yusuf beyden memnun kaldınız mı ? burun ameliyatı için kendisini tavsiye ediyor musunuz ?
Sakıncası yoksa ameliyat sonrası resimlerinizi görebilir miyim ?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
merhaba
dr. yusuf can ın muayenehanesinde sgk karşılamıyor. yunus emre hastanesinde muayene yapmıyorlar sadece sgk lı olan hastaların ameliyatlarını yapıyor. ameliyat fiyatıda 4.000.00 tl den başıyor. görüşmelerinden ücret almıyor.
Siteye üye olmaktaki amacım, burun estetik ameliyatı olmadan önceki süreçte forumda yazılanların ameliyat kararı almamda etkisi olmasıydı. Şimdi aynı süreçten geçen arkadaşlarıma, ameliyat tarihimin üzerinden yaklaşık 2.5-3 ay geçtiği için yardımcı olmak ve tecrübelerimi paylaşmak isterim.
Uzun süren doktor araştırma sürecinden sonra Op. Dr. Yusuf Can a ameliyat olmaya ve burnumu emanet etmeye karar verdim. Daha önce, tanıdığım bir kaç kişiyi de ameliyat etmiş ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu kişiler hiç bir sıkıntı yaşamadıklarını burunlarını çok sevdiklerini söylemişlerdi. Görüşmekte fayda var diye düşündüm ve ilk görüşmede 'işte aradığım doktor' dedim=)) Bilgisayarda burnumun tasarımını her doktor gibi yaptı Yusuf Bey, fakat diğer doktorlardan şöyle bir fark vardı. 3-4 e yakın tasarım yaparak tercihi bana bıraktı.( genelde 1 tasarım yapıyorlar) Ameliyat tarihime kadar da tasarımları inceleme sindirme ve çevreme danışma fırsatım oldu.
Ameliyat günü gelip çattığında, sıfır heyecan çokça merak vardı. Ne bir acı ne bir ağrı hiçbir şey hissetmediğimi tüm samimiyetimle belirtmek isterim. Ameliyat öncesinde el üzerinden damar yolum açıldı, sedyeye yatırıldığımda da sakinleştirici verildi. Asansöre bindiğimde hayal dünyasına dalmış vaziyetteydim. Ameliyathaneyi hiç görmedim ya da hatırlamıyorum. Zaten uyandığımda odaya giden koridordaydım ve odaya girer girmez yüzüme bir maske takıldı. İşte ameliyattan sonra hayatımı kurtaran yüzümün şişmemesine ve göz altlarımın neredeyse hiç morarmamasına sebep olan bu makinaya, bu makinayı hastalarına uygulayan doktoruma çokkkk minnettarım=)) sabit bir ısıda (sanırım 12 dereceydi) olan bu makinaya bağlı maske, taburcu olduğum zamana kadar yüzümde takılı durdu. Normalde çok şişme olur morarırım diye bekliyordum ama korktuğum gibi değildi.
Burnumun üzerinde ameliyattan sonra atel vardı, taburcu olduktan 3 ya da 4 gün sonra burnumun içindeki slikon tampon çıkarıldı (tampon çıkarılırken onu içeriye bağlı tutan dikişlerde alındığı için çok hafif bir acı oluyor ama panik olmaya gerek yok) , bir hafta sonra da atel çıktı yerine bant takıldı. o da 5-6 gün kaldı. Ten renginde olduğu için rahatlıkla insan içine çıkılabilir. Tampon çıktıktan sonra deniz suyuyla ve kulak çöpüyle burnumun içini temizlediğimi, teramicin ile burun deliklerimin çevresini ve hafifçe içini merhemlediğimi, göz altlarıma arnika sürdüğümü de dipnot olarak belirteyim. Ayrıca göz altına üzüm çekirdiği yağı da kullandım.
Bandı çıkarıp burnumu ilk gördüğümde garipsedim ama çok beğendim. Biraz kalkıktı ve eskiden burun kemerimin olduğu yerdeki kavis tam belli olmuyordu. İki üç gün içinde masajların da etkisiyle, burnum çok güzelleşmişti:) Zamanla kalkıklığı doğallaştı ve doktoruma ''kayak pisti gibi olmasın'' ''varla yok arası çok hafif bir kavis olsun'' demiştim tam da o şekilde bir kavis oldu. Nefes problemim vardı ameliyat sırasında hepsi halledilmiş. Doktor Yusuf Can aynı zamanda kulak burun boğazcı olduğu için nefes alma kısmına çok dikkat edeceğini baştan biliyordum öyle de olmuş. Sabah kalkınca ağzın açık yatmadıgın için boğazının agrımaması çok güzel bir duyguymuş:)
Fiyata gelirsek, piyasayı az çok bilenler varsa aranızda 7-8 binlerin ortalama olduğunu, 15-17 binlerin uçuk olduğunu, 4-5 binlerin ideal olduğunu bilirler. Ben bu süreçte, ''çok pahalı,kesin iyi doktordur' yanılgısına düşmedim. ''doğal burun ve iyi nefes nerdeyse ben ordayım' felsefesiyle hareket ettim. O nedenle fiyat ile doktor kalitesinin paralel olduğunu düşünmeyin. Yusuf Bey, 4750 civarı yapıyor ameliyatlarını. Tabi her burun her ameliyat birbirinden farklıdır. Kiminin sinüziti vardır aynı anda onun da ameliyatını olur kiminin tek derdi burun ucudur vs. En uygun fiyatla sizi ameliyat eder pamuk gibidir Yusuf Bey.
Ameliyat ilgili korkulacak tek şey, her şey bitip işe başladığınızda kalabalık içine girdiğinizde birinin burnunuza çarpacak mı endişesi. Bir süre evde bile ev sakinleriyle denk gelmemeye çalıştım. Sakınan göze çöp batmasın diye de kimseye çaktırmadım bu korkumu :) Kimsenin burnuna nazar değmesin diyelim.
Biraz uzun oldu ama umarım kafanızdaki tereddütlerden bir kaçına değinmişimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?