Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
seve seve en ince ayrıntısına kadar paylaşırım tabi.. sen de mi superplast ta oldun işlemlerini? bu arada doktora gittiğimde diğer hastalar çok beklemesin doktor beyi de çok meşgul etmiyim diye bir sürü soracağım şey arada kaynıyor ben artık bütün aklıma gelenleri not alıyorum çok iyi oluyor :)
soleil merhaba,kusura bakma yazamadım özür dilerim , ben superplast ta olmadım, doktorum metropolitanda yaptı operasyonlarımı,ilk birkaçgün yürürken ödemlerim artıyormuş meğer o yüzden pek bir şiş halde eve dönmüşüm şimdi daha çok yürüyorum ödemlerim daha iyi durumda, bana karnına hafif hafif masaj yap dedi doktorum ama azıcık ağrısı var pek yapamıyorum bazı arkadşlar lpg falan yaptırdıklarından bahsediyorlar daha çabuk toparlanması için benim şu dönemde öyle birşey yaptırmam söz konusu bile değil, ama umarım 5 haftanın sonunda korsemi çıkardığımda da eskisi gibi bir göbekle karşılaşmam ,çünkü maşallah iştah yerine geldi yine yiyorum ben hominigırtlak
selam arkadaşlar
arkadaşın karın bölgesini yaptıralı 1.5 ay oldu ama hala pek değişiklik yok
ben de bacak mı yaptırsam diyorum ama bilemiyorum :26:
emin misiniz yani arkadaşının karnına her bakan aynı şeyi mi söylüyor..? ben de bacaklarımı yaptıralı 1 ay olacak, aynaya her baktığımda eskisi gibi görünüyor ama eski kıyafetlerimi giyince içine giriyorum.. ben de anlamış değilim bu işi ama ciddi bir görüntü aldanması olabilir.. sana da tavsiye ederim bacak olayını ama artık sonbaharda yaptır çünkü o morluklar ve korseyle bu sıcaklar çekilmez.. hatta şimdiden sonbahar için işlem randevusu al ki sonra kalmıyor heryer doluyor, yazın bir ara da doktor bey için görüşme istersin..
canım kimse görmüyo ki :)
kıyafette ve kiloda da fark yok işte.
ya bacak için çok zorlanıyo musun
ben doktor olduğum için çalışırken sorun olur mu diyorum izin hakkım da yok
bi de korseyle filan wc olayı da zor olur sanırım :)
geçmiş olsun duymamıştım metropolitanda yaptıklarını, biz tek bir yere odaklanmıştık.. ya lpg bana bile uygun değil kimmiş o yaptıranlar yahu nasıl dayanılır lpg ye bu acılarla.. benim 1 ay oldu hala bazı yerler acıyor.
ben işlemden çıktıktan sonra doktorumun tek isteği olduğum kiloyu korumamdı o yüzden yediklerini lütfen kontrol altında tut ki sonra hayal kırıklığı yaşamayasın bak havalar da iyice ısındı sık dişini azıcık :)
bacak öyle kolay bir olay değil.. o korseyi giydiğin ilk 3 gün cenderede gibi böyle komik apış apış yürüyen bir robot gibi oluyorsun ama sonra vücudun alışıyor. tuvalet olayı çok kolay, hiçbir yere bulaşmadan her türlü tuvaletini yapabiliyorsun ama tuvalete oturması biraz zor oluyor sağdan soldan bir yerlere tutunarak dizlerini kırmadan bacaklarını ileri uzatarak oturuyorsun ama sanırım zaten her yaptıran kendine göre kolay bir yolunu bulur ki bu da benim kolay yolumdu :) cuma günü yaptırsan haftasonunu da evde yatarak geçirsen daha iyi olur ama mutlaka ve mutlaka ilk bir hafta herkes anlar yürüyüşünde bir gariplik olduğunu :) sonra da incelmenden anlaşılıyor ama bacaktaki ödem kolay gitmiyor benim ayaklarıma kadar bile inmişti bir ara.. yemene içmene sporuna herşeyine çok dikkat etmen gerekir, aslında bu tür operasyonlar insanı biraz gaza getirsin biraz disipline etsin diye bence çünkü sağlığımıza her daim dikkat etmeliyiz, yoksa bi ton para verdik bi ton sıkıntıya katlandık diye sağlığımıza dikkat etmek değil sadece..
eğer düşünüyorsan kesin tavsiye ederim, hatta arefesi cumaya denk gelen bir bayramda arefede yaptır ki bayram tatilinden faydalan, arefesi cumartesiye de denk gelse cumartesi yaptır -ki cumartesi işlem yapıp yapmadıklarını bilmiyorum sorman lazım-. yine de her şekilde dediğim gibi sonbahar için şimdiden bir görüşme ve işlem tarihi al mutlaka sonra hemen doluveriyor..
arkadaşın için de aklım almıyor diyeyim :) artık doktorunun bir açıklaması vardır mutlaka umarım daha fazla ödem tutmaz vücudunda..
evett kesinlikle haklısın zaten en büyük korkum 5,haftanın sonunda korseyi çıkardığımda giden yağların geri gelmesi (( meme operasyonuda geçirdiğim için kendimi fazla zorlayıp sporda yapamıyorum,1 haftadır iyi yürüyorum ama ,senin yazıların beni acayip motive ediyor valla çok teşekkür ederim.bundan sonra daha dikkat edeceğim kseinliklee :18:
valla bizim de aklımız almıyor da doktorla da görüşmedi
benim işim için tatil yok canım ya bayramlarda filan nöbet oluyo hatta daha yoğun oluyo
işte yıllık izin hakkımın gelmesini beklemem lazım bu durumda
bacak yaptıranları burda okuyunca diğer bölgelerden daha zor olduğunu düşündüm zaten ben de :)
illa yemeğe filan dikkat etmek lazım mı ki ya
benim arkadaşa postop öyle bişi denilmemişti de
ama kilo almadı
Kizlar selam uzun sure giremedim.oncelikle herkese gecmis olsun.
Odemlet konusu,sislik,morluklar,gelisme gorememe konusunda sabirli olun.
Benim bacaklar inanilmaz mordu kapkara. 4hafta sirtustu yattim.bacak yanlarim asiri agriliydi morluklar oldugu surece.
5.haftada yavas yavas yan yatmaya basladim.6.hafta seklen toparlamaya basladim.
Odemler benim de ayaklarima bacaklarima iniyodu o da normal.
Yemege dikkat etmenin otesinde herkesin bunyeyi odemi farkli surede atiyo.
Korseyi ben 4hafta cukarmadim derim de toplasin diye.
Meric yag enjeksiyonu farketmedi drmissin sasirdim. Belki odemler inince belli olur.
Ne kadar enjekte etti acaba.
Uzun lafin kisasi sabir kizlar:) insallah goruntuler zamanla duzelecek.
selam yaaa benim sana danışmam gerek bacak konusunda tecrübeli olduğun için.. senin dikiş izleri ne alemde? benimkiler çok ortada ve kırmızı gerçi 1 ay oldu daha ama ne bilim içime korku düştü :) ya bi de hafif dalgalanma gibi duruyor bir bacağım hafiften daha kalın gibi bunların hepsi ödem mi? dün havuza girdiğimde bacaklarım acıdı ya sanki ucunda ağırlık olan kancalar takılıymış da etimi çekiştiriyorlarmış gibi oldu ilk yüzmeye başladığımda.. normal mi bunlar ne zaman geçer senin geçti mi ay çok çaresiz hissettim kendimi birden :44:
Benim malesef bacak degildi,basenlerin yan cikintilarina islem yapildi ama bacak yanlarimda morluk olustu.
Izleri sorarsan yok gibi,popo cizgisi hizasindalardi,acik renk ben gibi kucuk.
Fakat senin nerde bilemiyorum, heryerin derisi de farkli oluyo.bacak iciyse daha hassas daha uzun surebilir.
Deri icindeki bolge de uzun surede toparlar o yuzden bence agri hissetmen normal.
2-3 ay bekle bence. 5. 6. Haftadan sonra bile fark hissetmistim ben.
Eger 2-3ay sonrasinda kalinlik vs bi fark goruyosan doktorla gorusursun, en iyisi ona sormak olacaktir.
Ama daha erken kafani takma bence simdilik:)
operasyon yaptiran tum arkadaslar; epey zaman gecti. ne dusunuyorsunuz? gozle gorulur fark var mi? kendiniz ne hissediyorsunuz? deger mi yani bizim yaptirmamiz icin tavsiye eder misiniz? az kaldi geliyorum istanbul`a. zaman yaklastikca tedirginligim artiyor.