Op.Dr. Cahit Vural ile Meme Estetiği

MEME KÜÇÜLTME HAKKINDA MERAK EDİLENLER
Meme küçültme ameliyatları meme dokusunun istenilenden fazla miktarda olması durumunda yapılan cerrahi müdahalelerin tümüne denir.Sadece memenin küçültülmesi değil hem sarkıklık tedavisi hem de asimetri sorunları da aynı anda çözülür. Meme Küçültme ameliyatları ile hastaların duruş şekli bozuklukları, eşlik eden bel ağrısı, pişik sorunları ve estetik deformasyonların tümüne çare bulunmuş olur. Hastaların sosyal hayatlarındaki ilişkileri etkilenebilir, zaman zaman iletişimlerini dahi sınırlayan bir sorun olabilir hatta kadınlarda gizlemeye yönelik çabalara iten bir problem olarak kendini gösterebilir.

Mrb hocam. Şu an 4aylık hamileyim. Hamilelikten sonra daha doğrusu emzirme bitiminden ne kadar zaman sonra küçültme ameliyatı olabilirim acaba

Merhabalar doktor bey. Benim sorum şu yönde. Beniö göğüs dokum neredeyse yok. Doktor 385cc yuvarlak kas altını uygun buldu. Ama dokum az olduğu için olmazsa daha düşük bir cc koyabileceğini söyledi. Ama 385 bile istediğim boyutta değil. 1.66boyum var 49 kiloyum omuzlarım geniş kaldırır görüntü olarak ama deri zorlanırsa ne olur ısrarla büyük istersem daha somra protez oturduğunda gergin durmaya devam mı eder? Israrcı olmalı mıyım?

instagramda takip ediyorum sizi. hoşgeldiniz forumumuza da :) sorum şu: iki yıl oldu silikon taktıralı sağ mememin alt yarı ortası yaz ve kış bariz olarak soğuk arada hissedilir fark var. bunun sebebi sizce ne olabilir bu normal bir durum mu? solda böyle bir durum yok.

teşekkür ederim

Meme estetiğinde süt bezlerine zarar gelirmi ?
  1. Operasyon sırasında süt emzirme kanallarına dokunulmadığı için, doğum yaptığınızda süt emzirmede problem yaşamazsınız.

Meme estetiğinde kaç gün istirihat yeterli olur?
İstirahat döneminiz 3-4 gündür. Operasyon sonrasında 4.cü gün işe giden kişiler bulunmaktadır. Ama 1 hafta iş yerinden izin alıp istirahat etmek isteyen kişilerde olmaktadır. Tıbbı açıdan 4 günden sonra işe başlamanızda sakınca yoktur.

Meme küçültme estetigi sonrasi
Estetik cerrahlar tarafından, normalden iri memelerin görünümünü düzeltmek için yapılan bir ameliyat olsa da; iri memelerin yol açtığı, sırt ağrıları, duruş bozukluğu, baş ağrısı, omuz ağrısı, nefes almada güçlük, sütyen askılarıyla omuzda oluşan çöküklük, meme altındaki hijyen problemlerini (pişik veya mantar enfeksiyonları gibi) çözmeye yarayan rekonstrüktif bir ameliyattır.

Hastanın boyuna ve meme ağırlığına göre yeni memelerin yerinin çizimi yapıldıktan sonra, genel anestezi altında fazla meme dokusu ve fazla deri çıkartılmaktadır. Ameliyat ortalama 2-4 saat sürer. İlk günler kol hareketleri sırasında ağrı olabilir, ancak geçicidir. Ameliyat sonrası şişlik, meme ucunda hissizlik, memede morluk olabilir ve geçicidir. 12-15.günlerde dikişler alınmaktadır. Estetik cerrahlar, hasta memelerin iriliğine göre 1-2 hafta içinde işine dönebileceğini belirtmektedir.

Merhaba blue_suede blue_suede
Deri elastikliği zaman içinde biraz daha artabilir eğer silikon taktırdıysanız. Ama ilk kez taktırcaksanız burda bir limitimiz var. O limit dahilinde en büyük olanı taktırabilirsiniz.

Merhaba FAZLANAZLI FAZLANAZLI Bazı amaliyat sonrası dönemlerde soğukluk ve bazende hissizlik olabiliyor .Tüm bu şikayetler iki yıla kadar geçme eğiliminde oluyor .Geçmezse kendi doktorunuza gözükmenizi öneririm.

JİNEKOMASTİ HAKKIN DA BİLİNMESİ GEREKENLER

Jinekomasti erkeklerde oldukça sık gözlenen, göğüslerin patolojik olarak büyümesine verilen isimdir. Kişide sosyal ve psikolojik sorunlara neden olması nedeni ile sağlık tehlikesi yaratmaktadır. Bu durumun düzelmesi spor ya da rejim ile mümkün değildir. Üç ana tipi vardır. Sadece yağ dokuda artışın olduğu, sadece meme dokusunun arttığı ve her ikisinde birden artışın olduğu jinekomasti olarak üç çeşitdir. Tedavisi çoğu zaman cerrahidir. Jinekomasti ameliyatında yağlı dokuyu sakşın yaparak almak ya da meme kitlesinin (bezinin) çıkarılması olarak iki metod uygulanabilir. Şayet kişide yağ doku ve meme dokusunun artışının yanında ciltte de artış var ise fazla olan cilt de operasyon esnasında çıkarılmalıdır. Fakat çoğu zaman tedavide sadece yağların çıkarılması yeterli olmaktadır. Tüm bu cerrahi tedavi çeşitlerinde hasta bir gece hastanede yatırılır. 1 ay süre ile korse kullanımı önerilir. Ameliyat sonrasında istediği zaman duş alabilir.

Merhaba FAZLANAZLI FAZLANAZLI Bazı amaliyat sonrası dönemlerde soğukluk ve bazende hissizlik olabiliyor .Tüm bu şikayetler iki yıla kadar geçme eğiliminde oluyor .Geçmezse kendi doktorunuza gözükmenizi öneririm.
anladım hocam 2 yılı geçti ama keşke her dr yaptığı işin arkasında durabilseydi . asistanınız gülenay hanım a da sevgiler.

Mrhb doktor bey benim size sorum var 1993 doğumluyum 96 trafik kazası geçirdim yüzüm dikiş izleri var 3 kere ameliyat oldum tekrar olmayada ne maddi nede cesaretim var lazerle geçme şansı var mi

MASTOPEKSİ NEDİR?
Meme dikleştirme ameliyatı yerçekimi, gebelik, emzirme etkileriyle sarkan memelerin yeniden şekillendirilmesi ameliyatıdır.
Özellikle doğum ve emzirmeler sonucunda meme derisi elastikiyetini yitirir. Meme dokusu eski dik formunu kaybeder ve meme başları oldukları yerden daha aşağı bir noktaya inerler. Bazı olgularda meme bezlerinde küçülme ve memelerin içlerinin boşalması görülür. Meme dikleştirme ameliyatlarında amaç memeye yeni bir şekil ve dik bir form kazandırmaktır. Meme başı çevresindeki koyu renkli alan (areola) geniş ise bu ameliyatla daraltılabilir. Ayrıca gebelik sonrasında meme bezleri küçültülüp içi boşaldıysa bu dikleştirme işleminde silikon meme protezleri de yerleştirilerek meme hacmi ve gerginliği arttırılabilir.

Merhaba lar öncelikle çok geçmiş olsun schtzi schtzi .Nerede yasıyorsunuz ?Biz İstanbuldayız .Normalde yara ,skar,akne izlerini lazerle geçirebiliyoruz .Ama size kesin birşey söylemek için görmem gerekli muaynemiz de ücretsizdir.İsterseniz özelden resimde gönderebilirsiniz

@OpDrAltughanCahitVural hocam merhaba,çoğumuzda mentor marka silikon var. Bu markanın garantili olduğu,ömür boyu vücutta kalabileceği söyleniyor. Size aslında daha önceden sormuştum garanti kapsamı nedir başımıza neler gelebilir diye. Nuronunu Nuronunu arkadaşımızın başına talihsiz bir olay gelmiş. MR sonuçları profilinde mevcut. Ben okudum ama tam olarak anlayamadım kapsül oluştuğu yazıyor ama protezi delinmiş mi? Sivri cisimle yaralanma harici delinmeyecek birşey nasıl böyle bir yaralanma olmadan bu hale gelebilir? Ve arkadaşımızın doktorunun dediği protez çıkarılacak firmaya gönderilecek ve kusur bulunursa yenisiyle değiştirilecekmiş... bu birden fazla ameliyat vs vs bir sürü sıkıntı demek. Bu izlenilen yol doğru mu,Allah korusun bizim de başımıza böyle bir iş gelse bu şekilde mi ilerliyor prosedür? Bizim kafamız çok karıştı Hem arkadaşımız adına çok üzüldük Hem de acaba bizim başımıza da gelir mi diye korktuk doğrusu .. gerçi bunlar sık rastlanılan şeyler değil fakat yine de bilgilenmek isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler hocam.

X