Op.Dr. Cahit Vural ile Meme Estetiği

Merhaba Tiramisu35 Tiramisu35

Göğüs kafesinde ödemler çekildikten sonra protezin bir miktar yayılması ve hafif küçülmesi zaman zaman olabiliyor Bu konuda istenmeyen durumların önüne geçmek için uygun sudyen kullanımı çok önemli hale geliyor. Burdaki önemli olan diğer bir konu ise ameliyat öncesinde hastalarımızda uyguladığımız simülasyon muayenesi ile hastanın ameliyat sonrası arzu ettiği görüntüyü elde edebilecek protezin belirlenmesi oluyor Hasta protezli halini ayna karşısında görerek daha rahat karar verebiliyor.

Merhabalar Pemberuj_lu Pemberuj_lu
İleri derece sarkmalarda kullanılan lolipop tekiniği ile %90'nun üzerinde başarı ile göğüs dokusunu toplayabiliyoruz Bazı çok istisnai durumlarda meme altında kalan çok küçük bir kesi de yapmamız gerekebiliyor Meme başı etrafından yapılan kesi de kullanılan teknikte ise sarkmaları toplamak mümkün tabi ama hastanın bu teknik için uygun aday olması gerekli burdaki sarkmaya müdahale şansımız bazen sınırlı olabiliyor.
Tskederim cvp için

Meme büyütmede yeni nesil protezler ile uzun yıllar sağlıklı bir görünüme kavuşulabilir. Protez ameliyatları güvenilir gönül rahatlığı ile uygulanabilen cerrahi işlemlerdir. Birçok kadın onlarca yöntemi deneyip sonunda başarısızlıkla yüz yüze kalır. Silikon ile meme büyütme ameliyatları alternatifsiz başarılı kesin sonuçtur. Meme kanseri ile arasında bilimsel olarak bir bağlantı olmadığı kanıtlanmıştır. Meme kanseri taraması için yapılan tüm radyolojik testler ile meme protezleri uyumludur ve bu açıdan bir risk faktörü değildirler.

Meme büyütme ameliyatına karar vermiş hasta meme büyütme öncesinde göğüs duvarı yapısına göre istenilen ebatlarda protez seçimi için bir ön görüşme daha yapılır. Ameliyat esnasında seçilmiş olan protez 45 dk süren bir ameliyat ile meme altı plandan yerleştirilir. Meme büyütme ameliyatı sonrasında yapılan cerrahiye bağlı belli belirsiz bir iz kalır. Ameliyat sonrası dönemde 10 gün kadar aktif spor yasaklanır. Hastalar 3(üç)gün istirahat sonrasında günlük aktivitelerine dönebilir.

merhabalar doktor bey .. size sormak istdiğim konu şu ki göğüslerim boyuma göre büyük elbise ve südyen bulmakta zorlanıyorum çünkü sırtım dar göğüsler büyük fakat sönük değiller hafif sarkıklar acaba toparlama yolu ile hem küçülüp hem dikleşmeleri ve şekil verilmesi sağlanabilir mi ? yuvarlak dediğimiz meme tipine sahibim ..

merhabalar doktor bey .. size sormak istdiğim konu şu ki göğüslerim boyuma göre büyük elbise ve südyen bulmakta zorlanıyorum çünkü sırtım dar göğüsler büyük fakat sönük değiller hafif sarkıklar acaba toparlama yolu ile hem küçülüp hem dikleşmeleri ve şekil verilmesi sağlanabilir mi ? yuvarlak dediğimiz meme tipine sahibim .. @OpDrAltughanCahitVural

MEME KÜÇÜLTME HAKKINDA MERAK EDİLENLER
Meme küçültme ameliyatları meme dokusunun istenilenden fazla miktarda olması durumunda yapılan cerrahi müdahalelerin tümüne denir.Sadece memenin küçültülmesi değil hem sarkıklık tedavisi hem de asimetri sorunları da aynı anda çözülür. Meme Küçültme ameliyatları ile hastaların duruş şekli bozuklukları, eşlik eden bel ağrısı, pişik sorunları ve estetik deformasyonların tümüne çare bulunmuş olur. Hastaların sosyal hayatlarındaki ilişkileri etkilenebilir, zaman zaman iletişimlerini dahi sınırlayan bir sorun olabilir hatta kadınlarda gizlemeye yönelik çabalara iten bir problem olarak kendini gösterebilir.

Merhaba S seyri Meme ameliyatlarından beş yıl sonra benzer şikayetlere çok rastlamıyoruz Hiç bu şikayetler için bir tetkik yaptırdınız mı ultrason gibi Birde hangi şehirden bize ulaşmıştınız?

Kayserideyim hocam.Hayır bu konuyu direk doktoruma sormadim açıkçası fakat ağrıyi biliyor.ultrason cektirmedim.böyle bir durum rastlanan birşey değil demenize sevindim ama yinede ameliyatla ne kaybettigim konusu beni çok dusunduyor.bu yüzden size sorma ihtiyaci duydum.sebep bumudur?burda bir kac konuda ameliyat olanlara sordum,ayni seyi yasayan varmi diye fakat cevap gelmedi.

Merhaba S seyri burda olsaydınız kliniğimize uğrayın derdim çünkü kadınlar kulübü üyeleri için ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlıyoruz ama uzakta olduğunuza göre ultrason sonucunuza bakıp yardımcı olmaya çalışıcam.

Gebelik Öncesi meme estetiği yapılabilirmi?
Silikon protez ile yapılacak meme büyütme estetiği ile ilgili en sık sorulan sorulardan biri de gebelik ve emzirmedir. Meme büyütme estetiğinde kullanılacak implant kas altına yerleştirilir. Bu teknik ile süt bezlerine ve kanallarına zarar verilmez. Meme büyütme estetiği yaptırmak; gebeliğe de emzirmeye de engel değildir.

@OpDrAltughanCahitVural hocam ben henüz bir görüşme yapmadım bir doktorla. ama 3 hafta sonra görüşüp ameliyatı kararlaştıracağız.benim fotoğraflarım var bakıp nasıl bir protez takılır bilgi verebilir misiniz?ölçü falan hiç almadım.bi çocuğum oldu 7 ay emzirdim fakat çok kilo verdikten sonra sarkma ve erime oldu.
ikinci sorumda iki doktor seçeneğim var biri ankara sincan devlet hastanesi diğeri numune eğitim araştırma hastanesindeki doktor.hangisini tercih etmeliyim hastane olarak.doktorların ikisiyle de ön muayene olmalımıyım?

Merhaba V -violet Her iki doktora da muayene olabilirsiniz hiç çekinmeden Kararı verecek sizsiniz eninde sonunda. Biz muayene etmeden çok sağlıklı olmadığı için protez hacmi ve şekli ile ilgili bilgi paylaşamıyoruz yanlış yönlendirmemek için Şimdiden çok geçmiş olsun

X