Önümde iki seçenek var.Hangisini seçmeliyim karar veremiyorum.Yardımcı olur musunuz?

Aynı şeyi babama söylüyorum.Kendim yaz okulunun olduğu Selçuk üniversitesine gitmek istiyorum.Mimari projelerin hepsi yaz okulunda veriliyor ama babam hiç sıcak bakmıyor.Gideceksek birlikte gidelim diyor ama biraz daha ısrar edip zorlasam mı ki.Daha fazla ısrar edersem de bağırır

Babanla bir sorunun yok anladığım kadarıyla. Kardeşlerin de var. Ben olsam babam ve kardeşlerimden ayrılmazdım. Okulun açısından da Tekirdağ daha kolay görünüyor.
Arada sorunlar oluyor ama çok büyütmüyorum.Anneannemler dedemler ve babamla aralarını bulmaya çalışırken bu sorunları çok da büyütmüyorum.Babam okulu bitirmem konusunda arkamda.

Ben olsam kardeslerimle giderdim

Sen peki tüm bu baskılar dışında kendin için en doğrusunun hangisi olacağını düşünüyorsun ? Yani gönlünden geçen, şunu yapabilirim şunu asla istemem dediğin bir
Şey var mı?
Tekirdağa gidip de babamın evlenmesini istemem be okulu bitirene kadar en azından.Sonra olabilir belki.Şuanda Sakarya'da okuyorum ben.Sakarya daha yüksek puanla alıyor.Daha düşük puanla alan bir üniversiteye gitmek beni biraz endişelendiriyor.Öte yandan burada okulu bitirememe(Sakarya'da) var.Bir de şöyle bir durum var.Konya Selçuk üniversitesinde benim kaldığım derslerin tamamı yaz okulunda açılıyor.Oraya gitmek istediğimi söylediğimde babam sıcak bakmıyor.Gideceksek birlikte gidelim diyor.Onun Tekirdağdan başka seçeneği yok.Tekirdağdaki üniversiteye gidersem okulumu daha kısa sürede bitirmek için dersleri temizlemem için yaz okuluna gitmek istediğimde başka bir okula gitmem gerekecek.Çünkü Tekirdağda da yaz okulu yokmuş ama başka üniversiteden aldığını(yaz okulunda) kabul ediyorlarmış.Sakarya başka okuldn alınanı da kabul etmiyor.

tekirdah gibisi yoktur ya kücük istanbul derler zaten kimse kimseye karısmaz bakmaz gece okuldan dönerken rahat edersin ayrıca okul icin de iyi olucak sanırım bence dene ne kaybedersin ki

Su an yasadiginiz yerde kalin. Baban da evlenirken ayrilir evden o zamana kadar biraz idare etsin sizin duzeninizi bozmasin. Herkesin acisi var haklilik paylari da var.

Canim benim basin sag olsun.Onemli olan senin icin cekirdek ailendir babani ve kardeslerini yalniz birakma okulunu bitir sonra mis gibi bir is bulursun parani kzanirsin anneni her zamn ziyaret edebilrsin onlarin sana ihtiyaci var yalniz birakma derim

Bence babanla bu kaygılarını konuş. Tekirdağ hepiniz için ortak gidilebilecek yerse babana hem okul hem de ev işleri ve evlilik konusundaki kaygını anlat ve bir ortak karar alın. Diğer türlü olasılıklarla bu düğüm çözülecek gibi durmuyor. Tüm bu karmaşıklık içinde geleceğinizi ve mezuniyetinizi öncelikli sıraya koymanız gerekiyor bence. Nine ve dedeniz sizi anlayacaklardır. Ya da zamanla anlarlar. Yaz okulunu başka okullarda yapan, başka okullardan ders alan bi dolu da arkadaşım oldu. Tekirdağda okusanız bile yaz süreci ders almanız açısından da kısa bir süreç. Temelli konyaya gidip yerleşmekten daha kabul edilebilir bir zaman dilimi aynı zamanda

Bence babanla bu kaygılarını konuş. Tekirdağ hepiniz için ortak gidilebilecek yerse babana hem okul hem de ev işleri ve evlilik konusundaki kaygını anlat ve bir ortak karar alın. Diğer türlü olasılıklarla bu düğüm çözülecek gibi durmuyor. Tüm bu karmaşıklık içinde geleceğinizi ve mezuniyetinizi öncelikli sıraya koymanız gerekiyor bence. Nine ve dedeniz sizi anlayacaklardır. Ya da zamanla anlarlar. Yaz okulunu başka okullarda yapan, başka okullardan ders alan bi dolu da arkadaşım oldu. Tekirdağda okusanız bile yaz süreci ders almanız açısından da kısa bir süreç. Temelli konyaya gidip yerleşmekten daha kabul edilebilir bir zaman dilimi aynı zamanda

Basın sağolsun toprağı bol olsun anneciginizin. Ailelere bakma. Benim babaannemler de annemi suçladılar. Bu ne kadar büyük bi vebal o kisi için bilemiyorlar mi? Ama biz anneme sahip ciktik hep hic te inanmadik. Gerci evlat acisi iste suçlayacak bi sey ariyorlar. Ben de git derim. Kardeşlerine sahip çık sen güçlü dur ablalarisin. Annen de böyle isterdi..

Basın sagolsun canım.. kardeşlerinin küçük annesi olmuşsun artık. Ben de büyük abla olduğum için biliyorum... Annen hayatta olsaydı ve babanın is durumu suanki gibi olsaydı ne yapardim diye sor kendine ve cvbin neyse yine onu uygula bence. Benim fikrim okulunu bitirip baban evlense bile kendi ayaklarının üzerinde duruyo olarak gerekirse kardeşlerini babana bile muhtaç etmemen. anneannenler üzülür ama alışır.. tatillerde bayramlar gidip görülür kalınır sonuçta.. yine de en hayırlısı neyse onu doğursun Allah gönlüne. Sabırlar diliyorum.

annem sağlıklı olsaydı giderdik.ama hastayken mümkün olmazdı sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…