- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- Konu Sahibi fascinatingjasminne
Bence babanla gitmelisin. Ben olsam babamla giderdim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İşkurda çalışıyor babam,mamur.Şuanda veri hazırlama kadrosunda.Tekirdağa gittiğinde iş ve meslek danışmanı olacakKonu ile alakasız ama neymiş bu firma tekirdağ gönderip maaş arttırıyor. dünde başka bir üye aynı şeyi yazmıştı. ???
Ben olsam babamla giderim.
İşkurda çalışıyor babam,mamur.Şuanda veri hazırlama kadrosunda.Tekirdağa gittiğinde iş ve meslek danışmanı olacakKonu ile alakasız ama neymiş bu firma tekirdağ gönderip maaş arttırıyor. dünde başka bir üye aynı şeyi yazmıştı. ???
İşkurda memur babam,Tekirdağa gidince iş ve meslek danışmanı olcak ve yükslmesi için çok iyi bir fırsatmış.Konu ile alakasız ama neymiş bu firma tekirdağ gönderip maaş arttırıyor. dünde başka bir üye aynı şeyi yazmıştı. ???
Aynı şeyi babama söylüyorum.Kendim yaz okulunun olduğu Selçuk üniversitesine gitmek istiyorum.Mimari projelerin hepsi yaz okulunda veriliyor ama babam hiç sıcak bakmıyor.Gideceksek birlikte gidelim diyor ama biraz daha ısrar edip zorlasam mı ki.Daha fazla ısrar edersem de bağırırBasiniz sagolsun annenden öturu oncelikle. Mekani cennet olsun.
Ben senin yerinde olsam giderdim okulumu duzene sokmak icin.
Ama dogruyu soyluyum, bu babamin ve kardeslerimin gittigi sehirmi olmali bilemedim. 3 erkek var sanirim evde. Sen " bundan sonra daha fazla odaklanabilirim okuluma" diye dusunurken tum evin yuku sana binecek.
Yani ; evet git bu sehirden okulunu duzene sokmak icin. Ama tek kendi yukun olsun kendine, adam yuku olmasin. Oluru varmi bilemedim baban izin verirmi. Oluru yok diyorsan o zmn babanla gt bari. Ama git. Eline diplomani al.
Arada sorunlar oluyor ama çok büyütmüyorum.Anneannemler dedemler ve babamla aralarını bulmaya çalışırken bu sorunları çok da büyütmüyorum.Babam okulu bitirmem konusunda arkamda.Babanla bir sorunun yok anladığım kadarıyla. Kardeşlerin de var. Ben olsam babam ve kardeşlerimden ayrılmazdım. Okulun açısından da Tekirdağ daha kolay görünüyor.
Memur olcak yanlış yazmışım.Cevap gitmedi diye 3 defa aynı mesajı yazmışımİşkurda çalışıyor babam,mamur.Şuanda veri hazırlama kadrosunda.Tekirdağa gittiğinde iş ve meslek danışmanı olacak
Ben olsam kardeslerimle giderdimDaha önce hikayemi anlatmıştım.Ama önemli olan yerleri kısa kısa bahsedeceğim.Annem vefat edeli 1 ay oldu.Annem hasta iken ev almak istediğinden anneannemler anneme kendi evlerini verdiler ve kendileri başka ev aldılar.Annem vefat edince,anneannemlerin bize verdiği evde babam, ben(21 yaşındayım9,17 yaşında kardeşim(erkek) ve 10 yaşında(erkek) kardeşim kalıyoruz.Üstümüzde teyzemler oturuyor.Annem kanserdi ve babam annemi devlet hastahanesinde tedaviye götürüyordu.Özele gittiği de oldu ama çok nadir.Araba kullanmasını çok iyi bilmediğinden istanbula değil de yakın bir şehre götürmeyi tercih etti.Bu nedenle anneannemler babamı suçluyorlar.Anneannem ve dedem şu an köydeler ama bizim eve gelip de babamı görürlerse hemen bir tartışma çıkıyor.Babam bu evden gitmek istiyor.İş yerinde bir açıklama yapmışlar.İstanbul ve Tekirdağa tayini çıkacakmış yazarsa.İstanbula değil de Tekirdağa istiyor.Maaşı biraz daha artacakmış.5 yıldan beri bugünü bekliyorlarmış iş yerinde.Ben de burada ailemin yanında üniversiteye gidiyordum.Ama çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğimden derslerim kötüydü.4 senelik okulum.3 yıl gittim ama 3 yıl daha gitmem gerekiyor.Okulu da en fazla 7 sene içinde bitirmemiz gerekiyor,okulla ilişiğimin kesilmemesi için.Benimki şimdiden 6 yıl oldu.Ve şuan okuduğum okulda bütünleme yok,yaz okulu yok,başka üniversiteden yaz okulunda ders alındığında kabul olmuyor.Babam da sen de benimle gelirsin kardeşlerinle birlikte diyor.Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi şuanda benim okuduğum okul kadar zorlamıyor ve başka okulun yaz okulundan ders alabiliyormuşuz.Sorun şu ki mimarlık okuyorum.4 proje dersinden geçemediğimden(teslim edemedim,ya da geç teslim oldu vs,çok karışık bir ortam vardı evde) 4 dönemim yani 2 yılım uzadı.Ama bir de şöyle bir durum var anneanemler dedemler beni annemin yerine koyuyorlar ben gidersem babamın yanına baya üzülürler.Tekirdağa gidersem en azından mezun olurum.Ama doğduğumdan beri bu şhirde yaşıyorum ve annemin mezarı burada.Orada okulu bitirdikten sonra ne olur vs bilemiyorum.Sizce gitmeli miyim?Yoksa burada okulumu bitirmeye mi çalışmalıyım?(baya zorlamam gerekecek ama artık önümde hiçbir engel yok gibi,önceden teyzemin baskıları oluyordu,annen hasta evin tüm işini sen yap vs.,şimdi bir şey demiyor gibi)Karar veremiyorum.Bir de babam beni bırakıp gider mi sizce ama sanmıyorum o benim babam.Herkes erkek adam evlenir falan diyor
Tekirdağa gidip de babamın evlenmesini istemem be okulu bitirene kadar en azından.Sonra olabilir belki.Şuanda Sakarya'da okuyorum ben.Sakarya daha yüksek puanla alıyor.Daha düşük puanla alan bir üniversiteye gitmek beni biraz endişelendiriyor.Öte yandan burada okulu bitirememe(Sakarya'da) var.Bir de şöyle bir durum var.Konya Selçuk üniversitesinde benim kaldığım derslerin tamamı yaz okulunda açılıyor.Oraya gitmek istediğimi söylediğimde babam sıcak bakmıyor.Gideceksek birlikte gidelim diyor.Onun Tekirdağdan başka seçeneği yok.Tekirdağdaki üniversiteye gidersem okulumu daha kısa sürede bitirmek için dersleri temizlemem için yaz okuluna gitmek istediğimde başka bir okula gitmem gerekecek.Çünkü Tekirdağda da yaz okulu yokmuş ama başka üniversiteden aldığını(yaz okulunda) kabul ediyorlarmış.Sakarya başka okuldn alınanı da kabul etmiyor.Sen peki tüm bu baskılar dışında kendin için en doğrusunun hangisi olacağını düşünüyorsun ? Yani gönlünden geçen, şunu yapabilirim şunu asla istemem dediğin bir
Şey var mı?
tekirdah gibisi yoktur ya kücük istanbul derler zaten kimse kimseye karısmaz bakmaz gece okuldan dönerken rahat edersin ayrıca okul icin de iyi olucak sanırım bence dene ne kaybedersin kiDaha önce hikayemi anlatmıştım.Ama önemli olan yerleri kısa kısa bahsedeceğim.Annem vefat edeli 1 ay oldu.Annem hasta iken ev almak istediğinden anneannemler anneme kendi evlerini verdiler ve kendileri başka ev aldılar.Annem vefat edince,anneannemlerin bize verdiği evde babam, ben(21 yaşındayım9,17 yaşında kardeşim(erkek) ve 10 yaşında(erkek) kardeşim kalıyoruz.Üstümüzde teyzemler oturuyor.Annem kanserdi ve babam annemi devlet hastahanesinde tedaviye götürüyordu.Özele gittiği de oldu ama çok nadir.Araba kullanmasını çok iyi bilmediğinden istanbula değil de yakın bir şehre götürmeyi tercih etti.Bu nedenle anneannemler babamı suçluyorlar.Anneannem ve dedem şu an köydeler ama bizim eve gelip de babamı görürlerse hemen bir tartışma çıkıyor.Babam bu evden gitmek istiyor.İş yerinde bir açıklama yapmışlar.İstanbul ve Tekirdağa tayini çıkacakmış yazarsa.İstanbula değil de Tekirdağa istiyor.Maaşı biraz daha artacakmış.5 yıldan beri bugünü bekliyorlarmış iş yerinde.Ben de burada ailemin yanında üniversiteye gidiyordum.Ama çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğimden derslerim kötüydü.4 senelik okulum.3 yıl gittim ama 3 yıl daha gitmem gerekiyor.Okulu da en fazla 7 sene içinde bitirmemiz gerekiyor,okulla ilişiğimin kesilmemesi için.Benimki şimdiden 6 yıl oldu.Ve şuan okuduğum okulda bütünleme yok,yaz okulu yok,başka üniversiteden yaz okulunda ders alındığında kabul olmuyor.Babam da sen de benimle gelirsin kardeşlerinle birlikte diyor.Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi şuanda benim okuduğum okul kadar zorlamıyor ve başka okulun yaz okulundan ders alabiliyormuşuz.Sorun şu ki mimarlık okuyorum.4 proje dersinden geçemediğimden(teslim edemedim,ya da geç teslim oldu vs,çok karışık bir ortam vardı evde) 4 dönemim yani 2 yılım uzadı.Ama bir de şöyle bir durum var anneanemler dedemler beni annemin yerine koyuyorlar ben gidersem babamın yanına baya üzülürler.Tekirdağa gidersem en azından mezun olurum.Ama doğduğumdan beri bu şhirde yaşıyorum ve annemin mezarı burada.Orada okulu bitirdikten sonra ne olur vs bilemiyorum.Sizce gitmeli miyim?Yoksa burada okulumu bitirmeye mi çalışmalıyım?(baya zorlamam gerekecek ama artık önümde hiçbir engel yok gibi,önceden teyzemin baskıları oluyordu,annen hasta evin tüm işini sen yap vs.,şimdi bir şey demiyor gibi)Karar veremiyorum.Bir de babam beni bırakıp gider mi sizce ama sanmıyorum o benim babam.Herkes erkek adam evlenir falan diyor
Bence babanla bu kaygılarını konuş. Tekirdağ hepiniz için ortak gidilebilecek yerse babana hem okul hem de ev işleri ve evlilik konusundaki kaygını anlat ve bir ortak karar alın. Diğer türlü olasılıklarla bu düğüm çözülecek gibi durmuyor. Tüm bu karmaşıklık içinde geleceğinizi ve mezuniyetinizi öncelikli sıraya koymanız gerekiyor bence. Nine ve dedeniz sizi anlayacaklardır. Ya da zamanla anlarlar. Yaz okulunu başka okullarda yapan, başka okullardan ders alan bi dolu da arkadaşım oldu. Tekirdağda okusanız bile yaz süreci ders almanız açısından da kısa bir süreç. Temelli konyaya gidip yerleşmekten daha kabul edilebilir bir zaman dilimi aynı zamandaTekirdağa gidip de babamın evlenmesini istemem be okulu bitirene kadar en azından.Sonra olabilir belki.Şuanda Sakarya'da okuyorum ben.Sakarya daha yüksek puanla alıyor.Daha düşük puanla alan bir üniversiteye gitmek beni biraz endişelendiriyor.Öte yandan burada okulu bitirememe(Sakarya'da) var.Bir de şöyle bir durum var.Konya Selçuk üniversitesinde benim kaldığım derslerin tamamı yaz okulunda açılıyor.Oraya gitmek istediğimi söylediğimde babam sıcak bakmıyor.Gideceksek birlikte gidelim diyor.Onun Tekirdağdan başka seçeneği yok.Tekirdağdaki üniversiteye gidersem okulumu daha kısa sürede bitirmek için dersleri temizlemem için yaz okuluna gitmek istediğimde başka bir okula gitmem gerekecek.Çünkü Tekirdağda da yaz okulu yokmuş ama başka üniversiteden aldığını(yaz okulunda) kabul ediyorlarmış.Sakarya başka okuldn alınanı da kabul etmiyor.
Bence babanla bu kaygılarını konuş. Tekirdağ hepiniz için ortak gidilebilecek yerse babana hem okul hem de ev işleri ve evlilik konusundaki kaygını anlat ve bir ortak karar alın. Diğer türlü olasılıklarla bu düğüm çözülecek gibi durmuyor. Tüm bu karmaşıklık içinde geleceğinizi ve mezuniyetinizi öncelikli sıraya koymanız gerekiyor bence. Nine ve dedeniz sizi anlayacaklardır. Ya da zamanla anlarlar. Yaz okulunu başka okullarda yapan, başka okullardan ders alan bi dolu da arkadaşım oldu. Tekirdağda okusanız bile yaz süreci ders almanız açısından da kısa bir süreç. Temelli konyaya gidip yerleşmekten daha kabul edilebilir bir zaman dilimi aynı zamandaTekirdağa gidip de babamın evlenmesini istemem be okulu bitirene kadar en azından.Sonra olabilir belki.Şuanda Sakarya'da okuyorum ben.Sakarya daha yüksek puanla alıyor.Daha düşük puanla alan bir üniversiteye gitmek beni biraz endişelendiriyor.Öte yandan burada okulu bitirememe(Sakarya'da) var.Bir de şöyle bir durum var.Konya Selçuk üniversitesinde benim kaldığım derslerin tamamı yaz okulunda açılıyor.Oraya gitmek istediğimi söylediğimde babam sıcak bakmıyor.Gideceksek birlikte gidelim diyor.Onun Tekirdağdan başka seçeneği yok.Tekirdağdaki üniversiteye gidersem okulumu daha kısa sürede bitirmek için dersleri temizlemem için yaz okuluna gitmek istediğimde başka bir okula gitmem gerekecek.Çünkü Tekirdağda da yaz okulu yokmuş ama başka üniversiteden aldığını(yaz okulunda) kabul ediyorlarmış.Sakarya başka okuldn alınanı da kabul etmiyor.
Basın sagolsun canım.. kardeşlerinin küçük annesi olmuşsun artık. Ben de büyük abla olduğum için biliyorum... Annen hayatta olsaydı ve babanın is durumu suanki gibi olsaydı ne yapardim diye sor kendine ve cvbin neyse yine onu uygula bence. Benim fikrim okulunu bitirip baban evlense bile kendi ayaklarının üzerinde duruyo olarak gerekirse kardeşlerini babana bile muhtaç etmemen. anneannenler üzülür ama alışır.. tatillerde bayramlar gidip görülür kalınır sonuçta.. yine de en hayırlısı neyse onu doğursun Allah gönlüne. Sabırlar diliyorum.Daha önce hikayemi anlatmıştım.Ama önemli olan yerleri kısa kısa bahsedeceğim.Annem vefat edeli 1 ay oldu.Annem hasta iken ev almak istediğinden anneannemler anneme kendi evlerini verdiler ve kendileri başka ev aldılar.Annem vefat edince,anneannemlerin bize verdiği evde babam, ben(21 yaşındayım9,17 yaşında kardeşim(erkek) ve 10 yaşında(erkek) kardeşim kalıyoruz.Üstümüzde teyzemler oturuyor.Annem kanserdi ve babam annemi devlet hastahanesinde tedaviye götürüyordu.Özele gittiği de oldu ama çok nadir.Araba kullanmasını çok iyi bilmediğinden istanbula değil de yakın bir şehre götürmeyi tercih etti.Bu nedenle anneannemler babamı suçluyorlar.Anneannem ve dedem şu an köydeler ama bizim eve gelip de babamı görürlerse hemen bir tartışma çıkıyor.Babam bu evden gitmek istiyor.İş yerinde bir açıklama yapmışlar.İstanbul ve Tekirdağa tayini çıkacakmış yazarsa.İstanbula değil de Tekirdağa istiyor.Maaşı biraz daha artacakmış.5 yıldan beri bugünü bekliyorlarmış iş yerinde.Ben de burada ailemin yanında üniversiteye gidiyordum.Ama çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğimden derslerim kötüydü.4 senelik okulum.3 yıl gittim ama 3 yıl daha gitmem gerekiyor.Okulu da en fazla 7 sene içinde bitirmemiz gerekiyor,okulla ilişiğimin kesilmemesi için.Benimki şimdiden 6 yıl oldu.Ve şuan okuduğum okulda bütünleme yok,yaz okulu yok,başka üniversiteden yaz okulunda ders alındığında kabul olmuyor.Babam da sen de benimle gelirsin kardeşlerinle birlikte diyor.Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi şuanda benim okuduğum okul kadar zorlamıyor ve başka okulun yaz okulundan ders alabiliyormuşuz.Sorun şu ki mimarlık okuyorum.4 proje dersinden geçemediğimden(teslim edemedim,ya da geç teslim oldu vs,çok karışık bir ortam vardı evde) 4 dönemim yani 2 yılım uzadı.Ama bir de şöyle bir durum var anneanemler dedemler beni annemin yerine koyuyorlar ben gidersem babamın yanına baya üzülürler.Tekirdağa gidersem en azından mezun olurum.Ama doğduğumdan beri bu şhirde yaşıyorum ve annemin mezarı burada.Orada okulu bitirdikten sonra ne olur vs bilemiyorum.Sizce gitmeli miyim?Yoksa burada okulumu bitirmeye mi çalışmalıyım?(baya zorlamam gerekecek ama artık önümde hiçbir engel yok gibi,önceden teyzemin baskıları oluyordu,annen hasta evin tüm işini sen yap vs.,şimdi bir şey demiyor gibi)Karar veremiyorum.Bir de babam beni bırakıp gider mi sizce ama sanmıyorum o benim babam.Herkes erkek adam evlenir falan diyor
annem sağlıklı olsaydı giderdik.ama hastayken mümkün olmazdı sanırımBasın sagolsun canım.. kardeşlerinin küçük annesi olmuşsun artık. Ben de büyük abla olduğum için biliyorum... Annen hayatta olsaydı ve babanın is durumu suanki gibi olsaydı ne yapardim diye sor kendine ve cvbin neyse yine onu uygula bence. Benim fikrim okulunu bitirip baban evlense bile kendi ayaklarının üzerinde duruyo olarak gerekirse kardeşlerini babana bile muhtaç etmemen. anneannenler üzülür ama alışır.. tatillerde bayramlar gidip görülür kalınır sonuçta.. yine de en hayırlısı neyse onu doğursun Allah gönlüne. Sabırlar diliyorum.
İşte sen öyle gibi düşün. Eğer baban yalnız giderse o ordabi başına savrulur siz daha fazla terkedilmiş hissedersiniz. Bir arada olmak en iyisi. Hem belki bulunduğunuz yerden uzaklaşmak size de iyi gelir.annem sağlıklı olsaydı giderdik.ama hastayken mümkün olmazdı sanırım