Önümde iki seçenek var.Hangisini seçmeliyim karar veremiyorum.Yardımcı olur musunuz?

fascinatingjasminne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
278
76
Daha önce hikayemi anlatmıştım.Ama önemli olan yerleri kısa kısa bahsedeceğim.Annem vefat edeli 1 ay oldu.Annem hasta iken ev almak istediğinden anneannemler anneme kendi evlerini verdiler ve kendileri başka ev aldılar.Annem vefat edince,anneannemlerin bize verdiği evde babam, ben(21 yaşındayım9,17 yaşında kardeşim(erkek) ve 10 yaşında(erkek) kardeşim kalıyoruz.Üstümüzde teyzemler oturuyor.Annem kanserdi ve babam annemi devlet hastahanesinde tedaviye götürüyordu.Özele gittiği de oldu ama çok nadir.Araba kullanmasını çok iyi bilmediğinden istanbula değil de yakın bir şehre götürmeyi tercih etti.Bu nedenle anneannemler babamı suçluyorlar.Anneannem ve dedem şu an köydeler ama bizim eve gelip de babamı görürlerse hemen bir tartışma çıkıyor.Babam bu evden gitmek istiyor.İş yerinde bir açıklama yapmışlar.İstanbul ve Tekirdağa tayini çıkacakmış yazarsa.İstanbula değil de Tekirdağa istiyor.Maaşı biraz daha artacakmış.5 yıldan beri bugünü bekliyorlarmış iş yerinde.Ben de burada ailemin yanında üniversiteye gidiyordum.Ama çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğimden derslerim kötüydü.4 senelik okulum.3 yıl gittim ama 3 yıl daha gitmem gerekiyor.Okulu da en fazla 7 sene içinde bitirmemiz gerekiyor,okulla ilişiğimin kesilmemesi için.Benimki şimdiden 6 yıl oldu.Ve şuan okuduğum okulda bütünleme yok,yaz okulu yok,başka üniversiteden yaz okulunda ders alındığında kabul olmuyor.Babam da sen de benimle gelirsin kardeşlerinle birlikte diyor.Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi şuanda benim okuduğum okul kadar zorlamıyor ve başka okulun yaz okulundan ders alabiliyormuşuz.Sorun şu ki mimarlık okuyorum.4 proje dersinden geçemediğimden(teslim edemedim,ya da geç teslim oldu vs,çok karışık bir ortam vardı evde) 4 dönemim yani 2 yılım uzadı.Ama bir de şöyle bir durum var anneanemler dedemler beni annemin yerine koyuyorlar ben gidersem babamın yanına baya üzülürler.Tekirdağa gidersem en azından mezun olurum.Ama doğduğumdan beri bu şhirde yaşıyorum ve annemin mezarı burada.Orada okulu bitirdikten sonra ne olur vs bilemiyorum.Sizce gitmeli miyim?Yoksa burada okulumu bitirmeye mi çalışmalıyım?(baya zorlamam gerekecek ama artık önümde hiçbir engel yok gibi,önceden teyzemin baskıları oluyordu,annen hasta evin tüm işini sen yap vs.,şimdi bir şey demiyor gibi)Karar veremiyorum.Bir de babam beni bırakıp gider mi sizce ama sanmıyorum o benim babam.Herkes erkek adam evlenir falan diyor

siz gitmeyin babanız ve kardeşlerinizle ,zamanında teyzenizden gördüğünüz baskıyı kardeşleriniz ve babanızdan göreceksiniz ,sonuçta ev işleri annenizden değil evde yaşayanlardan kaynaklıydı ,
değişen bir şey olmayacak ,kalıp okula asılın ,en azından bitirme ihtimaliniz var şu anda ,

Daha önce hikayemi anlatmıştım.Ama önemli olan yerleri kısa kısa bahsedeceğim.Annem vefat edeli 1 ay oldu.Annem hasta iken ev almak istediğinden anneannemler anneme kendi evlerini verdiler ve kendileri başka ev aldılar.Annem vefat edince,anneannemlerin bize verdiği evde babam, ben(21 yaşındayım9,17 yaşında kardeşim(erkek) ve 10 yaşında(erkek) kardeşim kalıyoruz.Üstümüzde teyzemler oturuyor.Annem kanserdi ve babam annemi devlet hastahanesinde tedaviye götürüyordu.Özele gittiği de oldu ama çok nadir.Araba kullanmasını çok iyi bilmediğinden istanbula değil de yakın bir şehre götürmeyi tercih etti.Bu nedenle anneannemler babamı suçluyorlar.Anneannem ve dedem şu an köydeler ama bizim eve gelip de babamı görürlerse hemen bir tartışma çıkıyor.Babam bu evden gitmek istiyor.İş yerinde bir açıklama yapmışlar.İstanbul ve Tekirdağa tayini çıkacakmış yazarsa.İstanbula değil de Tekirdağa istiyor.Maaşı biraz daha artacakmış.5 yıldan beri bugünü bekliyorlarmış iş yerinde.Ben de burada ailemin yanında üniversiteye gidiyordum.Ama çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğimden derslerim kötüydü.4 senelik okulum.3 yıl gittim ama 3 yıl daha gitmem gerekiyor.Okulu da en fazla 7 sene içinde bitirmemiz gerekiyor,okulla ilişiğimin kesilmemesi için.Benimki şimdiden 6 yıl oldu.Ve şuan okuduğum okulda bütünleme yok,yaz okulu yok,başka üniversiteden yaz okulunda ders alındığında kabul olmuyor.Babam da sen de benimle gelirsin kardeşlerinle birlikte diyor.Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi şuanda benim okuduğum okul kadar zorlamıyor ve başka okulun yaz okulundan ders alabiliyormuşuz.Sorun şu ki mimarlık okuyorum.4 proje dersinden geçemediğimden(teslim edemedim,ya da geç teslim oldu vs,çok karışık bir ortam vardı evde) 4 dönemim yani 2 yılım uzadı.Ama bir de şöyle bir durum var anneanemler dedemler beni annemin yerine koyuyorlar ben gidersem babamın yanına baya üzülürler.Tekirdağa gidersem en azından mezun olurum.Ama doğduğumdan beri bu şhirde yaşıyorum ve annemin mezarı burada.Orada okulu bitirdikten sonra ne olur vs bilemiyorum.Sizce gitmeli miyim?Yoksa burada okulumu bitirmeye mi çalışmalıyım?(baya zorlamam gerekecek ama artık önümde hiçbir engel yok gibi,önceden teyzemin baskıları oluyordu,annen hasta evin tüm işini sen yap vs.,şimdi bir şey demiyor gibi)Karar veremiyorum.Bir de babam beni bırakıp gider mi sizce ama sanmıyorum o benim babam.Herkes erkek adam evlenir falan diyor
başın sağolsun..kardeşlerin küçük orada 3 erkeği çekip çevirirken zor olacaktır lakin bence ayrı kalmak daha zor olacaktır. iki tarafında psikolojik zorlukları var gibi. okul için mantıklı olanı seç geöiş yapabiliyorsan yap hem daha kısa sürede bitirmek sana iyi gelecektir . sonuçta zor dönemler. bence geç.

başın sağolsun..kardeşlerin küçük orada 3 erkeği çekip çevirirken zor olacaktır lakin bence ayrı kalmak daha zor olacaktır. iki tarafında psikolojik zorlukları var gibi. okul için mantıklı olanı seç geöiş yapabiliyorsan yap hem daha kısa sürede bitirmek sana iyi gelecektir . sonuçta zor dönemler. bence geç.
işte bu çekip çevirme meselelerini iki yıldan beri yaşıyorum zaten.sadece kendimi düşünemiyorum da.konya selçuk üniversitesinde bizim bölümün tüm projeleri açılıyor yaz okulunda.oraya gitsem mi diye düşünüyorum daha kısa sürede bitirmek için.bu sefer de babam anneannemlerin verdiği evde kalakalmış olcak.birlikte gitmedikten sonra ne önemi var diyor

işte bu çekip çevirme meselelerini iki yıldan beri yaşıyorum zaten.sadece kendimi düşünemiyorum da.konya selçuk üniversitesinde bizim bölümün tüm projeleri açılıyor yaz okulunda.oraya gitsem mi diye düşünüyorum daha kısa sürede bitirmek için.bu sefer de babam anneannemlerin verdiği evde kalakalmış olcak.birlikte gitmedikten sonra ne önemi var diyor
Baban sensiz gitmiyor yani

Baban sensiz gitmiyor yani
ikimiz için çok büyük bir fırsat diyor.sen okulunu bitirirsin okuldan atılcam diye bir derdin olmaz diyor.illa iptal et dersen ederim ama bu evde de en fazla bir sene kalırım diyor.5 yıldan beri bugünü bekliyorum kaçırmayalım bu fırsatı diyor.Gitmekte çok istekli ama ben emin olamıyorum

Allah yardımcın olsun. Ama eeen önemlisi okulu bitirmen.yarın bir gün küçük kardeşlerinin sana ihtiyacı olacak. Mis gibi mesleğin var bitirmen şart. Sen gitsen babanın yanına orada eve bak ders çalış çok zor ki mimarlık çok emek ister. Hadi evlendi diyelim orada sana yeni bir dert olur. Sorumluluk sahibi bir kızsın ama elinden birşey gelmez. Ben şu an kaldığın şehirde de zorlanacağını düşünüyorum başarırsın ama tabi istersen. Başka bir şehire gitsen tutuyorsa imkanın varsa baban da Tekirdağa gitse olmaz mı
Çok sorumlulık ama kendini zorlama okul bitsin alırsın istersen

Sen peki tüm bu baskılar dışında kendin için en doğrusunun hangisi olacağını düşünüyorsun ? Yani gönlünden geçen, şunu yapabilirim şunu asla istemem dediğin bir
Şey var mı?

Konu ile alakasız ama neymiş bu firma tekirdağ gönderip maaş arttırıyor. dünde başka bir üye aynı şeyi yazmıştı. ???

Ben olsam babamla giderim.

Basiniz sagolsun annenden öturu oncelikle. Mekani cennet olsun.
Ben senin yerinde olsam giderdim okulumu duzene sokmak icin.
Ama dogruyu soyluyum, bu babamin ve kardeslerimin gittigi sehirmi olmali bilemedim. 3 erkek var sanirim evde. Sen " bundan sonra daha fazla odaklanabilirim okuluma" diye dusunurken tum evin yuku sana binecek.

Yani ; evet git bu sehirden okulunu duzene sokmak icin. Ama tek kendi yukun olsun kendine, adam yuku olmasin. Oluru varmi bilemedim baban izin verirmi. Oluru yok diyorsan o zmn babanla gt bari. Ama git. Eline diplomani al.

Hep birlikte gidin. Okulunu bitir. Diger yazdigin seyler kalmak icin sebep olamaz. Beni annemin.yerine koyuyorlar falan. Teyzeni annenin yerine koyuversinler sen kendi hayatina bak. Okulunu bitirince is bulup elbet sen de evleneceksin. Baban da birkac yil sonra isterse evlenebilir.

Babanla bir sorunun yok anladığım kadarıyla. Kardeşlerin de var. Ben olsam babam ve kardeşlerimden ayrılmazdım. Okulun açısından da Tekirdağ daha kolay görünüyor.

Madem Tekirdağ daha kolay gitmen daha mantıklı.Tekirdağ'a gidersen de önceliğin okul olsun.Evin yükü olabilir ama babanla gitmeden konuş.Sana ev işlerini kardeşlerinin sorumluluğunu yükleyip de evden işe,işten eve takılıp çekmesin kendini herşeyden.Sen okuluna odaklan.Allah yardımcınız olsun inşAllah.

Bence babanizla kalin. Evlat sorumlulugunu kaybetmesin. Siz annenizin ailesinin yaninda kalirsaniz kardeslerinizdende ayrilacaksiniz. Iki delikanli hem annesiz hemde birden ablasiz kalacak.
Ablasiniz, buyuk ihtimal gozunuzun icine bakiyordur onlarda. Babanizin yaninda kalin, o ne yapiyorsa onu yapin, evi hep birlikte bi sekilde cekip cevirirsiniz. Okulunuz siz disiplinli bir sekilde derslerinizle ilgilendiginizde nasilsa biter.

X