Önü açık meslek grupları ?

Dribbble

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2024
879
2.044
Merhaba, bugün ve yarın küçük kız kardeşim YKS ye girecek. Geçen sene 200 bin bandında bir sıralama yapmıştı bu sene ise üst üste gelen cenaze ve ortanca kardeşimin evlenmesi düğünü derken pek çalışamadı. Zamanı da olsa çalışmazdı sanırım çünkü biraz rahat birisi. Benim size sormak istediğim ise önü açık dediğiniz yine 150-200 bin sıralama ile gidebileceği, kolay atanabileceği bölümler neler ? Bir çok öneriye açığım şimdiden teşekkürler.

Merhaba, bugün ve yarın küçük kız kardeşim YKS ye girecek. Geçen sene 200 bin bandında bir sıralama yapmıştı bu sene ise üst üste gelen cenaze ve ortanca kardeşimin evlenmesi düğünü derken pek çalışamadı. Zamanı da olsa çalışmazdı sanırım çünkü biraz rahat birisi. Benim size sormak istediğim ise önü açık dediğiniz yine 150-200 bin sıralama ile gidebileceği, kolay atanabileceği bölümler neler ? Bir çok öneriye açığım şimdiden teşekkürler.
Devlette şu ekonomik durumda kolay atanabilir denecek yer neresi?
Fakülte okuduğunu düşünelim 2028-2029 da mezun olsa ülke ne halde olur Allah bilir. Seçime denk gelirse atama sayısını yüksek verirlerse anca

İlgi alanı ne? Sevmediği bölümü okumasın yani. Sayısal mı sözel mi öğrenci? Özelde okutacak imkan var mı? Uzak yakın şehir kısıtlaması var mı
Bölüme gelene kadar :KK70:

Çalışmadı ise yeni mezunlar da sınava girecek kendisi bilgileri de unutmuştur muhtemelen sıralaması daha geride gelir büyük olasılıkla. İnşallah geri düşmez

Merh
merhaba. bir sene daha hazırlanamaz mı?

Merh
merhaba. bir sene daha hazırlanamaz mı?

Yazılım mühendisliği . Alanı sayisalmi bilmiyorum . İngilizce sini iyi yapıp yurtdışı diyorum ben . Yurt dışında yaşayan biri olarak, memur olmayı boşverin.

Devlette şu ekonomik durumda kolay atanabilir denecek yer neresi?
Fakülte okuduğunu düşünelim 2028-2029 da mezun olsa ülke ne halde olur Allah bilir. Seçime denk gelirse atama sayısını yüksek verirlerse anca

İlgi alanı ne? Sevmediği bölümü okumasın yani. Sayısal mı sözel mi öğrenci? Özelde okutacak imkan var mı? Uzak yakın şehir kısıtlaması var mı
Bölüme gelene kadar :KK70:

Çalışmadı ise yeni mezunlar da sınava girecek kendisi bilgileri de unutmuştur muhtemelen sıralaması daha geride gelir büyük olasılıkla. İnşallah geri düşmez
Bir çok sorun olduğunun ben de farkındayım ancak olabilecek en iyi ihtimalleri arıyorum. Lisans önlisans ayrımımız yok. Doğu olmadığı sürece şehir kısıtlaması yok. Ne yazık ki özelde okutacak gücümüz de yok. Yok yok yoklar silsilesi kısaca. Ancak küçük kardeşimle ilgili şanssızlıkları üst üste geldiğinden vicdanım sızlıyor. Elimde avucumda ne varsa veresim geliyor ancak versem de özelde okutacak parayı çıkartamam. Evin en büyüğü olduğum için de kardeşlerim söz konusu olunca galiba annem gibi fazla evham yapıyorum. Sayısaldan hazırlandı orta seviyede çalıştı şu an ortalama yaptığı netler tyt de 80-85 ayt de 40-45 civarı. Keşke dershane veya özel ders şansı olsaydı ancak olmadı. Bakalım kısmetinde ne varsa artık sonuca göre en mantıklı seçimi yapmaya çalışacağız.

Dijital oyun tasarımı
Grafik tasarımı
Yeni medya
Teknoloji ile iç içe olan bölümler olabilir. Gerçekten iyi alanlar
Duz alan ise Hacettepe gibi isim yapmış yerlerde okuyabilir
Teşekkürler. Peki iki yıllık sağlık bölümleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz ?

Atamaya göre değil de ilgi ve yeteneklerine göre o işi yapabileceği bölüm ve/veya kurslara yönelsin. Genel öneri vermek bana doğru gelmiyor.

Eli tamire mi yatkın, çözüm çözmede mi iyi, insanlarla iletişimi mi iyi, güç gerektiren işlerde mi iyi, görseli mi yoksa işitseli mi iyi?..

Atamaya göre değil de ilgi ve yeteneklerine göre o işi yapabileceği bölüm ve/veya kurslara yönelsin. Genel öneri vermek bana doğru gelmiyor.

Eli tamire mi yatkın, çözüm çözmede mi iyi, insanlarla iletişimi mi iyi, güç gerektiren işlerde mi iyi, görseli mi yoksa işitseli mi iyi?..
Ne yalan söyleyim bir yatkınlığını bulamadım ben. Fazla duygusal aynı zamanda esprili ancak biraz tembel :KK70: Boyu bana göre uzun 1.70 lerde kilosu da o oranla daha fazla. Çok güzel tatlılar yapar. İnsanlarla iletişimi iyidir ancak kendini savunmaya gelirse konu savunamaz. Ay çok şükür bir sıkıntısı yok ama başına bir iş gelir bir şeye üzülür diye içim cız ediyor :') Üniversiteye dışarı göndermek gelmiyor o yüzden içimden ya ailemin olduğu şehirde kalsın ya da benim şehrime gelsin istiyorum ancak olmazsa da kısmet sonuçta illa belirli iki şehirde okuyacak diye kısıtlayamayız belki iyi olabilecek bir bölüm farklı bir şehirde gelir.

Başka bir konuda bir üye 2 yıllık Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programından bahsetmişti.
Bir yakını bu bölümü bitirip üzerine biraz da ingilizce öğrendikten sonra yurtdışına çıkmış.
Kendi bilgim yok, ben de merak edip bakmıştım. Oradan aklımda kalmış. Siz de bir bakabilirsiniz.

Başka bir konuda bir üye 2 yıllık Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programından bahsetmişti.
Bir yakını bu bölümü bitirip üzerine biraz da ingilizce öğrendikten sonra yurtdışına çıkmış.
Kendi bilgim yok, ben de merak edip bakmıştım. Oradan aklımda kalmış. Siz de bir bakabilirsiniz.
Teşekkür ederim.

X