Bebek Beslenmesi önerilerinizi bekliyorum acilllll

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yages

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2007
24
0
40
merhabalar benim 10 aylık bir kızım var ve hala anne sütü almaya devem ediyor ek besin de veriyorumda geceleri çok uyanıyor acaba uyumadan önce ne yedirebilirim bilinçli anneler yardımlarınızı bekliyorum ltfen acil cevaplar yazın önerilerinize ihtiyacım var

canım allah bağışlasın yavrunu.ben kızıma 6 aydan sonra hero babynin gogly pirinç unundan veriyordum.özellikle yatmadan önce baya tok tutuyo ve gece uyanmıyodu hiç.doktorada söylemiştim devam et dedi.birde yoğurtda gayet iyi uyutuyo ve çok yararlı.hem sütün varsa kesme zaten canım.umarım yardımcı olabilmişimdir...

slm arkadasim,ALLAH bagislasin yavrunu,anne sütün geliyorsa sakin kesme faydasi cok büyük ben cocuklarimi 13 ay emzirdim 2sinide bir kizim bir oglum var bende anne sütüyle birlikte ek besinde verdim mesela milumillerden verdim bebe bisküvisi verdim bebek caylari icirdim birde yogurtta cok güzel uyutur,cocugun gazi oldugundan belki uyumuyordur,rahatlatici caylardan icir ben almanyadan karainci fenchelte cayi icirmeyi dene benim önerimde bu umarim faydam olur,ama sakin kesme anne sütünü,emdigi yere kadar emsin.ALLAH uzun ömürler versin yavruna.

slm yages benim kızımda 14 aylık hiç kesmeden anne sütüne devam ediyorum.gece 1 kere uyanıyor ama ben hiç hazır mama vermedim sadece doğal besinler yediğim her yemekten veriyorum yağsız ve tuzsuz olmak şartıyla,
gece uyandığında sadece meme veriyorum zaten gözlerini açmıyor sadece ağlıyor.gece tok tutsun diyorsan günde 2 kere yoğurt ver bide uyandığında sakın ışığı yakma gündüz sanmasın bu bana doktorun tavsiyesiydi allah kolaylık versin.

teşekkür edrim cevapladığın için ya anne sütü veriyorum zaten kesmeye niyetim yokta yediğim herşeyden de veriyorum ama yatma saatine yakın vermiyorum rahatsız olmasın diye ama bu seferde çok uyanıyor gece. yoğurt diyorsunuz ama önermiyorlar 1 yaşını geçmeden vallahi şaşırdım ne yapacağımı

merhaba yages,öncelikle allah bağışlasın bebeğini, ben bunula ilgili bi kaç kaynağa bakmıştım muhallebiyi öneriyolar doktorlar .tarifinide vereyim 1 su bardağı su 3tatlı kaşığı pirinç unu ile karıştırılarak pişirilir sonra içine 6 ölçek mama ilave edilir. bunu 9 ila 11 aylık bebeklere öneriyorlar umarım yardımcı olmuşumdur:teselli:

yages bende hiç muhallebi veya pirinç unu tarzı birşeyler varmedim sadece tokluk hissi veriyorlar hiçbir faydaları yok.yatmadan önce gene biraz emzir sen onun kararını bilirsin çocuğu rahatsızz etmeyecek kadar.. ne bileyim güzelim şimdi binbir çeşit hazır mama var nerdeyse anne sütüne yakın uyurken hiç uyandırmadan gecede 2 kez ver... ben aylarca böyle yaptım kızım en 10 saat uyurdu tabi sonraları yetmez oldu 3/4 vermeye başladım 15 aydan sonra biberona süt ve cicibebe ile gene devam 2 yaşına kadar...ne ddiii ben böyle yaptım sen bilirsin genede..:sm_confused::sm_confused::1rolleyes:

Canım sorun yapıcak bişi yok benim yiğenim 18 ay emdi :Roflol:

Bir zaman sonra tiryaki gibi birşey oluyor...Meme olmadan uyumuyordu :bbo
:

teşekkür edrim cevapladığın için ya anne sütü veriyorum zaten kesmeye niyetim yokta yediğim herşeyden de veriyorum ama yatma saatine yakın vermiyorum rahatsız olmasın diye ama bu seferde çok uyanıyor gece. yoğurt diyorsunuz ama önermiyorlar 1 yaşını geçmeden vallahi şaşırdım ne yapacağımı

ama nasıl olur ben bebeğime 6 aylıktan itibaren yoğurt verdim.evet inek sütü vermedim ama doktorumuza özellikle sordum oda evet normal yoğurt dedi ve her öğünde yediğine karıştıdım.yinede seni yanlış yönledirmeyeyim ama benimde kafam karıştı fisfisfis

Ben yoğurdu 1 yaşından önce vermeyin diye ilk defa duydum...Zaten bebekler ilk ek gıdaya yoğurtla başlarlar çay bardağına mayaladığımız yoğurtla çünkü alerji riski olmayan tek şey yoğurttur,zaten kızınız 10 aylık olmus alerji riski maksimum yarı yarıya inmiş şu an kızınıza vermemeniz gereken gıdalar bal,
süt,bakla,patlıcan birde eğer alerjik bir bünyeye sahipse balık yani diğer gıdaları bir şekılde yiyordur akşam için verebileceğiiz şeyler herkesin dediği gibi yoğurt istersenız meyvalı yada ufak ufak ekmek doğruyabılırsınız tok tutması için kaşık mamaları var çorba yapabilirsiniz yatmadan 1 saat yada yarım saat önce yedirirsenız hiç bir sorun yaşamazsınız

canım ALLAH bağışlasın çocuğunu! bir yaşına kadar yasak olan; hazır meyveli yoğurtlar, normal yoğurdu hiç düşünmeden verebilirsin. bir de doktorlarımız normal yoğurdu da kendiniz günlük yapın der! ama hazır sütlede tutmuyor. açık süt alıp kaynattığımızda bütün vitaminler gidiyor! ben de çok zorlanmıştım bu konuda. içine pekmez koyup taze normal yoğut yediriyordum. akşam yatmadan da; tahıllı gece mamaları var, çok güzel ve rahat uyutuyor. ayrıca bide ballı irmikli mama var o da çok güzel!

X