önerilerinize ihtiyacım var...

handemine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
18
0
86
İstanbul
Merhabalar,
Ben Matematik Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisiyim. Daha önce aldığım derslerden muafım ve bu dönem perşembe ve cuma günleri dışında boşum. Hem kendimi geliştirmek hem de faydalı bir şeyler yapmak istiyorum. Özel ders için ilanlar dağıttım, dersanelere başvurdum ama henüz ses seda yok. Halk eğitimin yabancı dil kurslarına başvurmak istedim ama öğrenci azlığından açılmayacakmış :(
Almanca ve Fransızca öğrenmek isterdim :(
Part time da olsa işe girmeyi düşündüm ama ailem yorulmamı istemediği için onun yerine parasıyla da olsa kurslara gönderelim diyolar. Aileme yük olmadan hem kendimi geliştirebileceğim hem faydalı olabileceğim şeyler arıyorum ama bulamıyorum.
Eğer ortalamam biraz daha yüksek olsaydı üstten ders alıcaktım o da olmadı, her türlü öneriye açığım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum...

almanca ve fransızca öğrenmek istiyormuşsun.

ingilizcen iyiyse çeviri yapmayı denesen, o aklıma geldi

bir de etüt merkezleri var oraları da bir araştır istersen

ücretsiz hobi kurları falan oluyor onlardan birine gidebilirsin veya spor yapabilirsin.yüzmeye falan git.özendim valla boş bir sürü vaktim olsaydı keşke

almanca ve fransızca öğrenmek istiyormuşsun.

ingilizcen iyiyse çeviri yapmayı denesen, o aklıma geldi

bir de etüt merkezleri var oraları da bir araştır istersen
öncelikle teşekkür ediyorum :)
evet ingilizcem iyi derecede ama çeviri yapacak kadar süper olduğumu söyleyemem. Almancam temel seviyede olduğu için ilerletmek istedim, bunun yanında Fransızca da fena olmazdı yani, bi de Rusça vardı ama malesef ilgi olmadığı için açılmıyormuş. Dil kurslarının fiyatları da malum :(
Evet dersanelere başvurdum ama hep kadrolu öğretmenlerle hadi olmadı yeni mezunlarla çalıştıklarını söylediler, pek umut vermediler yani. Yakınlarda hiç etüt merkezi de görmedim, netten de bulamadım :(

ücretsiz hobi kurları falan oluyor onlardan birine gidebilirsin veya spor yapabilirsin.yüzmeye falan git.özendim valla boş bir sürü vaktim olsaydı keşke
önerileriniz için teşekkürler :)
Yüzmeyi çok isterim aslında :) Ağabeyim gitmeyi düşünüyordu onunla birlikte gidebilirim. Bende biraz özgüven eksikliği var bunu yenmek adına da bir şeyler yapmak istedim. Mesleğimle ilgili ders vererek aşabileceğimi düşündüm ama henüz geri dönüş olmadı. Şu çekingenliği bi atabilsem :(
Hobi kurslarında da dil dışında el işi kursları vardı annem gitmeyi düşünüyor ama ben pek ilgilenmedim :) Onun dışında dans kursu düşündüm ama folklor varmış ben daha çok vals türü istemiştim.

Dans kursuna gidebilirsin mesela :)
Çok teşekkürler :)
Evet dans kursunu ben de istiyorum, vals tarzı özellikle. Halk eğitimin folklor kursu ilgimi pek çekmedi, bunun dışında ücretli bi yer olmasını ben tercih etmiyorum.

Böyle her şeye bahane bulmuş gibi oldum ama kazandığım bölüm güzel olmasına rağmen sevemediğim için (bilgisayar mühendisliği) bırakıp tekrar sınava girip matematik öğretmenliğini kazandım. Ailem her zaman arkamda oldular. Tekrar dersaneye gitmemi çok istediler (gönlümüzden geçen tıptı ) ama ben bölümü bırakma+dersaneye gitme külfetini taşıyamayacağımı düşündüğümden kendi başıma halletmeye çalıştım, şimdi eski bölümümde aldığım derslerden muaf olduğum için boş vaktim var, bunu da yine yük olmadan değerlendirmek istiyorum. Beni anladığınızı düşünüyorum. Ama her bir öneri benim için çok kıymetli çok teşekkür ederim :)

Başka önerisi olan yok mu?
Geçen zamanda kitap okuma, alt yazılı yabancı film izleme, NLP ve Mega Hafıza Teknikleri'nin mail yoluyla kurslarına katılma gibi etkinliklerde bulundum.
Her türlü öneriye açığım??

Back
X