Önerilerinize ihtiyacım var. :)

YesilMercimek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
651
4
68
Antalya
Merhabalar :)
Öğrenciyim. Günde 5 TL harçlık alıyorum ailemden. Ama ben para biriktirmek istiyorum. Belirli bir amacım yok,ama olur da herhangi birşey almak istersem diye bulunsun istiyorum. Fakat biriktirmeyi beceremiyorum. Yapabileceğim şeyler,önerilerinizi bekliyorum.Nasıl harcamadan durabilirim ?

Canım ilk önce günlük ne kadar harcıyorsun? Ailenden 5 lira alıyorsun 3 lirasını kullansan geriye 2 lira kalır. Hafta da 10 lira ayda 40 lira eder.

Bence kendine bir kumbara edin canım. Yok eğer kumbaraya birde paramı vercem diyorsan; benim gibi cam bir kavanoz bul evden. Kapağını çok sıkı kapa (ben öyle bir kapatıyorum ki bıçak yardımıyla zor açılıyor ). Kapağın üstüne bıçakla paraların geçebileceği enlilikte yarık aç canım, ordan paralarını at içine. Her günün sonunda elinde ne kadar para varsa akşamına at oraya. Yok ben haftalık alıyorum günlük değil diyorsan günde 5 liradan haftada 25 lira alıyorsundur. Ailenden parayı alır almaz 10 lirasını at kumbaraya. Böylelikle para biriktirebilirsin canım

Çok teşekkür ederiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim çok güzel fikir

O dert bendede var maalesef :) Önceden çok biriktiriyordum ama şimdi pek biriktiremiyorum oje falan alıyorum genelde. :):):)

mesela canım bişey mi istedi, onu almamak için kendini tut ve onun parasını hemen kumbaraya at :)

guzel bi tavsiyem var bende uyguluyorum su anda:)cicekcilerde comlek kumbara satılıyor ve biriktirdigin parayı alman için o comlegi kırmak zorundasın.. emin ol aldıgında sırf comlegi kırmaya kıyamadıın için içindeki parayıda kullanamıyosun:) içine gunde 1 lira atsan bile kar :)

takı falan yapıp satabilirsin,birşeyler alıp satabilirsin.böyle hem okuyup hem para kazanan pekçok kişi var.bu sana sorumluluk ve özgüven duyguları aşılar.günlük 5 lirasından arttırıp biriktirmek isteyen biri bence para kazanır ve hatta ilerde çok çok para kazanır.kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…