Bence henüz emekli olmayın. Çocuklarınız size zaten artık daha az ihtiyaç duyacaklar. Oğlunuzu bu sene kreşten alsanız bile seneye değil öbür seneye okula başlayacak. Kızınız zaten artık kocaman olmuş, özgürlüğünün peşinde.
Annemden biliyorum. Bizi okuttular, büyüttüler. emeklilik biz de vedne gidince çok zor geldi ona. Dışarıya alışık kadının evde zaman geçirmesi çok zor. Kursa giderim filan diye avutmayın. Kursa bir yıl gidiliyor, iki yıl gidiliyor.
Yaşınızı aklımda tutamamışım ama genç olduğunuzu anlıyorum, dört yaşında oğlunuz varmış. Bence eve kapanmayın daha bu yaşta. Tecrübeyle söylüyorum.
Ben farklı bir şekilde yaklaşayım ; öncelikle insanın gönlü evde çocuklarının başında olmak ister. Helede sizi oyalayacak küçük bir oğlunuz varken.
Ancak 15 yıl +3600 günle kısmi yaşlılık aylığına hak kazanırsınız ki bu da oldukça düşüktür ayrıca gene yaşı beklersiniz. Yaşınız gelmeden emekli olamazsınız. 21 yıldır çalışıyorsunuz kısmi değilde direk yaşlılık aylığı içinde muhtemel hak kazandınız ancak onda da yaşı bekleyeceksiniz.
Özel sektörde 15 yıl +3600 günle tazminatınızı alıp ayrılabiliyorsunuz, kamuda bu işliyor mu bilemiyorum. Ancak her iki durumda da emekli olamıyorsunuz sadece hak kazanıyorsunuz ki kaba bir hesapla 40 yaşlarında olmanız lazım. Kısmi yaşlılık aylığı için de muhtemel sizi 52 ye kadar bekletirler. Bence bu yönden araştırın.
konuyu tam okumadım zaten 40 yaşında olduğunuzu yazmışsınız :)
Engelli statüsünde çalışan personel yaş kanununa tabi değil. Sadece yeni kanunda engelin yüzdelik durumuna göre çalışma senelerinde uzama var. Fakat bu kanun da tam hatırlamıyorum ama bir seneden sonra işe girenler için geçerli. Benim işe başlama senem yeni kanundan da etkilenmiyor. Direkt 15 yıl+3600 iş günü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?