• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemliii

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Deliiball

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
251
68
98
26
Kızlar hayırlı geceler benim bı sorum olacak daha doğrusu arkadaşımin üye olmadığı için yazmadık benim arkadaşım 6 aylık evli dinî nikâh kıyılırken eşi cünüpmüş abdest almış ama gusül abdesti almaya imkanı yokmuş. Kaçarak evlendiler bı akrabasının evinde olmuş nikah o yüzden gusül abdesti alamamış nikah olmuş müdür yoksa tekrar mı nikah kıyalım mı diye soruyor

Kızlar hayırlı geceler benim bı sorum olacak daha doğrusu arkadaşımin üye olmadığı için yazmadık benim arkadaşım 6 aylık evli dinî nikâh kıyılırken eşi cünüpmüş abdest almış ama gusül abdesti almaya imkanı yokmuş. Kaçarak evlendiler bı akrabasının evinde olmuş nikah o yüzden gusül abdesti alamamış nikah olmuş müdür yoksa tekrar mı nikah kıyalım mı diye soruyor
Acelesi neymiş banyo zamanı ayarlayıp öyle hocayı çağıraydı 😄😄 sinirim bozuldu 😅

6 ay gecmis, bu konuya mi takilmislar 🤦🏼‍♀️

Dini nikâh resmi nikah olmayan devirlerde ayni resmi nikah yerine geçen, kadinin haklarini koruyan, adini koruyan bir sistemdi. Simdi sanki resmi nikahin yaninda allahin bir emriymiş gibi kiyiliyor. Resmi nikah olmayan herhangi bir nikahin hükmü olamaz. Gelenek görenek oldu su an herkes kıyıyor. Ancak sirf gunaha girmeden sevişebilme ehliyeti olarak dusunen de var. Ve bu çok zararlı. Arkadaslariniza soyleyin. Resmi nikah kiysinlar. Resmi nikah cüzdanını gormeden dini nikah kiyan her kimse hapis cezasi var. Bilginiz olsun.

İnternette böyle diyor az baksaydilar Ancak abdestsiz kıyılan imam nikahı da geçerli olur.Abdestsiz kıyılması nikahın geçerliliğini değiştirmez.

Fakat cünüp ve adetli (hayız) iken kıyılan nikah geçerli olmakla birlikte tahrimen mekruhtur.

Resmi nikah olmadan dini nikah kiyilmasi suç o yuzden.

Evet suç hatta diyanette böyle söylüyor, çünkü kadınlar kandirilip sonra resmi nikahta kiymayanda oluyor.
Ama yine de arasa çok iyi olur . Çünkü ben dini vecibelerime dikkat eden biri olarak resmi nikahim varken dahi dini nikahim muallaksa sorun yaparim gerekiyor ise tazelenene kadar karı koca hayatı yaşamam. Resmi nikah elbette önemli ancak dini nikahta çok önemli . İsteyen uyar istemeyen uymaz..diyanet te dini nikah olmadığında islamiyete uygun olmadiģini mutlaka belirtir zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X