• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli bir konu siyah üzüm hakkinda

etlı yemek
domates
sebze
kuru uzum
pekmez
mevsımınde ve dogal olmak uzre kan degerını arttırır dogru

ama gezen dogal ortamda otlayan gunes goren hayvanın etı
zamanında ılaclanmadan yetıstırılmıs domates
gun ısıgında kurutulmus oncesınde bagda dogal yetısmıs kara uzum
seker katılmadan saf kara uzumden yapılıp kaynatılmadan yapılan pekmez

bunları bulabılırsenız tabıkı degerı arttırır

Lütfen bu konu geçici süreliğine taşınmasını benim merak ettiğim siyah üzüm kan değerlerini yukseltiyormu gerçekten kan değeri 8 e düşen bir hastayiz var ilaçlar fayda etmiyor vücut kabul etmiyor siyah üzümle kan değerlerini yükselten yada bu konu hakkında tavsiye verecek birileri varmı çok önemli bir konu
Belki yazılmıştır ama soguk sıkım keciboynuzu özüde iyi kan yapar

Lütfen bu konu geçici süreliğine taşınmasını benim merak ettiğim siyah üzüm kan değerlerini yukseltiyormu gerçekten kan değeri 8 e düşen bir hastayiz var ilaçlar fayda etmiyor vücut kabul etmiyor siyah üzümle kan değerlerini yükselten yada bu konu hakkında tavsiye verecek birileri varmı çok önemli bir konu
Siyah uzumde demir seviyesini yukseltiyor diye biliyorum oglumda demir eksikligi var siyah uzum ve ceviz yediriyorum gelecek hafta tahlil yaptiracagim tekrar.bu arada yumurta ve eti c vitamin degeri yuksek olan portakal suyuyla tuketsin demirin emilimini sagliyor diye biliyorum

Keçiboynuzu pekmezi var bilinen marka sadece eczanelerde satılıyor onu alabilirsiniz ama yanında yada sonrasında c vitamini tüketirse daha etkili olur. Portakal suyu olabilir.
Siyah üzümde işe yarar ama cekirdekli ve koyu renkli olanları,cekirdekleride faydalı diye biliyorum.
Yeşil mercimekte iyidir bu konuda. Benim et sevmeyen bu sene yemeye başlayan 5.5 yaşındaki kızım mercimeği çok sever ve sık sık yer. Değerleri hep iyiydi.
Geçmiş olsun acil şifalar

Şu listeyi buraya yapıştırsam. Spirulina dediği mavi yeşi alg. Ciğer'den çok daha fazla demir varmış :KK57: ama miktar olara ciğer tüketmek daha kolay tabiii.. Bu arada antep fıstığını da yine demir için doktor önermişti.

Demir zengini 1o gıda :

IronRich-2.jpg
Evet kesinlikle.
Yesil mercimek cok severim hatta ailecek et tuketemedigimiz zamanlarda :) mercimek yemegi yapayim da demir alalim derim.

Sardalya zaten hamile iken drum bana onermisti. En faydali balik diyebilirim. Tabii ekonomik olan ;)

Ispanak zaten bilinen bir sey.

Ve et. Alinabiliyorsa haftada 2 ya da 3 tuketilmeli.

Paylasim icin tesekkurler bu arada ;)

Back
X