• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öncelikle merhabalar lütfen yardımcı olun bir sorunum var belki sizinde başınıza gelmiştir

Sanırım bendede var. 3 ay sonra oğlumu emzirmeyi bitirince bende ibs yönünden muayene olmak istiyorum. Reflude var bende. Sana da geçmiş olsunPeki şimdi iyimisin. Nasıl bir tedavi uygulaniyor
İBS'nin bir tedavisi yok maalesef :/ Yapısal değil işlevsel bir bozukluk ve bunu yoluna koyacak bir ilaç ya da tedavi yöntemi yok.Bağısaklarımın şekli bozulmuş benim hepten gidik yani. Stres çok etkili olduğundan antidepresan öneriyorlar, ona da ben yanaşmadım.Egzersiz ile bazı semptomlar azalır belki ama geçmiyor rahatsızlık.

İBS'nin bir tedavisi yok maalesef :/ Yapısal değil işlevsel bir bozukluk ve bunu yoluna koyacak bir ilaç ya da tedavi yöntemi yok.Bağısaklarımın şekli bozulmuş benim hepten gidik yani. Stres çok etkili olduğundan antidepresan öneriyorlar, ona da ben yanaşmadım.Egzersiz ile bazı semptomlar azalır belki ama geçmiyor rahatsızlık.
Yaa tedavisi yokmu uzuldum. Bende sık sık kabız oluyorum. Birde yediğim bazı yiyecekler dokunuyor.günlerce süren bagirsaklarda yangi ve gaz şikayetim oluyor. Ben yinede baska bir hastalık olma ihtimalinden dolayı emzirme bittikten sonra doktora gideyim. Teşekkürler

Çok zor bir durumdayım şuan nerden başlasam saat7 civarlarinda midem bulandı kustum biraz kendimi zorladım sanırım ve arkasından yemek yedim ve yemek ler bulantım olmadan geri geldi boğazıma kadar çıktı ve rahatsız oldum tekrar midemi boşalttım ve yattım sabah kalktığımda sanki yutak borumda bişey varmış gibi bi his nasılmı yemek yerken boğazda kalır hani hap felan yutunca takılır aynen öyle işte daha sonra kahvaltı yaptım ve olduğu gibi geri geldi nefes darlığıda yapıyor ama yemek borumdaki takılma hissi hiç geçmiyor ve cabası yediklerim yukarı boğazıma geliyor feci şekildede sırtim ağrıyor yataklara düştüm bu nedir geçermi çok çaresizim ne olur beni aydınlatın lütfen
Çaresiz değilsin doktora gitmelisin

Endoskobi yaptırdım parça aldı herşey normal diyor bir sürü ilaç kullan geçer diyor ama hiç bi rahatlama yok sanki yemek borumda bişey takılmış gibi bi his mahvediyor beni
Kustuktan sonramı çıktı bu sorun yoksa normaldede varmıydı eger kustuktan sonra meydana çıktıysa kusarken yemek borunuz zorlama ile tahriş olmuş olabilir çünkü bazen bende bu sorunu yaşıyorum aynen anlattıgınız gibi bi süre sonra kendiliginden geçiyo geçmiş olsun

Çok zor bir durumdayım şuan nerden başlasam saat7 civarlarinda midem bulandı kustum biraz kendimi zorladım sanırım ve arkasından yemek yedim ve yemek ler bulantım olmadan geri geldi boğazıma kadar çıktı ve rahatsız oldum tekrar midemi boşalttım ve yattım sabah kalktığımda sanki yutak borumda bişey varmış gibi bi his nasılmı yemek yerken boğazda kalır hani hap felan yutunca takılır aynen öyle işte daha sonra kahvaltı yaptım ve olduğu gibi geri geldi nefes darlığıda yapıyor ama yemek borumdaki takılma hissi hiç geçmiyor ve cabası yediklerim yukarı boğazıma geliyor feci şekildede sırtim ağrıyor yataklara düştüm bu nedir geçermi çok çaresizim ne olur beni aydınlatın lütfen
tüm doktor tahlilerinde bişey yoksa pskolosjik olabilir.

Yaa tedavisi yokmu uzuldum. Bende sık sık kabız oluyorum. Birde yediğim bazı yiyecekler dokunuyor.günlerce süren bagirsaklarda yangi ve gaz şikayetim oluyor. Ben yinede baska bir hastalık olma ihtimalinden dolayı emzirme bittikten sonra doktora gideyim. Teşekkürler
mutlaka gidin ama dahiliye olmasın gittiğiniz, ben senelerce bu hatayı yaptım sanırım.Gastroloji anlıyor bu işlerden.pek tabi bir sürü sebebi olabilir.hepsi de birbirine benziyor belirtilerin.Gerçi ben de bir çoğu var zaten :) Gıda intolarans testi yapılıyor ama yaptırmadım henüz.Bir ameliyat kadar para alıyorlar.güvenirliğini netleştiremedim kafamda.Hoş doktor demişti sana dokunan yiyecekleri bulsan, sadece ot ve suyla beslensen bile stres yaptığın an, üzüntü yaptığın an en başa döneceksin.Geçmiş olsun size de Allah şifa versin.

Suan bende aynisi var falanca ilaci kullandim gecti desem kullanacak misiniz? Ayni seyleri yasayan biri olsa bile ayni hastalik olduguna nasil emin olacaksiniz? Sag bogrum agriyor diye doktora giden 3 kisinin de ayri ayri hastaliklari olabiliyor. Eger tedavinizin basarisiz oldugunu dusunuyorsaniz farkli bir doktora daha gidin.

Endoskobi yaptırdım parça aldı herşey normal diyor bir sürü ilaç kullan geçer diyor ama hiç bi rahatlama yok sanki yemek borumda bişey takılmış gibi bi his mahvediyor beni

Bu arada gerçekten bişey takilmis ve orada curuyor veya apse benzeri bişey olmuş olabilir mi? Kamera ile yemek borusuna baktı mi? Eger baktı ve bişey yok diyorsa başka bir doktora git. O da baksın. Hissediyorsan bir şey vardır mutlaka. Çünkü geçenlerde burada bir üye ayağını kirmis doktora gitmiş. Film çekmişler ve doktor yok bişey in deyip gondermis. Bir saat sonra bacak sisince başka doktora gitmiş ve bacağı kırılmış. Yani kırık bacagi film de bile görmeyen doktor var.

Reflüden gevşeyen mide kapakçığı....
Hemen doktora gidin hemen beklemeyin
Boğaz ülserleşirse iyileşme çok uzun sürüyor benim neredeyse 2 yıl olacak
Kendi kendine geçmez asla, daha kötü olursun, hemen gastroenteroloji bölümüne git, dahiliye falan sakın sakın, anlamıyorlar süründürürler seni, bu işin uzmanı gastroenteroloji doktorları

Reflüden gevşeyen mide kapakçığı....
Hemen doktora gidin hemen beklemeyin
Boğaz ülserleşirse iyileşme çok uzun sürüyor benim neredeyse 2 yıl olacak
Kendi kendine geçmez asla, daha kötü olursun, hemen gastroenteroloji bölümüne git, dahiliye falan sakın sakın, anlamıyorlar süründürürler seni, bu işin uzmanı gastroenteroloji doktorları
Peki sen iyileştinmi lütfen cevap yazarmısın çok zor bi durumdayım

Bu arada gerçekten bişey takilmis ve orada curuyor veya apse benzeri bişey olmuş olabilir mi? Kamera ile yemek borusuna baktı mi? Eger baktı ve bişey yok diyorsa başka bir doktora git. O da baksın. Hissediyorsan bir şey vardır mutlaka. Çünkü geçenlerde burada bir üye ayağını kirmis doktora gitmiş. Film çekmişler ve doktor yok bişey in deyip gondermis. Bir saat sonra bacak sisince başka doktora gitmiş ve bacağı kırılmış. Yani kırık bacagi film de bile görmeyen doktor var.
Endoskobi yaptırdım bişey yok orda diyörlar bilmiyorum ne olacak

Ay bunlar bana hamileyken olurdu ve gercekten cok kotu bir his. Sinir olurdum kendimi atasim gelirdi. Refluye benziyo anlattigin. Allah kolaylik versin

Kustuktan sonramı çıktı bu sorun yoksa normaldede varmıydı eger kustuktan sonra meydana çıktıysa kusarken yemek borunuz zorlama ile tahriş olmuş olabilir çünkü bazen bende bu sorunu yaşıyorum aynen anlattıgınız gibi bi süre sonra kendiliginden geçiyo geçmiş olsun
Sadece sorun oda değil yediklerim istemsiz şekilde boğazıma geri geliyor ne yesem ne içsem aynısı oluyor

Ay bunlar bana hamileyken olurdu ve gercekten cok kotu bir his. Sinir olurdum kendimi atasim gelirdi. Refluye benziyo anlattigin. Allah kolaylik versin
Allah razı olsun sizinde yedikleriniz boğazınıza geri geliyormuydu istemsiz şekilde

tabii kasık fıtığı veya safrakesesine de baktırmayı ihmal etme :) bu semptomlar hepsine görülür.
ve vücudunda herhangi bir enfeksiyon var mı diye kan alınıp bakılsın.enfeksionda midede kusma ishale yol acıyor. bazen hepsi görülür bazen tek tek..
tek kesin şey yemek borunun tahriş olması ve boğazında bir şeyin takılı kalmadığı.
takılmış bir şey olsaydı endoskopide görülürdü. dik uyumaya gayret et bu sürede , diet yap- sıvı tüket. stresten uzak dur. boğazında ki takılma hissi de yavaş yavaş azalacaktır.
İnşallah teşekür ederim

Back