• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öncelikle merhabalar lütfen yardımcı olun bir sorunum var belki sizinde başınıza gelmiştir

süt yasak ( laktoz yapar ve mide asidini bir süre düzeltir sonra gene artış ile mide asidin çıkar )
tereyag yasak tuz şeker unlu mamuller
cig sebze meyve yasak.
ayçicek yagı kızartma filan yasak.
yoğurt yasak.
gaz yapıcı ne varsa yasak
ne yiyeceğim o zaman dicen : tavuk göğsü hasşalam veya azıcık yağda ızgara gibi yapılmış.
bir iki dilim ekmek
kayısı suyu nu şiddetle tavsiye ederim.
peynir
yağsız sebzse yemekleri -
yağsız et ( az ama )
pirinç - patates

Aynısı enistemin başına gelmişti canım nerdeyse 1 sene corba icti adam ilac kullandi doktor doktor gezdi faydası olmadı en sonunda psikoliga gitti nasıl bir tedavi uyguladı bilmiyorum ama 1 ayda kendini toparladı şimdi eskisinden daha iyi.
Psikolojikmis o his sende dene derim
Eniştene sorup yazarmısın buraya belki uygularım bi faydası olur

süt yasak ( laktoz yapar ve mide asidini bir süre düzeltir sonra gene artış ile mide asidin çıkar )
tereyag yasak tuz şeker unlu mamuller
cig sebze meyve yasak.
ayçicek yagı kızartma filan yasak.
yoğurt yasak.
gaz yapıcı ne varsa yasak
ne yiyeceğim o zaman dicen : tavuk göğsü hasşalam veya azıcık yağda ızgara gibi yapılmış.
bir iki dilim ekmek
kayısı suyu nu şiddetle tavsiye ederim.
peynir
yağsız sebzse yemekleri -
yağsız et ( az ama )
pirinç - patates
Organik süt içiyorum bununda varmıdır zararı

internette bakıp bakıp okuma..
okuduğun şeylerin hepsi seni kanser gösterir. abartı ve abartı. gerçek bilgi üniversite tez ve deneme yazılarında. onları almak içinde para ödersin. alır okursun..
Haklısın tedavisi ameleyat hiç düzelmiyor cerrahi girişim falan filan insan daha çok korkuyor

nefesle mi :KK70: ayy ilahii 7 ay mı beklicen :KK70:
kızım sende bişey yok.. takılma hissi için buzu al ağzında cevir. ne var nefesten daha etkili merak etme.. bir iki güne düzelirsin.
Bilmiyorum ama bunu yapan kadın amerikalı bi kadın gırtlak kanserini yenmiş bu sayede

Çok zor bir durumdayım şuan nerden başlasam saat7 civarlarinda midem bulandı kustum biraz kendimi zorladım sanırım ve arkasından yemek yedim ve yemek ler bulantım olmadan geri geldi boğazıma kadar çıktı ve rahatsız oldum tekrar midemi boşalttım ve yattım sabah kalktığımda sanki yutak borumda bişey varmış gibi bi his nasılmı yemek yerken boğazda kalır hani hap felan yutunca takılır aynen öyle işte daha sonra kahvaltı yaptım ve olduğu gibi geri geldi nefes darlığıda yapıyor ama yemek borumdaki takılma hissi hiç geçmiyor ve cabası yediklerim yukarı boğazıma geliyor feci şekildede sırtim ağrıyor yataklara düştüm bu nedir geçermi çok çaresizim ne olur beni aydınlatın lütfen
kusarken boğazını tahriş etmişsindir bana göre başka bir açıklaması yok .üşütmüşsündür yani..boğazındaki hiç iki üç gün kalabilir ama doktora gidersen daha iyi olur tabiki daha önce sert kusunca başıma gelmişti.

akalazya hastalığını bi araştırın netten.
babama uzun uğraşlar ve gereksiz tedaviler sonucunda daha yeni bu teşhis konuldu.
yemek borusunun alt kısmının kasılma bozukluğu kısaca.
yani dinlenme anında kasılmış vaziyette, yemek yerken ise gevşemesi gereken bi yer.
sürekli gevşemiş vaziyette olması reflü sürekli kasılmış vaziyette olması akalazya hastalığı olmuş oluyor.
şikayetleriniz babamınkine benziyor.
yemek yerken boğazında takılıyor çoğu zaman çıkartmaya gidiyor vs.
ağzından burnundan geldiğini gördüm yeyip içtiklerinin.
bi araştırın ve iyi bi Gastroenteroloji uzmanına görünün lütfen.
bu ihtimalden de bahsedin doktorunuza çünkü nadir görülen bi hastalık olduğu için teşhis zor konuluyormuş.

Çok zor bir durumdayım şuan nerden başlasam saat7 civarlarinda midem bulandı kustum biraz kendimi zorladım sanırım ve arkasından yemek yedim ve yemek ler bulantım olmadan geri geldi boğazıma kadar çıktı ve rahatsız oldum tekrar midemi boşalttım ve yattım sabah kalktığımda sanki yutak borumda bişey varmış gibi bi his nasılmı yemek yerken boğazda kalır hani hap felan yutunca takılır aynen öyle işte daha sonra kahvaltı yaptım ve olduğu gibi geri geldi nefes darlığıda yapıyor ama yemek borumdaki takılma hissi hiç geçmiyor ve cabası yediklerim yukarı boğazıma geliyor feci şekildede sırtim ağrıyor yataklara düştüm bu nedir geçermi çok çaresizim ne olur beni aydınlatın lütfen
mide kapakçıklarında sorun olabilir reflüde oluyor genelde bu durum o yüzden reflü yastığı kullanan bi sürü insan var gece bogulmayı önlemek için. doktora gitmelisin hemen

Soğuk almış olabilirsiniz. İstifradan dolayı tahriş olmuş olabilir yemek borunuz. Buradan bizim bir şeyler söylememiz, teşhis koymamız doğru olmaz. Durum devam ederse bir doktora görünmeniz daha iyi olacaktır. Çok geçmiş olsun.

akalazya hastalığını bi araştırın netten.
babama uzun uğraşlar ve gereksiz tedaviler sonucunda daha yeni bu teşhis konuldu.
yemek borusunun alt kısmının kasılma bozukluğu kısaca.
yani dinlenme anında kasılmış vaziyette, yemek yerken ise gevşemesi gereken bi yer.
sürekli gevşemiş vaziyette olması reflü sürekli kasılmış vaziyette olması akalazya hastalığı olmuş oluyor.
şikayetleriniz babamınkine benziyor.
yemek yerken boğazında takılıyor çoğu zaman çıkartmaya gidiyor vs.
ağzından burnundan geldiğini gördüm yeyip içtiklerinin.
bi araştırın ve iyi bi Gastroenteroloji uzmanına görünün lütfen.
bu ihtimalden de bahsedin doktorunuza çünkü nadir görülen bi hastalık olduğu için teşhis zor konuluyormuş.
Evet sanırım haklısınız peki babanız düzeldimi

Soğuk almış olabilirsiniz. İstifradan dolayı tahriş olmuş olabilir yemek borunuz. Buradan bizim bir şeyler söylememiz, teşhis koymamız doğru olmaz. Durum devam ederse bir doktora görünmeniz daha iyi olacaktır. Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim haklısınız

Bilmiyorumki daha öncedende mide rahatsızlıgım vardı ama böyle değildi ekşime oluyodu ara sıra bu birden bire oldu çok kötü bişey
Valla benim hic bir bilgim yok Allah yardımcınız olsun ama dedigim gibi enisteminde gitmedigi doktor yaptirmadigi test kalmadi en sonunda psikolog yardimiyla kurtuldu

Back