Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
şeker mercimekli köfte ve tantuni nin durumu nedir
çok masum görünüyorlarda bana:))
Hem masum..
hem de değil akrepcim..
Şöyle ki;
3 adet mercimekli köftenin kalorisi 154 kcal. Bu da bir tanesinin aşağı yukarı 1 dilim çavdar ekmeği ile aynı olduğunu gösteriyor.. Değer mi değmez mi diye düşünmek lazım..
Tantuni ise neticede kebap çeşidi.. ve kebapların kalorilerini yükselten en önemli faktör kullanılan etin içerdiği yağ ve yanında yenilen pide/lavaş/ekmek..
Tantunide bildiğim kadarıyla dana eti kullanıldığından nispeten yenilebilir.. Ancak yanında ne kadar lavaş hüplettiğin önemli.. :roflol:
Bu arada bir porsiyon tantuni de 322 kcal miş.. Fena sayılmaz hani.. kaydirigubbakcemile
püskütcüm bende kahvaltıda 3 dilim sucuk yiyorum(( zararlı olduğunu tahmin ediyorum ama ne yapayım diyetten önce bu yediğimin 3 mislini akşam yemeğinde yerdim şimdi haftada 3 gün ve 3 dilimi geçmiyor ancak bu kadar azaltabildim ne kadar güpletmem lazım ??
Birinin bu gerçeği suratıma tokat gibi çarpması gerekiyordu ve sonunda oldu..
Spor yapmaya gidiyorum bi kaç gün yokum :a015:
pastane galetalarından hüpletsek nekadar spor yapmalıyız püskütüm:1closedeyes:
en masum bu oldu da ben is yerinde en çok tükettiğim kepekli galetada sorayım dedim sanayerimseniben
Kalorisine baktım dequacım..
1 adet kepekli galeta ........ 35 kcal (yani 1/2 dilim çavdar/kepek ekmeği)
Kaç tane tükettiğimiz önemli.. 3 tana yersek al sana durup dururken 100 kcal.. Bu da nereden baksan yarım saat yürümeyi gerektirir.. Sen gel vazgeç galeta sevdasından, yoğurdun içine doğra salatalık.. bol nane ek üzerine, rahat rahat lüple gitsin.. Hem de gaz yapar.. Ohh miiisss kaydirigubbakcemile2
Ortalama 380 kcal harcamışsın görebildiğim kadarıyla.. Ama sen zaten 3 dilim sucuk yiyordun.. O çoktan güplemiştir.. :lepi:saol püskütcüm ben daha fazla bekliyordum sucuklu yumurtayı:))) akşam yedim ekmeksiz sonrada 35 dk step yaptım t &s in üstünde calori saatide var 35 dk da 300 calori gösteriyor 20 dk da yürüdüm kafi sanırım ne dersin?
Senin bu duygulanmaların var ya.. Allak bullak ediyor bünyeni.. İstersen salatalık ye, pide yemiş gibi oluyorsun.. Strese, üzülmeye dikkat akrepcim..hadiiiiiiiiiiii oldumu şimdii
ben her acıktığımda elimin altında bulunan galetaları hüpletiyordum kepekli ya en en en masumdular çünküü..
iyisimi eski usulüm..o çok çıtır yani 54 kilo olduğum dönemlerdeki baş yiyeceğim yoğurt üstü salatalık yada salatalık üstü yoğurt...
hattta daha iyisi diyet gruplarından çıkıp diyet modundan sıyrılıp son 7 yıl öncesi beslenme düzenime dönmek ve mutlu mutlu dolaşmak..
en azından bu kadar yanlış anlaşılmaları da dolmamış olurum ceplerime..
hatta püsküütüm ceplerime doldurduğum o kadar çok şeyin kalorisini sorucam ama
olmuyor çünkü bu şeylerin kalosrisini hesaplamaya rakamların gücü yetmiyor şeker..
Kalorisine baktım dequacım..
1 adet kepekli galeta ........ 35 kcal (yani 1/2 dilim çavdar/kepek ekmeği)
Kaç tane tükettiğimiz önemli.. 3 tana yersek al sana durup dururken 100 kcal.. Bu da nereden baksan yarım saat yürümeyi gerektirir.. Sen gel vazgeç galeta sevdasından, yoğurdun içine doğra salatalık.. bol nane ek üzerine, rahat rahat lüple gitsin.. Hem de gaz yapar.. Ohh miiisss kaydirigubbakcemile2
Ortalama 380 kcal harcamışsın görebildiğim kadarıyla.. Ama sen zaten 3 dilim sucuk yiyordun.. O çoktan güplemiştir.. :lepi:
Senin bu duygulanmaların var ya.. Allak bullak ediyor bünyeni.. İstersen salatalık ye, pide yemiş gibi oluyorsun.. Strese, üzülmeye dikkat akrepcim..