On iki yıllık arkadaşım nişan arefesinde işimin bozulması... Tepkileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgilinle ayrılmışsın, Arkadaşınlada ilişkini kesmişsin Eee sane ne oluyor ki!?
İsteyen istediğini takip edemez mi?
Senin aracılığınla tanışmış olmaları sen arada yokken arkadaş olamaıyacakları mı demek oluyor?
Arkadaşlarım sayesinde tanıştığım bir kaç arkadaş var ve onlar şuan tanışmamıza vesile olan arkadaşlardan daha yakınlar...
Şu kafaları bir değiştirsek vallahi ülkece 500 sene ileri gidicez ama yok yani
Haklısınız düşüncelerini değişmeye çalışmam ama şu an daha iyi anlıyorum m aslında nisanlimin kardeşi değil ben arkadaşımdan tiksinmisim. Zaten keşke aklim başımda olsaydı da demeseymisim o kişiyi geçmiş günlerin hatrina da olsa affetmeye çalışmasaymisjm. Sadece şunu bilin. Başka bir kadınla evli olan babasını nişanlanacagim kişinin açık giyimli olan teyzelerine yakışırdı. Babamın gözü bayram eder dedi sizin kınada. Ve hala takiplesmeye devam ediyordu neden peki? Neyse zaten beni ne alakadar ederdi. Beni rahatsız eden şey buydu. Olayın derinlerinde daha çirkin laflar vardı ki zaten o yüzden mesafe koymaya çalışmıştim. Bilmiyorum belki de nisanlanacagim kişiye kıyamamisim o psikoloji ile ama doğru beni alakadar etmezdi. Güzel günler görün hoşçakalın.

Son düzenleme:
Arkadaşım ile on iki senedir arkadaştık. O nişanlandıktan sonra bana çok farklı davranış başladı. Ailem ile sıkıntılı dönemler oldu. Ablamı azarlamisti. Ve o zamandan sonra bana sürekli laf sokmaya başladı. Ondan bir ricada bulunduğumda beni resmi nikahına gelmediğim için kıskançlıkla itham etti. Ve ağza alınmayacak hakaretler etti. Aslında onunla sadece arama mesafe koymak istemiştim. Ama sadece o ricamdan sonra ağza alinmayacak hakaretler etti. Üstelik de benim nişanımin bozulduğunu bile bile. Konu bu.
Önce yazdığımda çok acele ve sıkıntılı bir anımda yazdığımdan dolayı çok bozuk cümleler ve anlaşılmayan ifadeler ile doluydu yazım.

Herkese çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Iyi güzel günler görün inşallah.
Canim 12 sene dile kolay tabi ama ...bole insanlari lutfen jet hiziyla hayatinizdan cikarin..

Bence kendinize kızmayın. Aynı şekilde davranmak zorunda mısınız ki ? O bana hakaret etti ben sustum vs diye düşüneseniz. Söylemek istediğiniz varsa söyleyin tabi ama sırf o size hakaret ettiği için sizde cirkeflesmek zorunda değilsiniz. Tanımışsınız iste bazı insanlar böyledir. Benimde nişanlaninca havalara giren bir arkadaşım vardı. Artık yok:)) kendinize eziyet etmeyin söylediği hiçbir şey gerçek değil, öfkesini açığa çıkarmış, ciddiye bile almayın.

Canim 12 sene dile kolay tabi ama ...bole insanlari lutfen jet hiziyla hayatinizdan cikarin..
Canım aslında o kadar farklı iğrençlikleri de vardı ki. Her birimiz hatalıyız tabi ama onun dedikodularindan giybetlerinden herkes beni kıskanıyor modundan bıktım usandım. Çok teşekkür ederim. Iyi ki de çıkmış hayatımdan. Biraz üzülüyordum bu kadar sene iyi arkadaştık her şeyde beraberdik ama onunla aramıza mesafe koymaya çalıştım diye bana "nişanlın da gerçek yüzünü görmüş senin " diyecek kadar aşağılık bir hal büründü. Nisanlanacagim kişinin kardeşini takip eder teyzelerine laf atar bir şeyler öğrenmeye çalışırdı sürekli. Benim hayatımı kurcalar dururdu ben ona artık detaylı bilgiler vermeyince.

ne öğretmenisiniz? bir öğretmen nasıl derdini bu kadar anlatamaz merak ettim. yaşadıklarınızı öyle yazmışsınız ki konuya odaklanamadım ben. lütfen görevinize başlayana kadar bol bol kitap okuyup hitap yeteneğinizi geliştirin.
Öğretmenler derdini çok güzel anlatmak zorunda , çok güzel yazmak zorunda diye bir kural mi var ya ?kadın öğretmen yazar değil anlayın şunu .

Arkadaşım ile on iki senedir arkadaştık. O nişanlandıktan sonra bana çok farklı davranış başladı. Ailem ile sıkıntılı dönemler oldu. Ablamı azarlamisti. Ve o zamandan sonra bana sürekli laf sokmaya başladı. Ondan bir ricada bulunduğumda beni resmi nikahına gelmediğim için kıskançlıkla itham etti. Ve ağza alınmayacak hakaretler etti. Aslında onunla sadece arama mesafe koymak istemiştim. Ama sadece o ricamdan sonra ağza alinmayacak hakaretler etti. Üstelik de benim nişanımin bozulduğunu bile bile. Konu bu.
Önce yazdığımda çok acele ve sıkıntılı bir anımda yazdığımdan dolayı çok bozuk cümleler ve anlaşılmayan ifadeler ile doluydu yazım.

Herkese çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Iyi güzel günler görün inşallah.
Belliki arkadaşlığınız sizin düşündüğünüz gibi değilmiş
Nikahına gitmemiş olmanız Onun zoruna gitmiş
Ama öncesinde zaten laf sokuyordu diyorsunuz
Böyle arkadaşlık yürümezdi zaten

Canım aslında o kadar farklı iğrençlikleri de vardı ki. Her birimiz hatalıyız tabi ama onun dedikodularindan giybetlerinden herkes beni kıskanıyor modundan bıktım usandım. Çok teşekkür ederim. Iyi ki de çıkmış hayatımdan. Biraz üzülüyordum bu kadar sene iyi arkadaştık her şeyde beraberdik ama onunla aramıza mesafe koymaya çalıştım diye bana "nişanlın da gerçek yüzünü görmüş senin " diyecek kadar aşağılık bir hal büründü. Nisanlanacagim kişinin kardeşini takip eder teyzelerine laf atar bir şeyler öğrenmeye çalışırdı sürekli. Benim hayatımı kurcalar dururdu ben ona artık detaylı bilgiler vermeyince.
Nişanlına çok meraklıymış herhalde. 😀 Ben şahsen '' Çok kıymetliyse hazır boşa düşmüşken en kıymetlinle bi baş göz ediver, 250 bin krediden sonra daha kısmeti açılmaz zaten, yazık '' diye lafı geçirmeden uyku yüzü göremezdim.

Belliki arkadaşlığınız sizin düşündüğünüz gibi değilmiş
Nikahına gitmemiş olmanız Onun zoruna gitmiş
Ama öncesinde zaten laf sokuyordu diyorsunuz
Böyle arkadaşlık yürümezdi zaten
O gece benim nisanlanacagim kişi ile aram bozuldu geri olduk. Ben zaten yatakta idim ağlamaktan kaç gün perişan olmuştum. Ki onun hem kız istemesine hem de nişanına gitmiştim.

Ya canim cok guzel olmuss hayatindan cikmis..bende buna benzer bir durum yasadim..cok sevdigim..kizkardesim gibi gorup dusundugum bi arkadasim vardi..suan hayatimda yok ama iyikide yokk...ohhhh be dedimm beni 2 sene cok germis megersemm...emin ol ..ole bi arkadasssiz hayatin cok daha guzel gidiyoo....ondan dedimm..hemen cikart bu insani diye..cok iyi yapmmissin..sana negatif enerji veren insanlardan lutfen uzak dur..sen bir bireysin..ve aileden otede hicbirsey onemli degil bu hayatta..tabikide cok ozel doatluklar var..ama dostluklarlada bu tarz seyler zaten yazamzsinn..bunca yill bence hep sen allttan almissin bicok seyi..ama yeter..kendin olma zamani artik..guclu ol hep..zaten guclusunde gordugum kadariyla artik tepki veriyosun..tatlim..cok dogru yoldasin..

Ya canim cok guzel olmuss hayatindan cikmis..bende buna benzer bir durum yasadim..cok sevdigim..kizkardesim gibi gorup dusundugum bi arkadasim vardi..suan hayatimda yok ama iyikide yokk...ohhhh be dedimm beni 2 sene cok germis megersemm...emin ol ..ole bi arkadasssiz hayatin cok daha guzel gidiyoo....ondan dedimm..hemen cikart bu insani diye..cok iyi yapmmissin..sana negatif enerji veren insanlardan lutfen uzak dur..sen bir bireysin..ve aileden otede hicbirsey onemli degil bu hayatta..tabikide cok ozel doatluklar var..ama dostluklarlada bu tarz seyler zaten yazamzsinn..bunca yill bence hep sen allttan almissin bicok seyi..ama yeter..kendin olma zamani artik..guclu ol hep..zaten guclusunde gordugum kadariyla artik tepki veriyosun..tatlim..cok dogru yoldasin..
Çok teşekkür ederim canım benim. Ben zaten acı haliydeyken istemesine nişanına gitmişken bir de o halimle resmi nikahına gidecekmişim. Gidemeyince de dünyanın en kıskanç insanı oldum. Asıl mesele onunla arama mesafe koymama dayanamadı.
Herkes diyor ki haydi sen kötü bile olsan zaten Nisan olayın bozulmuş kötü bile olsan o laflar düşmana söylenmez. O Kadar nazını her seyini çektiğim kız alttan aldığım kız mesafe koymaya çalıştım diye ucuz bir mahluk haline geldi. Geçen yıl kpss çalışırken beni kendi problemi yüzünden iki hafta gece kabus görecek dereceye getirmişti.

Bence kendinize kızmayın. Aynı şekilde davranmak zorunda mısınız ki ? O bana hakaret etti ben sustum vs diye düşüneseniz. Söylemek istediğiniz varsa söyleyin tabi ama sırf o size hakaret ettiği için sizde cirkeflesmek zorunda değilsiniz. Tanımışsınız iste bazı insanlar böyledir. Benimde nişanlaninca havalara giren bir arkadaşım vardı. Artık yok:)) kendinize eziyet etmeyin söylediği hiçbir şey gerçek değil, öfkesini açığa çıkarmış, ciddiye bile almayın.
Yok canım zaten o onları yazarken dondum kaldım. Ellerim titredi. Yoksa yazılacak o Kadar çok şeyi var ki. Insanları takip etmekten beni şu istedi bu istedi diye yalan söylemekten iyi olduklarıyla gıybet iyi olmadıklarinin arkasından iğrenç iğrenç şeyler söylemekten başka bir bildiği yoktu. Sonunda gitti nişanlandı biri ile şimdi de altınları yüzükleri evi ile hava atıyor. Ben sevdiğim insanı istemiştim. Ki o da ben de öğretmendik. Zerre parasal açıdan tek kuruş çıkarım yoktu. Ama o sürekli bana şunu aldılar bunu aldılar. Böyle harçlık gönderdiler. Övündüğü yüzüğü altını ben kendi isteğimle nisanlanacagim kişiden istemedim. Ki istemem de. Beni mutlu edecek olan para değil zaten param var çok şükür kendi evim de var atanıyorum da. O dengesizin kanunen bir sürü sıkıntısı var. Meslek sahibi olmasının imkanı yok. Ki gecem yıl sürekli gelip beni alacaklar korkusu ile yaşayıp duruyordu. Arkadaşımdır diye yarı yolda bırakmamıştım. Onun neyini kıskanacakmisim. Kusuruma bakmayın canım. Yordum sizi de. Sinirlerim zıpladı birden.

O şoku atlatıp çok mutlu olmak istiyorum. Yani öyle şok oldum ki. Ben on iki yılımı bununla mi geçirdim diye kafamı duvarlara vurdum.

Özür dilerim öncelikle. Kafam karmakarışık olduğu için anlaşılır bir şekilde yazamamıştım. Aslında dikkat de etmemiştim.
Öğretmenler derdini çok güzel anlatmak zorunda , çok güzel yazmak zorunda diye bir kural mi var ya ?kadın öğretmen yazar değil anlayın şunu .

mesajın düzenlenmiş halinden bana duyar kasmanıza gerek yok. konu sahibide kabul etti ve düzeltti konusunu. çok güzel yazmak zorunda değil, burada bizden yorum/yardım isteyen biri anlaşılır yazmak zorunda ama. atanmış bir öğretmenden anlaşılır cümle beklemek çok absürt bir durum değil zaten.

Canım yazdım yeniden.
Kuzum dururp dururkeb insan bu hale gelmez 12 sene uzun bir zaman ya delirdi ya da onceden de birikimi vardi birden patladi esasen ben kusup darilan insanlardan hoslanmiyorum mesefe candir sen kusmeyelim ama mesafelide olalim demissin ama ters tepmis 12 senin hatrina Selamimi verir ama mesafeyi koyardim yine

mesajın düzenlenmiş halinden bana duyar kasmanıza gerek yok. konu sahibide kabul etti ve düzeltti konusunu. çok güzel yazmak zorunda değil, burada bizden yorum/yardım isteyen biri anlaşılır yazmak zorunda ama. atanmış bir öğretmenden anlaşılır cümle beklemek çok absürt bir durum değil zaten.
Ne duyar kasması ya? Sen önce, cümlenin başını büyük harfle yazmayı öğren .

Kuzum dururp dururkeb insan bu hale gelmez 12 sene uzun bir zaman ya delirdi ya da onceden de birikimi vardi birden patladi esasen ben kusup darilan insanlardan hoslanmiyorum mesefe candir sen kusmeyelim ama mesafelide olalim demissin ama ters tepmis 12 senin hatrina Selamimi verir ama mesafeyi koyardim yine
Yok canım. Çok yakındık ama bazı olaylardan ötürü artık bana iyice takmıştı. Ben mesafe koymak istedim başka da bir şey yaptığım yoktu. Sadece mesafe koymaktı amacım. Ama bana o lafları edince şoka uğradım. Ben asla ve asla arkadaşlarımı kıskanmam. Benden önce atanan arkadaşlarım vardı. Sevinç gözyaşları ile uğurladım hatta birinin tercihlerini dahi ben yaptım da çok güzel bir yere gitti. Rabbim yollarını açık eylesin. O da nişanlandıginda sevinç içindeydim ama sabah yedi akşam on arası ücretli öğretmenlik dersane vs. Olduğundan eskisi kadar mesajlaşamiyordik. Akşam onda eve gelip yeme ayıracağım vakti bile ona ayırıyorum kırılmasın diye de yemek yiyemwden uyuyakalıyordum. O zamandan sonra bazı olaylar da araya girdi ve mesafe koyayim belki o da ben de düşününce bir şeylerin farkına varalım dedim o arada ben terk edildim. Ardından da onun resmi nikahı oldi gidemedim yemek yemeye bile halim yoktu. Dört beş gün yemek dahi yemedim. O hafta iki kilo verdim. Kötüydüm çok kötü idim. Ve o ricam üzerine bana en kötü ithamlarda bulundu. Şaşırdım çok şaşırdım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X