On gün sonra evleniyorum ama şüphelerim var

Aşı hakkında da cok iddialar var ondanda korkuyorum
e her seyden korkuyorsun sen de . bunca korkuyla yasanir mi git psikiyatre ic anksiyite ilacini rahatla. yoksa kadinsin, bilmediğin bir kistin patlayip seni zehirleyenilir, hamile kaldim sanirken dis gebelik olabilirsin, cok tehlikeli. dogum ölüm orani ulkemizde 0,0131 az da degil, ondan da kork.
iyi nisanlin kaygi seviyesi bu kadar uc olup korkmak yerine bir sey yapmayan- yardim almayi dusunmeyen kadinla evlenmeye hevesli. isi zor garibanin

43 yaşında oldukça aktif cinsel hayatı olan bir arkadaşım, bu hpv illeti yüzünden vefat etti. Rahim ağzı kanseri oldu, başka yerlere metastaz yaptı kurtaramadılar.
Bazı türleri gerçekten çok tehlikeli. Önemli bir konu. Bende de vardı, eski eşimden bulaşmıştı. Siğili alıp test yaptılar en zararsız türü çıktı. Doktor bağışıklığını güçlü tut, vitaminlerini al kendiliğinden vücut atar dedi. Geçen sene hem smear testi yaptırdım hem hpv, negatif çıktı çok şükür, vücudun atmış dedi doktor. Ama kanser yapan türüne yakalansaydım ne yapardım bilmiyorum.
Emin olmadan evlenmemeni öneririm. O korkuyu yaşayan biri olarak, insanın hayatı bir anda cehenneme dönüyor.

Adam siğili varsa da yaktırmış zaten. Şu an aktif dönemde değilse; sürüntü vb gibi diğer testler kesin sonuç vermiyor bilgisi vardı internette. Adam buna güveniyor olabilir.
Evet kadında direkt belli olur sürüntü ile ama erkekte zor. Zaten eğer siğil varsa direkt siğilden örnek alırlar erkeklerde. Bence konu sahibi aşı olsun. Adama da güvenmiyor ayrılsa daha iyi ama ayrılacağını zannetmiyorum.

Aşı olmakta çözüm değil maalesef. Bu aşı özelinde, özellikle yurt dışında olumsuz vakalar da mevcut.

Sürüntü testi yapılabilir kültür ortamında. Ama siğiller direkt belirti zaten. Kaşınan ben ilk defa duydum. Benler kaşınır mı?
Kansere dönüşme riski olan ya da dönüşmüş benler tabiki kaşınır ve kanar. Babam 4. Evre cilt kanseri ve çıkış noktası sırtında çıkan, zamanla büyüyüp kaşınan bir tane ben.

yas sınırı yok, tabii gencler icin daha iyi ama kkda hpv bulas olduğunu öğrenen herkes yaptiriyor
Doz farkı var diye biliyorum ben de 13 yaşına kadar yapılırsa 2 doz sonrasında 3 doz yapılıyor ama üst sınırı varsa da bilmiyorum. Çocuklarıma yaptırdım ben. Yarın nasıl bir hayat yaşarlar bilmiyorum, elimde böyle bir bilgi varken kimsenin vebalini almak istemediğimden yaptırdım

Aşı olmakta çözüm değil maalesef. Bu aşı özelinde, özellikle yurt dışında olumsuz vakalar da mevcut.
Aşı her türe karşı koruyucu değil zaten. Piyasada bir 5li bir de 9lusu var yanılmıyorsam. Ben 9luyu yaptırdım. Aşının kendi zararı nedir bilemem ama bağlı bulunduğum sağlık ocağında çalışan bütün personel kendi çocuklarına yapmış. Ortada büyük bir risk olsa onlar yapmazdı.

Özele gitmis. Doktora rica etmis acıklama kısmına farklı bisey yazın diye.
Mantar ile sigil ne alaka allah askina bilerek yapmıs.
Aldırdıktan sonra da bisey cikmaz diye düsünmüs. Adama test yaptırmadan önce kendiniz icin ürologa randevu alın ve durumu anlatın ayrıntılarıyla gercegi ögrenin en iyi cevabı size doktor verir ama bence kocanız yalan söylüyor
Hasteneye mantar yazdırmıs sigil aldırmıs bide üstüne et beni diyor yalan üstüne yalan

Bizim nikah evraklari icinde saglik raporu var hpv virusi testi vardi biz mecbur yaptirmistik ikimizde temiz cikmistik ben bu hpv virusi mecbur diye biliyorum oyle degilse bile neden test yaptirmiyorsunuz kafa karisikligi olacagina test yapin net ogrenin

Test yaptırmasını neden istemediniz?
Aranızda bir seyler olduysa sizde kendi adınıza da hpv testi yaptırın

Hayatımda böyle saçma bir yorum görmedim grip mi bu herkeste var kabullenelim diyorsunuz ? Milletin şeyinden şey kapmış şeyin benim şeyimde ne işi var ya ???

Sağlığı da geçtim hadi tedavisi olunur belki ama başkasının koynundan çıkmış adamla ne işim olacak benim ?

Hpv'dir büyük ihtimal. Korunacaksınız birkaç sene geçene kadar. Erkekte testi yok zaten bunun.

Aşı hakkında da cok iddialar var ondanda korkuyorum
Bi tuhafsiniz gercekten... Aklimi kaciracagim ne yapacagim bilemiyorum diyorsunuz, burda bir suru kadin alin nisanlinizi gidin test yaptirin diyor. Olmadi asi olun diyoruz, ona da sanki cok biliyor gibi iddalar var diyorsunuz.

Ne diyelim, 10 gun sonra hpv niz hayirli ugurlu olur umarim, tovbe tovbe....

Evlen bakarız sonucuna
Test yaptır korkuyorum
Aşı ol korkuyorum
Eeeeeeee başka alternatif kalmadı.
Gidersin yapılır test oldu bitti
Ben aldırıyor, mantar yazılıyor.
Zaten çelişki en başta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…