Valla canım tek bir sıkıntı yaşadım ben sadece zirkon konusunda. O da eski çarpık dişlerim çook ufaktı. Miniminnacıklardı. Yeni dişlerimse daha büyük. O yüzden ilk 2 hafta konuşmada, gülümsemede zorluk çektim biraz. Doktorum sadece "ağzında bir protez olduğunu kafandan at" dedi. Şuanda gayet kendi dişlerim gibi hiç bir sıkıntı çekmiyorum. Bir de porselen dişler gerçek diş kadar keskin olmuyor. O yüzden mesela bir elmayı bütün halinde ısırmak yerine dilimlere ayırıp yiyorum. Bunlar benim için sorun mu? Asla..
Tedavi de acısız. Benim gibi dişçiden ödüm ödüm korkan birisi bile "acısız" yorumuyla kalktıysa ordan emin ol çıkan sonuca göre çok acısız bir işlemdir
Tedavi bittikten sonra, senelerce toplum içinde gülememenin acısını, o harika dişlerle ağzımı kocaman açarak gülmekse paha biçilemez
Sen diş teli takanları da bir dinle istersen canım. Benim sana diyeceğim zirkonun telden olumlu yanlarıdır.. Hem 1-1buçuk haftada müthiş dişlerin oluyor, hemde çok daha ucuz bir yöntem.. Ama tabi diş hekimleri bilir senin için hangisi daha uygun :26:
canım resim atsana bi bakalım dişlerine.ben 1 buçuk ay önce tel taktırdım öndeki dişlerim çarpıktı şu anda 1 buçuk ay olmasına rağmen ön dişlerim yavaş yavaş yerine oturuyo pişman değilim 24 yaşındayım 2-3 ay sonra nişanım var doktorum tellerimi 1 günlüğüne çıkartırım dedi nişanım için.telde zaten 1 buçuk yıl durucak çıkınca da kısmetse düğünüm olucak.bence düğününe daha varsa tel taktır hiç biri kendi dişin gibi olmaz
Bende merak ettim gerçekten neye karar verdiğine.
Doktorun tel takmayı tavsiye edecektir sana, çünkü hiçbir doktor çapraşıkta olsa sağlam dişi çekmek istemez.
Dişlerinde ki çapraşıklık boyutunu tam olarak bilemiyorum o yüzden kaplamaya karar verirsen, tavsiye edebilirim.
Bende çapraşıklık değil ama çürükten dolayı ön 4 dişimi lamina (yaprak porselen) yaptırdım.
Ve çok mutluyum dişlerimle çokta memnunum, kendi dişlerimden farksızlar.
İnanırmısın çevremdeki insanlar bile bilmeden dişlerimin çok güzel olduğunu söylüyorlar..
Benim dişlerimde çarpıklık yok ama acayip aralıklar sırf bu yüzden zirkonyum kaplama yaptırılır mı diyor etrafımda herkes ana dişin gibi olmaz diyorlar ama kafam karışık benim de.
Benim dişlerimde çarpıklık yok ama acayip aralıklar sırf bu yüzden zirkonyum kaplama yaptırılır mı diyor etrafımda herkes ana dişin gibi olmaz diyorlar ama kafam karışık benim de.
doktorum tel taktırmamda çok ısrarcı bende kabul ettim. önerdiği ortodontiste gittim moralimi yerine getirdi bayan doktor 5 -6 ay içinde düzeleceğini söyledi..yakında başlıcam inş tedavime. 2000 tl fiyatında şefffaf braket takılacak ön 6 dişime.inş umduğum gibi olur. fikirlerini benimle paylaşan tüm arkadaşlarıma sonsuz tşkler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?