• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Omuz Ağrıları Tedavisi

NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye.

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
294.960
607.707
1.098
43
Malatya
omuz_agrisi_nasil_tedavi_edilir.jpg


Omuz Ağrıları Tedavisi

Omuz ağrısı çok sık karşılaşılan bir durumdur. Öncelikle yapılması gereken ilk şey bu rahatsızlığın nedeninin kesin olarak belirlenmesidir. Omuz ağrısı, iltihaplı romatizmalar yada kol ve omuz bölgesini çok kullanımına bağlı olarak artabilmektedir. Romatizmal ağrılarda kişiye ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Omuzu kötü ve aşırı kullanmaya bağlı olarak oluşan ağrılarda ise; hasta bu konuda detaylı bir şekilde bilgilendirilmeli neler yapıp yapmamasını öğrenmeli ve spora yönelmelidir.


Tetik Nokta Enjeksiyonları ile Omuz Ağrıları Nasıl Tedavi Edilir?

Tetik nokta tedavisinde uygulanan bir çok yöntem vardır. Ancak , hastanın şikayetlerinin dikkatle dinlenmesi ve dinlendikten sonra ayrıntılı bir muayene yapılması çok önemlidir. Çünkü tetik noktanın altında yatan sebep eğer bir fıtık sa, uygulanacak tedaviler yetersiz kalacak ve zaman kaybettirecektir. Tetik nokta tedavisinde kullanılan en etkili yöntem tetik nokta enjeksiyonudur. Dikkatli bir şekilde tetik nokta içerisine iğne vasıtası ile girilerek az miktarda iyileşmesine yardımcı ilaç enjekte edilmektedir. Uygulanan bu tedavi yöntemi genellikle çok hızlı bir şekilde kişide iyileşme sağlar. Bazı hastalarda 3 ila 5 defa tekrarlamak gerekebilmektedir. Uygulanan diğer tedavi yöntemleri; sprey- germe tekniği, kuvvetli bir şekilde basınç uygulama, masaj, kuru iğne, ESWT şok dalga tedavisi, lazer ve fizik tedavi olarak sayılabilir. Açma germe egzersizleri, kasın eski uzunluğuna kavuşması için mutlaka düzenli bir şekilde ve kurallara uygun olarak yapılmalıdır.


Hangi Tür Omuz Ağrılarında Uygulanır?

Ağrı polikliniğine başvuran hastaların en çok şikayetçi olduğu ağrılar şöyle sıralanabilir:


Bel ve bacak bölgesi ağrıları


Boyun ağrıları


Baş ağrıları


Sırt ağrıları


Omuz ve kol ağrıları


Yüz ağrıları-nevraljiler


Damar tıkanıklığı sebebiyle oluşan ağrılar


Kanser ağrıları


Nedeni belirlenemeyen ağrılar


Tedavi Kalıcı mıdır?

Bu durum tıpkı, bir diş hekimine gidip tedavi sonrası doktora ?Dişlerim tekrar çürüyecek mi?? diye sormaya benzer. Eğer oluşan problem bir kaza sonucu ortaya çıkmamışsa problemin kaynağının büyük bir bölümünün kişinin yaşam şekli olduğunu asla unutmamak gerekir. Hastanın görmesi gereken seansların sonunda yani tedavi bitiminde yaşadığı problemlerinin geri gelme ihtimali karşısında evde kendi kendine uygulayabileceği basit bir şekilde kendini nasıl tedavi edeceği hakkında eğitim de verilir. Bundaki amaç, kişinin ağrı konusunda ileride kendine bakabilecek duruma gelmesidir.


Baş, boyun, omuz, bel ağrınız, kollardan veya bacaklardan inen ağrılarınız tüm çabalarınıza rağmen geçmiyor, ağrı kesiciler de sadece geçici olarak bir fayda sağlıyorsa veya donuk omuz probleminize hızlı bir şekilde ve etkili bir sonuç arıyorsanız Tetik Nokta Tedavisinden faydalanmanız da büyük fayda vardır.

images.jpg


Kaç Seans Uygulama Gerekir?

Tedavi seans süreleri kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Tek seansta bile tam sonuç alınabileceği gibi, birkaç seansa daha gereksinim duyulabilmektedir. Uygulanan bu işlemlerde başarı oranı yaklaşık olarak %80-95, bazen %100?dür. Dolayısıyla hastanın kaç seans göreceğine hekim karar vermektedir.


Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Kol bölgesinde veya ayak bölgesinde kalıcı bir uyuşukluk, kuvvet kaybı,refleks kayıp olmayan ,sadece ağrının ön planda olduğu hastaların % 50 ila 75 inde son derece etkili bir yöntemdir. Hastalar tetik nokta enjeksiyonu sonrası nasıl hareket edecekleri,nasıl davranacakları, nasıl ağırlık kaldıracakları konusunda eğitilmelidir. Bu eğitim doğru verildiği taktirde uygulamanın etkisi kalıcı olur.


içerik.jpg


Yan Etkileri Var mıdır?

Epidural enjeksiyonlar ortalama olarak 50 yılı aşkın bir süredir uygulanan etkili ve güvenli yöntemlerdir. Yöntem görüntüleme altında ve iğneye benzer elektrotlarla uygulanır. Bu elektrotların en büyük özelliği ,elektrodun ucunun elektronik olarak uygulama bölgesinin direncini ohm cinsinden ölçebilmesidir. Bu sebeple istenmeyen bölgelere ulaşıldığında yöntem uygulanmaz.


Yan etkileri bakımından çok azdır. Sınırlı bir alana verilmesi ve sistemik yayılımının çok az olması nedeniyle steroide bağlı yan etkiler hemen hemen hiç görülmemektedir. Uygulanan işlemin sonrasında bazı hastalarda, yatak istirahatı ve ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilen, geçici baş ağrısı görülebilmektedir. Bu durumun görülme sıklığı yaklaşık olarak binde birdir. Görüldüğü gibi epidural enjeksiyonun çok sık görülen komplikasyonu bile oldukça seyrek bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Enfeksiyon ise oldukça ender görülmesi ile birlikte ciddi bir yan etkidir. Oluşan bu durumu önlemek için işlem tamamen steril koşullarda yapılmalıdır. İğnenin giriş yeri ve epidural boşluk radyolojik görüntüleme altında belirlendiğinden kanama, sinir hasarı gibi ciddi yan etkilere neredeyse hiç rastlanmamıştır.​
 
Back