- 15 Mart 2019
- 1.276
- 4.070
- 133
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Biz de ailecek yeni yeni atlatiyoruz. Evet bogaz agrisi fena. Sabrederseniz bir kaç gune hafifliycek agrisi. Gargara yapin. Antibiyotik yerine antiviral bence daha etkili olur. Sonuçta bakteriyal degil viral enfeksiyon oldunuz. Pek fazla ilaca da gerek yok. Ateşinizi kontrolde saklayin. Surekli sicak süt, çay için geçicek merak etmeyinSelam kizlar
Pazar aksam hafif bi bogaz yanmasiyla basladi.
Pazartesi bogaz agrisi bas agrisi.. Esimde ayni sekilde..
Sali gunu doktorumuzu aradim durumu anlattim once autotest yapmamizi istedi. Turkiyede boyle bise varmi bilmiyorum, eczaneden tukuruk testi aldim evde yaptik negatif cikti doktoru aradim 2 saat sonra randevu verdi...
Semptomlar birebir omikron varianti.. Pcr testi yapti, paracetamol ve oksuruge karsi surup yazdi. Bu arada ben asiri siddetli bogaz agrisi cekiyorum..
Carsamba sabahi zor ettim gece hic uyuyamadim, eczaneden bogaz agrisi icin biseler aldim. Yine banamisin demedi.
Test sonuclarimiz 24 saat sonra pozitif geldi.
Persembe oldugunda yani bugun ilk isim doktoru arayip 3 gundur uykusuzum yutkunamiyorum diye sikayette bulununca antibiyotik yazdi
Suan henuz 1 kere aldim, hala bogazim agriyo ama inanin o 3gun cektigim aci kadar degil.
Esimde pozitif o bana bakarak daha iyi
Buyuk kizim dun hafif bogaz agrisi basladi eczaneden aldigim bogaz agrisi icin olan seker gibi bise vardi ibuprofenli ondan verdim bir kac saat sonra dudagi sismeye basladi gecer diye dusunduk. Geceye dogru dudak yuzunu kapsiyodu nerdeyse okadar ki sismisti hemen zehirlenme merkezini aradim acile goturmemizi soylediler. Acilde hemen mudehale ettiler.
Kucuk kizim hafif oksuruk ve akintisi var onada randevu almistim pediyatrdan, esim oraya goturdu.
Bizim gibi yakin zamanda omikron olan varmi? Nasil atlattiniz?
Bu arada ben 2020de korona gecirmistim koku ve tat haric bise olmadi esim 3gun yatakda kaldi. Simdide tam tersi ben biturlu toparlanamadim. Insallah bir an once gecer diye umuyorum.
Sizede gecmis olsun insallah bir an once iyilesirsiniz. Hastanin duasi kabul olurmus insallah rabbim sifa versinEvet şu anda koronayim.Asiri öksürük, baş ağrısı ,tat almama başladı.Ciger röntgeni çektirdim bir sıkıntı yok ama benim ciğerlerimden gelen bir öksürük var.Ayrica üzerimde bir mutsuzluk,huzursuzluk var karantinada olduğumdan mıdır nedir gerginim .İlk defa korona olduk eşimle çok zor geçiyor Allah bir daha yaşatmasın inşallah bu günlerde geçer . Geçmiş olsun
Bende bakteride vardi doktor soylemisti ama burda hemen antibiyotik verilmiyor. 3gun bi cebelleniyosun iyilesmezsen veriliyorBiz de ailecek yeni yeni atlatiyoruz. Evet bogaz agrisi fena. Sabrederseniz bir kaç gune hafifliycek agrisi. Gargara yapin. Antibiyotik yerine antiviral bence daha etkili olur. Sonuçta bakteriyal degil viral enfeksiyon oldunuz. Pek fazla ilaca da gerek yok. Ateşinizi kontrolde saklayin. Surekli sicak süt, çay için geçicek merak etmeyin
Amin.Allah şifa versin Aşı olmuşmuydunuz?
Boğazınız için: soğanı küp küp doğrayıp üzerine bal dökün, 3-4 saat sonra süzüp şurup şeklinde günde bir kaç kere için, Allahın izni ile iyi gelecektir.
SagolunGeçmiş olsun , kekik yağı boğazı biraz rahatlatıyor. Paracematol içerikli ağrı kesici baş ağrısı için kullandık.
Tesekkur ederimÇok geçmiş olsun
Evet haklisiniz buyuzden bizi direk acile yonlendirdilerKızınıza ilaç verirken aynı etken madde ilaç olmamasına lütfen çok dikkat edin ,alerji ölüme götürüyor nitekim , bu yüzden verdiğiniz ilaçları kontrol etmelisiniz
Çok geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun.
Şu zıhım olasıcaa artık bitsin !
Negibi hasar birakti sizdeBitmeyecek.
Eşim geçen test vermeye gitti, doktor pozitif çıkarsan bu ilaçları iç diye bir reçete vermiş. Grip için verilen ilaçlar.
Açıkça demiş doktor artık griple, covid arasında bir fark görmüyoruz. Grip diye gelen vakalar negatif çıksa bile covidle aynı seyrediyor. Korkmaya gerek yok diye.
Ama bende bıraktığı hasardan sonra covidden nasıl korkmayım.
İlaç alerjisi kan testiyle olmuyor malesef , Türkiye’de immünoloji bölümü bakıyor siz iyileşir iyileşmez bunun peşine düşünEvet haklisiniz buyuzden bizi direk acile yonlendirdiler
Esimle sey diyoduk
Turkiyede hastaneye gitseydi bin bir cesit test yapip bulurlardi neye alerjisi oldugunu burada sadece tahmini soylediler yolladilar
Ben kendim sonradan tahlil falan yaptirip bulmam gerek yoksa ayni hatayi yapabiliriz bilmeden
Ben nasıl olduysa olmadım covid bile kaçtı benden :/ çok geçmiş olsun. Hala devam ediyor mu etkileri ?Bitmeyecek.
Eşim geçen test vermeye gitti, doktor pozitif çıkarsan bu ilaçları iç diye bir reçete vermiş. Grip için verilen ilaçlar.
Açıkça demiş doktor artık griple, covid arasında bir fark görmüyoruz. Grip diye gelen vakalar negatif çıksa bile covidle aynı seyrediyor. Korkmaya gerek yok diye.
Ama bende bıraktığı hasardan sonra covidden nasıl korkmayım.
Negibi hasar birakti sizde
Gecmis olsun esinize bu arada
Ben nasıl olduysa olmadım covid bile kaçtı benden :/ çok geçmiş olsun. Hala devam ediyor mu etkileri ?
Kesinlikle arkasinda olucamİlaç alerjisi kan testiyle olmuyor malesef , Türkiye’de immünoloji bölümü bakıyor siz iyileşir iyileşmez bunun peşine düşün
Cok gecmis olsun insallah eski sagliginiza kavusursunuzTeşekkürler. Pozitif çıkmadı çok şükür. Temasının temaslısı ile görüşmüş önlem olarak test yaptırmıştı.
Biz 5 ay önce geçirdik.
Kalp zarımda sıvı birikti, yüksek tansiyona sebep oldu. O dönem gebeydim erken doğum yaptım. 5 ay geçmesine rağmen hala koku alamıyorum, tatlar hala çok kötü geliyor.
Amin İnş inş bıktık artık yaniÇok geçmiş olsun.
Şu zıhım olasıcaa artık bitsin !