Doğuma Hazırlık ömer ismi hakkındaki düşünceleriniz??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

muzzy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
235
11
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, kısmetse oğlum olacak, isim konusunda eşimle çok kararlıydık, ÖMER koyacaktık ama tabii her kafadan bir ses çıkınca aklımız karıştı , sizce Ömer ismi nasıl lütfen fikirlerinizi paylaşır mısınız?

çoook seviyorum bu ismi...
kızımın adı Ayşe,
Allah nasip eder de oglum olursa onun adını da Ömer koyucaz...
Ömerlerin bahtı da yüzü de güzel oluyor :16:

Ben çok beğenirim Ömer ismini,
ayrıca karar sizin kararınız, etrafa fazla kulak asmayın sonuçta ömür boyu o isimle sesleneceksiniz oğlunuza.

Karar vermek gerçekten zor , ama karar vermişken herkesin tellerinin ayrı çalması daha zormuş :) son zamana kadar ne olacak bakalım :))

anlamı ne bilmiyorum ama ben ömer, ahmet, ali, mehmet, ediz gibi eski isimleri seviyorum şahsen :))

anlamı, dirilik canlılık yaşama , ayrıca bilirsin Hz.Ömer'in de ismi, kendisi adaleti simgeler dinimizde.

Omer ismi guzeldir Rabbim Hz. Omer karakteri nasip etsin.

Kimseyi dinleme sadece gonlunuzdeki gelen sesi dinleyin.

herkez herseye birsey soyluyor nedenseeeee

Omer ismi guzeldir Rabbim Hz. Omer karakteri nasip etsin.

Kimseyi dinleme sadece gonlunuzdeki gelen sesi dinleyin.

herkez herseye birsey soyluyor nedenseeeee

evet öyle ama ne yapalım kızamıyorsun işte fikir söyleyenler aileden olunca ama canda sıkıyor yani işte eski isim daha modern bişey koyun falan gibi, bizde Hz.Ömer'in hayatından etkilendiğimiz için istedik, onun karakterini nasip etsin Allahım diye.

Hz Ömer, en büyük hayranlık duyduğum muhteşem kişiliklerden biridir. Dinimizdeki yeri ve önemi de zaten hepimizce malum. Daha epey zaman var sanırım. Öncelikle inşallah herkesler sağ salim yavrularını kucaklarına alsınlar en önemlisi bu. Ama şu isim işi de hemen ardından gelen ikinci önemli olay oluyor ve hakikaten eğer kesin olarak netleştirilmiş bir isim yoksa da epey zorluyor insanı. Adını her ne koymaya karar verirseniz inşallah adıyla ve sağlıkla bahtı güzel bir hayatı olsun. Kolaylıklar diliyorum isim hakkındaki karar aşamanızda. :16:

evet öyle ama ne yapalım kızamıyorsun işte fikir söyleyenler aileden olunca ama canda sıkıyor yani işte eski isim daha modern bişey koyun falan gibi, bizde Hz.Ömer'in hayatından etkilendiğimiz için istedik, onun karakterini nasip etsin Allahım diye.

salla milleti bence koy. güzel bi isim. ne yani berkecan, taylan filan mı olcakmış illa :ssz:

ÖMER ismini çok çok severim oğlum olursa koymayı istediğim bir isimdir lakin yakın çevremde üç beş tane olunca çok sevmeme rağmen koymayacağım bir isimdir , fekatt bellide olmaz koyadabilirim yanee.....madem siz eşinizle çok kararlısınız size ne çevrenizdeki yorumlardan neden hemen etkileniyorsunuzki...ben kızıma 3,5 aylık gebeyken adına karar verdim ve kesinlikle ecrin olacak dedim amann etraftan ne yorumlar ne yorumlar inanamazsın ama ben ve eşim çok beğendik ve koyduk bu ismi iyikide koymuşuz...

bence de güzel bir isim Ömer... ben de klasik isimleri severim.ben de oğluma Ahmet ismini koymayı düşünüyorum ve şu ana eşimle aynı sizin durumunuzdayız. insanlar sorduğunda Ahmet dediğimizde çok sıradan diye tepki verenler oluyo insanın kafası bi karışıyo.ama bi o kadar beğenen de oluyo. olsun mu olmasın mı diye düşünürken biz çoktan Ahmet diye sevmeye başladık bile farkında olmadan:) bence madem sizin de içinize sinmiş koyun derim Ömer güzel isim...

ömer ismi çok güzel yaa. şu an konan isimlere bakma gün gelecek her taraf o isimlerle dolacak. ve oğlunun ismi farklı olacak. sen koy bu ismi canım. hem isimleri çocuklara yakışıyor.

arkadaşlar içime su serptiniz valla :))) güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim, hiç kimseler karışmasa dimi ne güzel olacak :)) nişanlanırsın hadi evlen evlenirsin hani çocuk ne zaman derler :) çocuk yola çıkar cinsiyeti ne :) hadi o belli olur adını ne koyucaksın, sölersin düşündüğün ismi bu sefer yorumlar başlarrr ayyyy imdat yani !!! biz biraz kalabalık bir aileyiz herkes 1.derece olunca işte konuşuyorlar :) şimdi korkuyorum ki bebeğimizi inş sağlıkla kucağımıza alırsak bu sefer hadi 2. yi yapın diyecekler :)))

hayatımsen boş ver milleti yaa benım bi oğlum var 11 aylık adı osman efe osman ismini duyan bazı şahıslar başka isim bulamadınmı ne biçim isim yok ben osman ismini sevmem vıdı vıdı birsürü gürültü dinledim kafam ağırdı kararsız kaldım bi süre ama yinede osman ismini verdik hiçte pişlman değilim iyiki koymuşuz ortalık berke alplerle doldu:37:

bencede osman ismi çok güzel ,ben biraz klasik isimleri düşünüyorum, mesela bebiş büyüyor ömer abi ömer amca güzel ama berkecan amca komik geliyor kulağıma ..

Ömer çok güzel bir isim
söylenişi de kulağa değişi de çok güzel
Yeni türemiş isimlerden çok daha yakışacaktır bebeğinize.

Back
X