- 5 Nisan 2013
- 2.933
- 2.844
- 373
- Konu Sahibi parfumkokusu
-
Eki Görüntüle 958034 Eki Görüntüle 958035 Eki Görüntüle 958041 Eki Görüntüle 958043 kızlaaaaaaar nasıl sizce olmuş muu?
evet cnm brz turuncu oldu bucanım güzel ama sadece biraz turunculuk olmuş bence onu alırsan daha güzel bir görünüme ulaşırsın.10.1 yada 9.1 ile cila yaparsan gider turunculuk.. bir de ikinci bir önerim şuan değil ama saçı biraz dinlendirdikten sonra istersen biraz daha yukarıdan başlat ombreni.. saçların oldukça uzun ve güzeller =) ikinci kez yaparsan üstlerde de renk kırılır ve uçlar biraz daha açılır. ama şuan değil sakın... yanmasın bi de.. sen sadece cila yap şuan.. bir zararı yok yakmaz, yıpratmaz..onun dışında bence gayet güzel olmuş.. güle güle kullan canım
evet cnm brz turuncu oldu bucila derken nasıl yapılıyor ben tam anlamadım. boya konusunda pek bilgim yok da ben de 2ay sonra filan zaten senin dediğin gibi düşünüyorum biraz daha yukarı çıkabilirim bence de simdi tam güvenemedim nasıl olur diye ondan şimdilik çok yukarı çıkmadım rengi tuttursam yukarı rahatça çıkarım ama cila dediğini hiç anlamadım ne ile nasıl yapılıyor
aaa yani saçıma rastgele mi süreyim yoksa sadece açılan yerlere mi? yani sadece açılan yerleri tam ayıramazsam ve saçımın koyu yerlerine de bulaşırsa bi şey olur mu:44: biraz bakayım youtube da bulurum belki ilk kez duyuyorum cila olayını da ondan bi sürü sordumm iyi ki seninle burada karşılaştım septembr
canım 1 tüp boyayı (küllü seç turunculuğu alsın 9.1 falan iyi olur sana) 1 çay bardağı su ile karıştır.. normal ılık su olacak.. kıvam vıcık vıcık birşey oluyor. onu saçına sür 20 dk beklet.. Yalnız OKSİDAN KOYMUYORSUN.. sadece su ve boya oluyor.. oksidan olmadığı için yıpratmada yapmıyor saçta.. turunculuğu baya kırar
sadece açık yerlere rastgele sür canım.. hepsini iyice yedir.. merak etme cila atmak saç boyamak gibi bişi değilaaa yani saçıma rastgele mi süreyim yoksa sadece açılan yerlere mi? yani sadece açılan yerleri tam ayıramazsam ve saçımın koyu yerlerine de bulaşırsa bi şey olur mu:44: biraz bakayım youtube da bulurum belki ilk kez duyuyorum cila olayını da ondan bi sürü sordumm iyi ki seninle burada karşılaştım septembr
:109:çok saol cnm bu hafta palette 9.1 i alıp yapıyorum o halde :)sonra da foto atacağımm yinesadece açık yerlere rastgele sür canım.. hepsini iyice yedir.. merak etme cila atmak saç boyamak gibi bişi değilyani öyle çok büyük bir değişim yaratmaz.. sadece kızıllığı alır.turunculuğu nötr yapar.. o yüzden koyu yerlerde bi etki yaratmaz. mesela saç boyası aktığında da cila yaparlar. özellikle kızıllarda akma çok olduğu için cila ile kaybedilen pigmentler kazandırılır saça.. ama dibinde siyahlar çıktıysa onlara bi etkisi olmaz.. ben çok kez yaptım tecrübe ile sabit bu arada platin kadar da açmaz. zaten onun üzerine normal platin bile boyasan tutmaz şuan. sadece nötrleme yapacak saçta canım. bu işlemin diğer adı da pigmentasyon diye geçer. forum da da var arayabilirsin detaylı bilgi için..
:109:çok saol cnm bu hafta palette 9.1 i alıp yapıyorum o halde :)sonra da foto atacağımm yine
fotolarını bekleriz cnm senin deistediğim saçın ombre olduğunu yeni keşfettim kesinlikle deniycem teşekkürler
istediğim saçın ombre olduğunu yeni keşfettim kesinlikle deniycem teşekkürler
güzel olsun da :) aynen zaten saçlarım omzumda, renk geçişlerini iyi ayarlamam lazım:44:canım senden de foto bekleriz o zaman =) yalnız yazdığım şekilde boyamaya gayret edin lütfen.. hatta mümkünse boyamadan önce tüm yazışmaları okuyun faydası olacağına inanıyorum. mümkünse link ile attığım videolarada göz gezdirin nasıl bir şey çıkacağını az çok tahmin etmeniz ve saçınıza uygulamanız konusunda kolaylık sağlıyor(nerden başlayarak boyanmalı, nasıl uygulanmalı vb.)..
sadece açık yerlere rastgele sür canım.. hepsini iyice yedir.. merak etme cila atmak saç boyamak gibi bişi değilyani öyle çok büyük bir değişim yaratmaz.. sadece kızıllığı alır.turunculuğu nötr yapar.. o yüzden koyu yerlerde bi etki yaratmaz. mesela saç boyası aktığında da cila yaparlar. özellikle kızıllarda akma çok olduğu için cila ile kaybedilen pigmentler kazandırılır saça.. ama dibinde siyahlar çıktıysa onlara bi etkisi olmaz.. ben çok kez yaptım tecrübe ile sabit bu arada platin kadar da açmaz. zaten onun üzerine normal platin bile boyasan tutmaz şuan. sadece nötrleme yapacak saçta canım. bu işlemin diğer adı da pigmentasyon diye geçer. forum da da var arayabilirsin detaylı bilgi için..
cnm ben bugn boya aldım ankarada kuaför malzemeleri satan bi sokak var piyasada bulamadığımız bi çok şey var orada neyse işte gittim öncesnde watsons ve bi kaç yere baktım palette 9.1 yoktu. ben de oraya gidince palette bulamadım gerçi sadce bi yere girdim vaktm yoktu pek.. adam bana morfose marka 9.1 verdi ben cila yapacağım dedim oksidan istemiyorum dedim olur mu dedi onsuz saçında hiç bi değişiklik olmaz dedi. ama yanar böylr de daha yeni yaptım dedim.. yok yanmaz dedi kafam karıştı eve geldim sen pigmentasyon deniyor bu işleme dedin ben de yazdım birz araştırdım bi siteden bunu okudum
http://www.unlucekuafor.com/sac-boyama/ linki açabilirsin ama yine ben buraya yazayım esas kısmı -Hatalı Boyama Sonrası Oluşan İstenmeyen Tonları Gidermek İçin Cila tarifiSaçı açtıktan-boyadıktan sonra oluşan istenmeyen renkleri nötrlemek için boyanan-açılan saçta oluşan rengi nötrleyen renkte boya kullanılır.
Örneğin turunculaşan açık sarı saçtaki turunculuğu azaltmak-yok etmek için küllü tonlar kullanılır.-Birkaç parmak boyu kadar küllü orta sarı (açık sarı -orta boy saç örnek alarak yazıyorum,tonlar ve nötrleyici renkleri kendi saçınıza göre siz belirlemelisiniz) boya
-1 ya da 1.5çay bardağı kadar su
-1 yemek kaşığı kadar 6′lık oksidanKarışım sulu bir karışım olacak,boya oranını ona göre ayarlamalısınız.
Nemli saça maske gibi uygulayıp 20 dk kadar bekleyin.
işte buna göre de biraz oksidan giriyor çok az.. sen ne düşünüyorsun ?bi de burada 6lık demiş bana verilen 9luk oksidan.. bi daha gidip 6lık mı alacağım bu tarif için ya da hiç mi katmayım senin bilgilerin de önemli bnm için baya yardmcı oldun bu süreçte ama sonuç olarak en son attığım gbi bi renk olsun istiyorum bu turunculuk gitsin diye..
dün akşam bende yaptım ombre kulak hiasında sonrasına ağırlık verdim önce dip boyası yaptım sacık yarısına kadar yıkadım kurutumm sonra istediğim kısımları krepe yaparak boyadım folyaya sardım sonuc cok güzel oldu resimde sacım cok doreli cıkmıs ama o kadar doreli değil cok doğal oldu acıcı kullanmadım normal boya ile yaptım
bu benim yaptıgım
Eki Görüntüle 965222
buna bakarak yapmaya calıstım tonları benziyorda (siyah kazaklı saç)
Eki Görüntüle 965223
yaza kadar biraz daha uzayıncada sarılar yogunlasıp söyle birşey yapcam
Eki Görüntüle 965224
dün akşam bende yaptım ombre kulak hiasında sonrasına ağırlık verdim önce dip boyası yaptım sacık yarısına kadar yıkadım kurutumm sonra istediğim kısımları krepe yaparak boyadım folyaya sardım sonuc cok güzel oldu resimde sacım cok doreli cıkmıs ama o kadar doreli değil cok doğal oldu acıcı kullanmadım normal boya ile yaptım
bu benim yaptıgım
Eki Görüntüle 965222
buna bakarak yapmaya calıstım tonları benziyorda (siyah kazaklı saç)
Eki Görüntüle 965223
yaza kadar biraz daha uzayıncada sarılar yogunlasıp söyle birşey yapcam
Eki Görüntüle 965224
canım pigmentasyonda, oksidan ve hatta saç kremi yada badem yağı zeytin yağı(koruması için) falan da karıştırdıklarını duymuştum.bir çok tarifi var. o şekilde de uyguluyorlar.ama işin mantığını kavramadan yapmamak lazım.burdaki amaç saça pigment ekleyerek turunculuğu önlemek. saçı boyamak değil. bana kuaförün söylediği cila için sadece boya ve suyu karıştırıyorsun.yada çok düşük volümlü bir oksidan kullanabilirsin dedi. o da 10 volüm yani %3lük oksidana denk geliyor. burdaki amaç suyun açma özelliği yok boyayla birleşince düşük volümlü gibi birşey oluyor.. yada 10 volüm koyuyorlar. oksidanı koyma amacıda saça pigment transferi yapabilmek.. burda kararı sen vereceksin.. turunculuk durumuna bak.. çok fazla değil ise 10 volüm %3lük (yıpratmaz merak etmeçok düşük demek bu) yada çok çok turuncu ise %6lık yani 20 volüm kullanmalısın.... 30 volüm olmaz. ciddi bir açıcıdır. boya saçını daha iyi yıpratadabilir.. sana link veriyorum orda da benim dediğime benzer şeyi söylemiş oksidanlar hakkında ve cila hakkında: http://www.kuaforum.com/sac/oksidan-kremler/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?